Leo Anima

Kikki Benjamin

Lumea desenelor animate clasice nu abundă în personaje născute în zodia Leului, iar astfel a trebuit să facem o mică excursie pe tărâmul eroilor și eroinelor manga. Aici am găsit-o pe micuța Kikki Benjamin, o fetiță cu puteri miraculoase al cărei ADN conține genele unei maimuțe leu tamarin. Kikki moștenește o serie de calități de la acest animăluț superb colorat, de o greutate de maxim 1 kg. Ea este cea mai micuță dintre cele 5 fetițe cu puteri magice, ale căror menire este să protejeze Pământul de diferite personaje malefice care apar din toate colțurile Universului. Ziua ei de naștere cade în data de 7 august, deci este vorba despre o Leoaică veritabilă.

Kikki

Ce fel de calități o fac pe Kikki atât de specială? Putem afirma oare că ea poate fi un simbol veritabil al celor născuți cu Soarele în zodia Leului? Răspunsul este un „da” hotărât.

În primul rând, aspectul ei fizic este definit de culorile galben și portocaliu, specifice acestui semn zodiacal. În starea sa obișnuită este îmbrăcată într-o rochiță portocalie, iar când se transformă în varianta ei înzestrată cu puteri miraculoase, apare într-un costum galben-auriu.

În al doilea rând ea ne surprinde prin contradicția dintre statura ei mică și personalitatea ei radiantă. Ea nu este nicidecum complexată de statura ei: dispune de o veselie naturală și imperturbabilă care conturează imaginea inimii sale nemărginite. Spuneam că fetițele-pisică din serialul Tokio Mew Mew luptă în fiecare episod împotriva unor puteri malefice. Ei bine, chiar și înainte să se transforme în varianta sa magică, pe fața lui Kikki nu se văd urme de frică și stres. Dacă celelalte fete mai oftează cu câteva exclamații de genul „aoleu, ce ne facem?”, Kikki nu-și pierde optimismul nici în fața celui mai amenințător pericol. Vă mai amintiți de regele Richard Inimă-De-Leu? O astfel de inimă are și Kikki. O inimă de Leu.

Să ne oprim aici puțin. Nativii Leu sunt deseori învinuiți cu un egoism exagerat. Ia să facem o disecție pe această afirmație. Nativul Leu radiază energie în jurul său, precum Soarele. El face chiar un “transfer de personalitate” către cei din jurul său – și asta fără efort, cu maximă naturalețe. Să punem mâna pe inimă: în preajma unui nativ Leu ne simțim reenergizați, revitalizați, reînzestrați iarăși cu încredere în sine maximă. Parcă nativul Leu împrumută o parte din inima sa imensă tuturor celor din jur. Deci, sunt ei egocentrici? Există cazuri de pervertire a sensului natural de curgere a energiilor solare, însă putem afirma că invidia a avut un cuvânt greu de spus când s-a născut această afirmație.

Există un vechi adevăr biblic: „ca să ai, trebuie să dai”. În varianta originală: „căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua”. Este un adevăr bine implementat în structura nativilor Leu: ei radiază, oferă din energia lor, pentru că știu că numai ceea ce dau, este al lor. Așa procedează și Kikki. Ea oferă energie prin veselia ei, prin zâmbetul ei autentic. Kikki este mică la propriu ca să iasă în evidență inima ei mare.

O altă însușire prin care recunoaștem felul de a fi a Leilor este atitudinea ei copilăroasă, jucăușă. Dar, nu trebuie să confundăm această atitudine cu lipsa de responsabilitate. Kikki are cinci frați de care trebuie să aibă grijă, deoarece mama ei a murit iar tatăl ei este plecat în munți. O face însă cu o mare dăruire și cu zâmbetul pe buze.

Dacă printre prietenii voștri există nativi Leu, atunci știți cât sunt de jucăuși: ei sunt printre primii la sport și la dans, știu să se bucure de viață, știu să se distreze în modul cel mai natural. Pentru ei, viața este o sărbătoare. Kikki Benjamin pare așa de copilăroasă pentru că se bucură în permanență de fiecare clipă a vieții ei. Precum un copil. Da – ați putea să spuneți – pentru că este un copil. Da, dar în același timp este și un parinte pentru frații ei mai mici. De fapt, important este să putem învăța ceva de la ea, privind-o. Ce anume? Un african spunea: „cea mai bună psihoterapie este să stai la soare”. Privind-o pe Kikki, ne amintim că avem un soare și în propriul nostru piept – iar atât Kikki, cât și soarele, îi pot încarca bateriile.

Să aruncăm o privire asupra „atacului specific” al lui Kikki, pentru că acesta ne promite o altă concluzie interesantă. Cu ajutorul tamburinelor sale, Kikki își învăluie adversarii într-o materie gelatinoasă, precum budinca. Din acest motiv ea este denumită „Mew Pudding” în țările unde desenul animat este difuzat în limba engleză.

Ce se întâmplă, de fapt? Ce anume simbolizează acea materie gelatinoasă pe care Kikki o generează prin puterea ei miraculoasă?

Este vorba despre voință. Dacă aveți prieteni Lei, știți cât de greu este să-i contraziceți. Mă refer aici la sensul pozitiv al acestei afirmații. Dacă un Leu te invită la un șpriț sau la o bere, o face cu atâta convingere încât nici nu-ți vine să-ți deschizi gura. Chiar dacă ești cu mașina. Așa se întâmplă și atunci când este vorba despre muncă sau orice altă activitate. Leii au parcă o putere magică prin care își transferă voința asupra celorlalți. Evident, oferă la pachet și din energia inimii lor, și astfel ești fericit că poți lucra pentru ei. Ești prins în „gelatina” lor, dar ești bucuros că ești acolo. În gelatina lor simți că faci un pas înainte pe drumul evoluției. Spre perfecțiunea pe care o emană Leii.

Cam atât despre Kikki, cam atât despre Lei prin binoclul desenelor animate. E vară și este timpul să respirăm razele Soarelui care traversează domiciliul său. Ca să ne ajungă energia lui pentru tot anul.

FULOP LASZLO,
Redactor-șef adjunct

fulop-laszlo-autor2