Fulop LaszloSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar al lunii decembrie 2012

de Fülöp László

sfat-financiar-decDin punct de vedere economico-financiar, luna decembrie se anunta relaxanta si efervescenta, in acelasi timp.

Mercur si Saturn se deplaseaza in sens direct, deci pana si astrele ne sugereaza ca luminile semaforului se afla pe verde. Nu exista efectul de „frana de mana trasa” si nici pericole ascunse semnificative.

Ideile si initiativele pozitive vor fi sustinute de catre Cer, si implicit sansele de castig financiar vor tinde sa fie pe masura eforturilor investite.

Luna cadourilor si Soarele in Sagetator induc o atmosfera de optimism si incredere, in care suntem tentati sa cheltuim relativ mult. Totusi, Jupiter retrograd in semnul opus celui de Domiciliu – in Gemeni – ne indeamna la chibzuinta, sa ne verificam in prealabil daca intr-adevar avem nevoie de obiectele pe care dorim sa le cumparam. Dispunem de mana libera, aproximativ in toate privintele, dar totusi este recomandabil sa investim si sa cheltuim in mod rational.

In saptamana care incepe pe 10 decembrie, Mercur va primi un aspect de cuadratura de la Neptun. Este posibil sa existe o doza de incertitudine si neintelegeri cu partenerii de afaceri. Este indicat sa verificam toate detaliile contractelor, eventual si prin surse terte, ca sa fim siguri de rezultatul final si de pastrarea relatiilor de afaceri in zona de armonie.

In saptamana care incepe pe 17 decembrie, Mercur il va opozita pe Jupiter. Este indicat sa evitam diferendele cu autoritatile. Este posibil ca atmosfera planului economic sa devina oarecum nervoasa – deci este indicat sa ne pregatim in acest sens: sa ne pastram calmul, sa definim in prealabil cate un plan B, pentru orice eventualitate.

Zilele din ajunul Craciunului pot fi tensionate din cauza opozitiei dintre Venus si Jupiter, respectiv a cuadraturii dintre Soare si Uranus. Nu lasati cumparaturile pentru ultima suta de metri si evitati deciziile luate pe moment. Si, mai ales, nu va ganditi la dovezi de dragoste scumpe fiindca s-ar putea ca acestea sa nu fie functionale. Este preferabil sa optati pentru varianta sinceritatii si profunzimii sentimentelor.

Pentru Revelion, sextilul dintre Marte si Uranus ne recomanda o varianta neobisnuita, cu multa adrenalina. Va fi bine sa petrecem Revelionul undeva in apropierea naturii. In acelasi timp, sextilul dintre conjunctia Soare-Pluton si Saturn tinde sa ne aseze cu picioarele pe pamant. Prin acest aspect interplanetar, Cerul ne recomanda sa planificam anul viitor din punct de vedere mental, atribuindu-i caracteristici de prosperitate si profunzime.

Va dorim un an nou fericit, plin de succese personale si financiare!