Diana SpineanInfluentele Lunii

Influentele Lunii in ianuarie 2013

de Diana Spinean

luna-ian-2013
Image courtesy of prozac1 / FreeDigitalPhotos.net

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile noastre.

luna-7Luna in descrestere: 1-10 si 28-31 ianuarie

In general, perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin sau ne sunt daunatoare. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

Pentru inceput sa vedem care sunt zilele in care Luna are mers in gol sau traseaza aspecte „tensionate” inspre Soare si celelalte planete si, astfel, acestea ar putea constitui alegeri nepotrivite pentru activitatile noastre. Asadar, din intervalul mentionat, este recomandat sa evitam zilele de 1, 4, 5, 6, 7 si 28 ianuarie.

Ziua de 2 ianuarie poate fi potrivita pentru majoritatea tipurilor de activitati (trigon Luna in Fecioara – Soare), mai ales pentru cele care necesita indemanare si simt practic. Atentionarea, insa, se refera la inclinatia de a ne pierde in detalii sau de a ne stresa si forta peste masura, tendinta generata poate de o usoara lipsa de incredere in propriile capacitati. Recomandam grija si la detaliile de ordin legislativ, daca este cazul (careu Luna – Jupiter retrograd).

In 3 ianuarie este necesar sa ne desfasuram activitatea pana la orele 14. In plus, este recomandat sa relationam mai atent si sa ne temperam tendinta de a critica sau de a aduce, ceea ce noi consideram a fi, „imbunatatiri”. Intalnirile diplomatice sau amoroase pot decurge cu dificultate. Daca proiectul tine de domeniul artei, este mai bine sa alegem o alta zi (careu Luna in Fecioara – Venus).

Din intervalul mentionat, data de 8 ianuarie ar fi bine sa fie ultima optiune pe lista noastra. In cazul in care suntem nevoiti sa o alegem, este recomandat sa „sarim” peste orele diminetii (pana la 10:30). Ulterior, este necesar sa facem efortul constient de a ne pastram perspectiva cat mai limpede, de a nu exagera, de a ne abtine in a face (sau a crede in) promisiuni si de a nu ceda prea usor. Trebuie sa fim foarte vigilenti si in chestiunile legislative si administrative (careu in T: Luna-Neptun-Jupiter). Recomandarea este aceeasi si pentru data de 29 ianuarie, cu mentiunea ca in aceasta zi ne va fi probabil mai usor sa fim vigilenti si sa ne urmarim interesul (trigon Luna – Pluton).

In data de 9 ianuarie putem gasi in noi insine forta si energia necesare de a realiza ce ne-am propus, in special daca activitatea este una solicitanta fizic (sextil Luna in Sagetator – Marte). Similar, data de 30 ianuarie se poate dovedi o alegere buna pentru majoritatea activitatilor (sextil Luna in Fecioara – Nodul Nord).

In 10 ianuarie abilitatile relationale, empatice si estetice ne pot ajuta in atingerea unor scopuri practice (conjunctie Luna – Venus in Capricorn, sextil Neptun). Insa, pot aparea evenimente perturbatoarea sau schimbari in ultimul moment la care ar fi bine sa ne putem adapta din mers (careu Luna – Uranus).

In 31 ianuarie, cu toate ca putem intampina obstacole (Luna in Balanta traseaza careuri spre Uranus si Pluton), activitatea s-ar putea finaliza nesperat de bine, cu rezultate frumoase (trigon Luna – Jupiter). Este important sa ne pastram increderea in noi si in sustinatorii nostri, sa actionam in spiritul legii si al bunului simt si sa mentinem o comunicare deschisa si, per ansamblu, o dispozitie flexibila si optimista.

luna-0Luna noua: 11 ianuarie

In general, Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.

Spre finalul zilei de 11 ianuarie se formeaza conjunctia luminatorilor in semnul Capricorn, in casa a V-a pentru tara noastra (sistem de case pe semne intregi). Tot aici gasim si planetele Mercur, Venus si Pluton, iar dispozitorul lunatiei, Saturn, se afla in Scorpion, casa a III-a.

Recomandarea este sa ne punem la bataie vointa, perspicacitatea, indemanarea si, in general, abilitatile practice pe care le avem pentru a ne confectiona o… „jucarie” durabila.

„Jucaria” care sa ne incante pe termen lung ar putea fi un hobby pe care dorim sa-l dezvoltam sau un mestesug pe care am vrea sa-l invatam. De asemenea, ar putea fi noi deprinderi pe care am vrea sa ni le insusim in directii cum ar fi comunicarea, amorul, arta sau alt domeniu care ne intereseaza.

Este sfarsit de saptamana… haideti sa folosim intr-un mod creativ si practic timpul liber de care dispunem! Si nu uitati: orice ati alege sa faceti, nu va stresati de la primul „hop”! 🙂

luna-3Luna in crestere: 12-26 ianuarie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Pentru intervalul de timp cu Luna in crestere, incepem, asa cum ne-am obisnuit, cu „eliminarea” zilelor care ne-ar putea ingreuna demararea activitatii dorite. Acestea sunt zile in care Luna are mers in gol sau este „prinsa” in aspecte planetare incordate: 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25 si 26 ianuarie.

