Diana SpineanInfluentele Lunii

Influentele Lunii in noiembrie 2012

de Diana Spinean

solar-eclipse-1999
Eclipsa totala de Soare din 1999

Planificarea activitatilor in functie de fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile noastre.

.

.

luna-7

Luna in descrestere: 1 – 13 si 29, 30 noiembrie

In general, perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin sau ne sunt daunatoare. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

Daca suntem in cautarea unei zile avantajoase pentru activitatea noastra este indicat sa excludem din intervalul mentionat urmatoarele date calendaristice: 2, 3, 4, 5, 7, 10, 12, 13 si 29 noiembrie. Recomandarea se bazeaza pe faptul ca in aceste zile Luna este slabita, are mers in gol (vezi explicatii mai jos) sau este prinsa in configuratii tensionate.

In continuare, ne mai raman sase zile, din intervalul cu Luna in descrestere, din care putem alege pe cea mai potrivita pentru obiectivul nostru.

Astfel, ziua de 1 noiembrie poate fi aleasa pentru activitati in care avem nevoie de creativitate spontana, ingeniozitate si flexibilitate. Insa, atentie la riscul de dispersie, confuzie si erori in gandire de unde poate rezulta o comunicare deficitara. Ar fi mai bine sa nu semnam contracte in aceasta zi, sa nu realizam deplasari sau comunicari importante.

In schimb, in 6 noiembrie pot fi favorizate activitatile ce presupun comunicare si deplasare sau semnare de contracte. Dar, ziua poate ascunde obstacole serioase daca actiunea nu a fost eficient si minutios organizata pana in acest moment. Este bine sa fim atenti in relatia cu persoanele in etate, cu administratorii, sefii sau alte figuri autoritare.

Nota: incepand cu data de 7 ale lunii, avertismentul in privinta chestiunilor care implica informare, deplasare, tranzactii se mentine pana in 27 noiembrie! Luati in considerare aceasta nota pentru fiecare zi analizata in continuare, indiferent despre ce faza a Lunii discutam.

Atentionarea emisa pentru ziua de 1 noiembrie devine imperativa pentru data de 8 ale lunii! In schimb, relatia cu persoanele cu pozitie sociala importanta si care au putere de decizie poate fi favorizata atat timp cat dam dovada de seriozitate si hotarare.

Urmatorea zi, data de 9 ale lunii, este favorabila unei game extinse de activitati. Singura avertizare se refera la tendinta de a exagera pe care va trebui sa o tinem in frau. Sa avem grija si in relatia cu autoritatile si in chestiunile legislative sau etice ale activitatii in cauza.

11 noiembrie pare ideala pentru desfasurarea oricaror tipuri de activitati atat timp cat ne pastram la distanta de tendintele manipulativ-afective si de jocurile pentru putere.

In ultima zi a lunii, 30 noiembrie, se pot inca resimti efectele buclucase ale Lunii pline din data de 28. Dar, daca nu avem de ales, si trebuie sa utilizam aceasta data, iata cateva sfaturi: in primul rand, este nevoie sa programam activitatea incepand cu orele 16. In al doilea rand, trebuie sa dam dovada de foarte multa prudenta, calm, seriozitate si sa ne pregatim psihic si administrativ pentru aparitia unor elemente perturbatoare. Daca facem toate acestea exista sanse ca actiunea sa se finalizeze cu bine.

luna-0Luna noua si eclipsa de Soare: 14 noiembrie

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.

In noaptea zilei de 14 noiembrie 2012, avem parte de conjunctia luminatorilor in semnul Scorpion (casa a III-a pentru Romania) si de o eclipsa totala de Soare, care nu va fi insa vizibila la noi. Eclipsa amplifica puterea acestei lunatii si extinde influentele ei in timp la intreaga perioada cuprinsa intre noiembrie 2012 si mai 2013.

Datorita experientelor pe care le traim in aceasta perioada, putem fi capabili sa intelegem in profunzime, deci sa asimilam, mesajul transmis de Saturn, Uranus si Pluton.

Tehnic vorbind, aceasta se intampla deoarece lunatia (si eclipsa) prin pozitia ei in Scorpion, atinge indirect aceste planete si functioneaza ca un releu radio – vezi Pluton, stapanul modern al Scorpionului, aflat in receptie mutuala cu Saturn si in careu cu Uranus.

In traducere din “astrologica” in romana, aceasta inseamna ca problemele stringente ale lumii in care traim – acea lume considerata a fi “departe” de viata noastra zilnica – le putem regasi acum si in “ograda” noastra, constatand ca ne afecteaza direct. Ele mereu au fost aici, dar nu intotdeauna le-am si constientizat sau cel putin nu in profunzimea lor.

Scopul este de a intelege ca problema din “ograda” noastra este similara cu problema din tara/continentul/planeta noastra si invers!

Ca sa intelegem mai bine, vin cu un exemplu concret: ne induioseaza sa vedem la T.V. copilul african care moare de foame si empatizam cu suferinta lui si a parintilor sai, insa nu vom intelege niciodata ce inseamna asta pana ce nu vom trai noi experienta de a nu avea cu ce sa ne hranim copilul. Abia atunci, cand suntem atinsi direct, vom reactiona.

Si fiindca este mai intelept sa actionam decat sa reactionam, in aceasta faza a Lunii este suficient sa asimilam mesajul experientelor traite, planificand actiunea si programand-o pentru faza de crestere a Lunii.

Recomandam sa-si cerceteze cu mai multa atentie “ograda” in special nativii semnelor fixe (Scorpion, Taur, Leu, Varsator) si ai semnelor mutabile (Sagetator, Gemeni, Pesti si Fecioara).

luna-3Luna in crestere: 15 – 27 noiembrie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Pentru planificarea unei activitati in acest interval de timp, sa incepem prin a ne elibera agenda in zilele descrise – de catre pozitia si aspectele Lunii – ca fiind mai tensionate. Acestea sunt 16, 18, 20, 22, 24, 25, 26 si 27 noiembrie.

Mai departe, sa analizam ce optiuni ne-au ramas si cum le putem aborda asa incat sa ne optimizam fortele:

Ziua de 15 noiembrie s-ar putea dovedi o alegere in regula, cu conditia sa fim foarte prudenti in tot ceea ce tine de justitie si etica, precum si in relatia cu persoane sau institutii care reprezinta aceste domenii. Ar fi indicat sa avem asteptari minime de la sustinatorii si sponsorii actiunii si sa-i abordam cu multa diplomatie.

Pentru data de 17 noiembrie, putem demara activitatea in cauza doar daca abordam situatia cu seriozitate si perseverenta, luand in considerare implicatiile pe termen lung ale acesteia.

Ziua de 19 noiembrie pare a fi una dintre cele mai potrivite zile pentru initierea oricarui tip de activitati, daca ne dozam in mod optim increderea si asteptarile pe care le avem de la cei implicati sau de la actiunea in sine (si nu omiteti nota de mai sus, de la faza Lunii in descrestere!).

Sa ne folosim energia, capacitatile empatice si diplomatia pentru a demara actiuni in ziua de 21 noiembrie! Procedati cu atentie in chestiunile juridice si morale si in relatie cu cei care le personifica precum si cu suporterii activitatii respective, inclusiv cei financiari. In plus, sa avem grija la orice tip de abuz!

In 23 noiembrie exista riscul ca activitatea sa demareze foarte bine, dupa care sa apara elemente bulversante, ca intr-un final totul sa se incheie satisfacator. Asadar, doar daca suntem pregatiti sa facem fata unor stari conflictuale si unor obstacole ne putem pune la incercare fortele in aceasta zi.

luna-5Luna plina si eclipsa: 28 noiembrie

In general, cand este Luna plina nu este recomandabil sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionam sau nu, orice am face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

In dupa-amiaza zilei de 28 noiembrie, asistam la opozitia luminatorilor pe axa semnelor mutabile Gemeni-Sagetator (casele I-VII) si la o eclipsa de Luna prin penumbra, vizibila si la noi. Asa cum explicam la faza de Luna noua, eclipsa amplifica puterea acestei configuratii si extinde influentele ei in timp la intreaga perioada cuprinsa intre noiembrie 2012 si mai 2013.

In intervalul de timp mentionat, am putea constata o inflamare a acelor parteneriate care in trecut au suferit o “scrantire” si au inceput deja sa alunece pe o panta descendenta. Ar putea fi vorba de trecutul nu foarte indepartat: perioada iulie-septembrie 2012 (vezi implicarea lui Jupiter in configuratie).

Motivul ar putea fi neconcordanta dintre principiile si credintele noastre si cele ale partenerului vazut acum ca fiind un oponent. In disputa s-ar putea face apel mai putin la fapte si dovezi evidente si mai mult la chestiuni juridice, de principiu, de etica sau referitoare la ceea ce urmeaza sa fie. La fel de bine, disputa poate sa nu aiba nici o baza concreta, ci doar una inchipuita, iar lupta sa se poarte, de fapt, intre orgoliile noastre.

Constienti fiind de ceea ce ni se intampla, putem repede dezamorsa aceasta mica “bomba” cu ajutorul ingeniozitatii, spontaneitatii si chiar a umorului sau prin suspendarea/ incheierea brusca a conflictului sau a relatiei (vezi implicarea lui Uranus).

Insa, chiar daca momentul tensionat sau relatia s-au incheiat, nu este recomandat sa trecem superficial peste ceea ce s-a intamplat fara a analiza in profunzime situatia. Cu atat mai mult cu cat acesta este o perioada care favorizeaza intelegerea mecanismelor mai subtile dupa care functionam noi, ceilalti si relatiile noastre. Daca nu o facem de buna voie, exista riscul ca o problema de sanatate sa ne “sileasca” in acest sens (vezi dispozitorul Lunii, Mercur, in Scorpion casa a VI-a).

Recomandam prudenta tuturor in aceasta perioada si in special semnelor mutabile (Gemeni, Sagetator, Pesti, Fecioara)!

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (“void of moon”) sunt intervale de timp in care pare ca facem totul degeaba. Nu este recomandabil sa incepem o lucrare noua sau sa investim, pentru ca probabil nu se va finaliza la parametri doriti. Cel mai bine este sa urmam rutina cu care suntem obisnuiti. Pe de alta parte, putem folosi acest moment in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).

Momentele in care Luna are mers in gol sunt:

2 nov. 11:21 – 3 nov. 9:43
4 nov. 10:36 – 5 nov. 21:39
7 nov. 17:26 – 8 nov. 6:34
10 nov. 2:27 – 11:35
12 nov. 7:13 – 13:10
14 nov. 0:09 – 12:51
16 nov. 11:44 – 12:35
18 nov. 7:54 – 14:10
20 nov. 16:31 – 18:54
22 nov. 8:31 – 23 nov. 3:11
24 nov. 3:34 – 25 nov. 14:18
27 nov. 2:57 – 28 nov. 2:58
29 nov. 3:04 – 30 nov. 15:54

Tehnice – momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 4 nov. ora 10:36 gr. 13 Rac-Scorpion si 23 nov. ora 5:36 gr. 2 Berbec-Sagetator.
Opozitie:
28 nov. ora 16:46 gr. 7 Gemeni-Sagetator (eclipsa: ora 16:34)
Cuadratura:
7 nov. ora 2:35 gr. 16 Leu-Scorpion si 20 nov. ora 16:31 gr. 29 Varsator-Scorpion.
Sextil:
9 nov. ora 13:57 gr. 18 Fecioara-Scorpion si 18 nov. ora 7:54 gr. 27 Capricorn-Scorpion.
Conjunctie:
14 nov. ora 0:09 gr. 22 Scorpion (eclipsa: ora 0:12)

Note:
„Astrele predispun dar nu impun!”
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu social.
– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina (si eclipsa!) din aceasta luna, aici:
http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php