Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru aprilie 2015

Luna Aprilie este o lună a deschiderilor și a interacțiunilor. Îmi place să fac, de fiecare dată, legătura cu muncile câmpului, cu ceea ce se petrece în natură. Practic, concret, de ce are natura nevoie în luna respectivă. Sau, de ce avem nevoie noi pentru a intra în conexiune cu ea. Și, uite așa, văd că în aprilie mugurii plantelor se deschid și prind viață, continuăm lucrările agricole de primăvară, se formează turmele, construim sau reparăm țarcurile, tundem oile. Toată natura prinde viață iar noi intrând în conexiune cu ea, ne încărcăm de energie. Avem forța, curajul de a aduce în prim plan ceea ce ne dorim.

Foto: Desert Botanical Garden
Foto: Desert Botanical Garden

Împărțim luna în doua: prima parte până pe 10 aprilie, când ambii semnificatori financiari, Jupiter și Saturn, sunt în mișcare aparent retrogradă. Și cea de a doua, când Jupiter revine în mers direct, după aproape 4 luni de zile. Jupiter ține de activele companiei care se transformă rapid în lichidități. Despre ele vom vorbi mai mult. Vom simți după 10 aprilie că vindem mai mult, rulăm marfa pe care o avem pe stoc, încasăm mai repede creanțele existente în sold, prestăm mai multe servicii la prețuri mai bune decât în ultimele luni. Toate acestea cresc banii companiei. Pe de altă parte și ieșirile de bani sunt mai generoase, plătim și noi la rândul nostru furnizori de bunuri și servicii, achităm datoriile mai vechi. Ideea generală este că circuitul banilor cunoaște o înviorare, că sunt lăsați să circule mai repede, că-i scoatem de pe unde îi ținem în siguranță: depozite, titluri de stat, obligațiuni, și chiar acțiuni. Jupiter vine cu elan, dar Saturn aflat toată luna în mișcare retrogradă, cere și impune cumpătare. Speculațiile financiare, jocul cursului valutar trebuie bine studiate mai ales dacă lucrăm cu parteneri străini, cu valute. Cu Jupiter în Leu în mișcare directă este liber la desfășurarea creativă, la descoperire de noi modalități de punere în practică a ideilor noastre. Barierele sunt ridicate și depinde de noi, de deschiderea noastră, de conștientizare, dacă vrem să trecem într-un alt registru, dacă vrem să ne manifestăm ca în trecut sau suntem atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și ne adaptăm la noile cerințe ale pieții. Suntem invitați să îndrăznim să facem lucrurile și altfel, să intrăm pe noi piețe de desfacere, să cucerim teritorii noi. Cum? Cu arme noi. Cu idei noi, cu reguli noi.

Dacă mă raportez la Luna Nouă care a avut loc pe 20 martie, la 29 gr. Pești și Luna Nouă de pe 18 aprilie, la 28 gr. Berbec, aș putea împărți iar luna în două. Energia primei Luni Noi ne cere interiorizare, analize profunde a ceea ce se petrece în interiorul firmei, eliminarea procedurilor vechi, a sistemelor care nu funcționează, pentru a crea o baza solidă perioadelor viitoare. Cea de a doua, ne invită la desfășurare, la acțiune exterioară, la ieșirea din mediul familiar al firmei și la interacțiune cu partenerii noștri de afaceri obișnuiți, dar mai ales la crearea de noi legături, de încheierea de noi parteneriate. Orice proiect nou este bine să-l punem în practică după 20 aprilie, la cel puțin două zile de la Luna Nouă.

Cele două puncte de a vedea atmosfera generală a lunii, converg spre același scop: deschidere spre nou, eliminare a ceea ce nu ne mai este folositor, aducerea unei viziuni noi în activitatea zilnică bazată pe inovație, creativitate, îndrazneală și curaj.

La început de luna, Soarele se află alături de Mercur și Uranus în Berbec, iar șeful lor, Marte, în Taur alături de Venus. Acțiunea se îndreaptă spre activitățile financiare cât mai concrete, în care riscul financiar este redus, câștigurile (cel puțin într-o anumită limită) sunt sigure. Construim bazele perioadelor următoare. Avem ideea, avem o viziune asupra a ceea ce vrem să obținem. Mercur în Berbec ne provoacă o ușoară irascibilitate în exprimare. Recomand calm și răbdare, să gândim de două ori înainte de a spune ce vrem. Răspunsurile tăioase și dure este bine să le evităm, vor avea efect dublu în această perioadă. Marte, aflat în domiciliu lui Venus, este mai rezervat, reținut și atunci acțiunea va fi înlocuită de vorbă. Este bine să avem grijă ce și cum promitem, în perioadele următoare trebuie să ne ținem de promisiuni. Să nu uităm că Saturn este în mișcare aparent retrogradă și, atunci când va reveni în mișcare directă, ne va întreba dacă ne-am făcut temele. Luna Plină care se formează pe 4 aprilie, cu ascendentul momentului în Leu, vizează axa cunoașterii și a comunicării. Investim în educația, pregătirea și specializarea personalului. Încercăm să aducem în concret ideile noi, originale, pe care le avem, încercăm să aducem tehnologii noi care să ușureze procesul de producție. Deși în mod normal, la momentul de Lună Plină avem energie maximă, în acest caz, suntem ușor vlăguiți. Eclipsa de Lună ne poate face să fim ușor debusolați, lipsiți de direcție și coerență. Deciziile importante este bine să le amânăm, să ne ocupăm, pe cât posibil de lucrările repetitive, curente, operaționale. Dacă este absolut necesar să ne decidem asupra unei situații, este bine să cerem o a doua opinie, cea a unui specialist, să citim/recitim condițiile, premizele care stau la baza acesteia.

Un alt aspect important care are loc luna aceasta și pe care vreau să-l aduc în atenție, este opoziția Venus (Gemeni) cu Saturn (Săgetător). Deși, Venus ne incită la vorbă multă, mai mult sau mai puțin pe subiecte de afaceri, Saturn aflat peste drum în Săgetător, ne cere socoteală. Trebuie să menținem acest echilibru, între discuțiile la o cafea dictate de Venus și discuțiile de principiu, de filozofie de business date de Saturn. S-ar putea ca dintr-o simplă conversație despre vremea de afară să ajungem să discutăm despre regulamentul de ordine interioară al firmei. Și asta nu ar fi așa de rău dacă nu ne-am aprinde prea tare și nu ne-am trezi că încercăm deja să găsim vinovații și să aplicăm și sancțiunile. Cumpătare și măsură în tot ceea ce spunem!

Începând cu 14 aprilie, Mercur părăsește semnul aprigului Berbec și se mai domolește un pic în semnul Taurului. Mai mult, cu Venus aflată în Gemeni, se creează o recepție mutuală de domiciliu. Astfel, numerarul din caserie crește, vânzările cresc și ele. Afacerile legate de energia Taur – Gemeni prind culoare și chiar viteză: restaurante, saloane de cosmetică, agențiile matrimoniale, comerțul de orice fel, telecomunicațiile și transmiterea de informații, micii meșteșugari.

Luna aprilie este o lună activă, dinamică, plină de discuții și frământari mentale, de eliminare de proceduri și obiceiuri vechi și în același timp de înnoire, de deschidere spre nou și spre un altfel de a fi și de a face lucrurile. E momentul să inventăm, să creăm fiecare zi altfel, să ne bucurăm de ceea ce este bun și benefic în afacerea noastră, să eliminăm ceea ce ne încurcă și ne ține în loc.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor