Toamna asta, Scorpionul revine in prim-plan

de Fülöp László

tranzite-scorpion-2012Balul a fost deschis de catre Marte care a intrat in Scorpion pe 23 august 2012 si a fost continuat de catre Nodul Nord care a revenit in acelasi semn pe 2 septembrie. Va urma si Saturn care va trece granita Scorpionului peste aproximativ o luna, in data de 5 octombrie.

Asadar, Scorpionul va deveni arbitrul care va fluiera pe terenul nostru de fotbal, in lunile care urmeaza. Este recomandabil deci sa ne imprietenim cu el.

Ce este de facut, mai concret?

Tonul schimbarii a fost dat de catre Marte care a iesit din semnul sau de exil – Balanta – si a intrat in domiciliu: in Scorpion. Perioada de exil petrecuta in Balanta inseamna un preambul in care generalul de armata isi alege soldatii si ii pregateste de razboi. Conform simbolisticii Balantei, este perioada in care soldatii fac cunostinta, se clarifica raporturile dintre ei si se concepe o strategie de atac. Incepand din 23 august se simte o activare a tuturor structurilor: motoarele s-au turat destul si trebuie sa prindem viteza. Ne dam seama ca perioada de visare si tatonare a luat sfarsit: trebuie sa trecem la actiune.

Nodurile Lunare stau un an si jumatate pe o axa. Din primavara anului 2011, ele au fost oaspetii unui domeniu de gandire si comunicare: axa Gemeni – Sagetator. Pana pe 2 septembrie 2012, am tot discutat, planificat si filozofat, dar acum este nevoie sa trecem la actiune si sa concretizam ideile despre care am visat in perioada de optsprezece luni care tocmai a trecut. Scorpionul este o fiinta careia ii place mai mult sa actioneze decat sa gandeasca. Din fericire Nodurile Lunare se deplaseaza mereu in sens retrograd si astfel trecerea de la idee (Sagetator) la actiune (Scorpion) este un act cat se poate de logic.

Daca Sagetatorul simbolizeaza omul liber de prejudecati si interesat de calatorii prin care isi poate imbogati cunostintele, Scorpionul exceleaza prin autocontrol. El nu este o fiinta expansiva ca Sagetatorul, ci considera ca are deja la dispozitie tot ce are nevoie pentru a trece la actiune. Aici putem surprinde diferenta de atitudine care este de asteptat sa intre in vigoare: am avut la dispozitie perioada dintre primavara anului 2011 si toamna lui 2012 pentru a invata, iar acum suntem invitati sa fructificam informatiile acumulate.

Balul va fi incheiat de Saturn care va trece in Scorpion in data de 5 octombrie. Pentru el, este vorba despre o scadere de vibratii, deoarece va parasi semnul sau de exaltare. Saturn sta in Balanta de aproape trei ani de zile, de la sfarsitul lunii octombrie 2009. Pentru cei mai multi dintre noi, sederea sa in semnul lui de exaltare a constituit un prilej de experimentare a unor noi forme de colaborare si relationare – atat in planul real, cat si in cel virtual. Am schimbat idei si energii, am pus bazele multor proiecte comune, am experimentat suisurile si coborasurile relatiilor. Dar, de la inceputul lunii viitoare acest vant astral va sufla mai incet, centrul de greutate al vietii mutandu-se in alta parte. Pornind de la simbolismul Balantei, perioada de trei ani care a trecut a fost una de tatonare, de proiectare, de constituire a echipelor de lucru. Iar cea care urmeaza va trebui sa se refere la munca propriu-zisa. Suntem nevoiti sa repetam ceea ce am spus mai sus, la interpretarea ingresului Nodurilor Lunare: dupa o perioada de visare si discutii, trebuie sa urmeze concretizarea ideilor.

Exista si o altfel de interpretare: ingresul de la Balanta spre Scorpion este un vot acordat profunzimii si autenticitatii. Este posibil ca relatiile stabilite in rastimpul in care Saturn a parcurs Balanta sa fi fost presarate de compromisuri si de distorsionarea adevarului pentru a forta schimburi favorabile de energii. Trecerea lui Saturn in Scorpion probabil va insemna renuntarea la compromisuri si spunerea lucrurilor pe nume. Oamenii vor intelege ca abordarea directa si sincera a subiectelor comune elibereaza energii superioare.

Urmeaza o perioada in care nu ne vom mai putea ascunde dupa zambete de paisprezece carate, ci vom fi indemnati sa ne uitam in ochii celorlalti – precum si in proprii nostri ochi. Este posibil ca unele colaborari sa inceteze, insa cele care vor ramane pe picioare vor castiga in forta si in autenticitate.

In urmatorii ani vom invata sa apreciem ceea ce este durabil si incet-incet, non-valorile si superficialitatile vor fi lasate in urma.

Asadar, in aceasta toamna Scorpionul dinamizeaza lumea. Pe cai!