12 ianuarie se poate dovedi o zi excelenta pentru proiecte de anvergura sau activitati in care ne bazam pe sprijinul unor persoane sau institutii importante si pe spiritul nostru ingenios si intreprinzator. De asemenea, putem fi noi insine sustinatorii unor cauze originale sau cu impact asupra viitorului unei colectivitati (triunghi minor Luna-Uranus-Jupiter). Singura atentionare este faptul ca ar fi bine sa ne programam activitatea dupa orele 11.

In 14 ianuarie este necesar sa desfasuram activitatea dupa orele 13 si sa avem asteptari cat mai realiste. Recomandarea este sa fim cat mai practici, sa nu exageram cu nimic si sa ne asiguram ca putem demara proiectul si fara sustinerea promisa. De asemenea, este foarte important sa ne asiguram ca toate cerintele legale si administrative sunt indeplinite (Luna in Pesti conjuncta cu Neptun si in careu cu Jupiter). Nu este o zi tocmai potrivita pentru lansarea unor proiecte importante, insa poate constitui o optiune in cazul in care celelalte date calendaristice nu ne sunt la indemana.

Atentionarea se mentine si pentru ziua de 15 ianuarie, insa aceasta se anunta o zi mai propice pentru lansarea unor proiecte, decat ziua precedenta. Putem obtine mai usor ceea ce ne dorim, relationarea fiind mai facila, atitudinea noastra mai serioasa si vointa mai bine tintita (triunghi minor Luna in Pesti – Venus + Pluton – Saturn). Este o zi in care putem beneficia de suportul unor experti, administratori sau persoane mai experimentate ca noi.

16 ianuarie este o zi prielnica pentru majoritatea activitatilor pe care ni le propunem (sextil Luna – Soare).

Pentru 21 ianuarie, mizati doar pe a doua parte a zilei (dupa orele 16), pentru a va spori sansele de succes. Actiunea in cauza poate decurge foarte bine (conjunctie Luna-Jupiter in trigon cu Soarele) atat timp cat ne pastram vigilenta si spiritul practic (careu Luna-Neptun).

Mai departe, data de 22 ianuarie se poate dovedi la fel de favorabila sau chiar mai buna, atat timp cat ne pastram realismul (careu Luna-Neptun) si dam dovada de flexibilitate si ingeniozitate. Deplasarile, tranzactiile, activitatile intelectuale si contactele cu persoanele importante sunt favorizate (triunghi minor Luna + Jupiter – Uranus – Soare + Mercur).

Ziua de 23 ianuarie poate fi „utilizata” intr-un mod optim pana la orele 13:30. Dispunem de multa energie care poate fi intrebuintata in scopuri variate (trigon Luna in Gemeni – Marte).

luna-5Luna plina: 27 ianuarie

In general, cand este Luna plina nu este recomandabil sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionam sau nu, orice am face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

In zorii zilei de 27 ianuarie se formeaza opozitia luminatorilor pe axa semnelor Varsator – Leu, casele II – VIII pentru tara noastra (sistem de case pe semne intregi). Opozitia face parte dintr-un „careu in T” pe semne fixe la care participa si Saturn (ca punct focar) si Mercur (alaturi de Soare). Luminatorii sunt de asemenea implicati si in cate un „triunghi minor” cu Jupiter si Uranus.

Se poate ca intr-un domeniu al vietii noastre sa se puna problema gestionarii in comun a unor resurse (materiale sau nemateriale) si a stabilirii unui administrator pentru acestea. Interesele pot fi divergente, iar tensiunea poate creste odata cu incapatanarea partilor de a detine controlul, de a-si afirma fiecare importanta si de a-si impune autoritatea.

Va fi nevoie sa ne detasam de aceste mici jocuri pentru putere si sa ne pastram viziunea de ansamblu. Sa prevedem schimbarea fundamentala pe care intrebuintarea acestor resurse o va aduce in viata celor implicati. Sa ne folosim ingeniozitatea, umorul si sentimentele fraterne pentru a le reaminti si celorlalti ca ne aflam acolo pentru o cauza comuna.

Aceste zile s-ar putea dovedi mai dinamice in special pentru nativii semnelor fixe: Varsator, Leu, Scorpion si Taur, dar nu numai.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) reprezinta momente de timp in care pare ca facem totul degeaba. Nu este recomandabil sa incepem o lucrare noua sau sa investim, pentru ca probabil nu se va finaliza la parametri doriti. Cel mai bine este sa urmam rutina cu care suntem obisnuiti. Pe de alta parte, putem folosi acest moment in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).

Momentele in care Luna are mers in gol sunt:

31 dec. 23:51 – 1 ian. 19:34
3 ian. 14:15 – 4 ian. 3:10
6 ian. 1:12 – 8:08
7 ian. 13:31 – 8 ian. 10:28
9 ian. 10:28 – 10 ian. 10:54
11 ian. 21:43 – 12 ian. 11:01
13 ian. 10:36 – 14 ian. 12:49
16 ian. 11:32 – 18:06
19 ian. 2:40 – 3:36
20 ian. 20:16 – 21 ian. 16:04
23 ian. 13:41 – 24 ian. 4:59
25 ian. 22:34 – 26 ian. 16:20
28 ian. 18:59 – 29 ian. 1:27
31 ian. 3:58 – 8:35

Tehnice – momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 2 ian. ora 18:59 gr. 13 Fecioara-Capricorn si 21 ian. ora 19:52 gr. 2 Gemeni-Varsator.
Opozitie: 27 ian. ora 6:38 gr. 8 Leu-Varsator.
Cuadratura: 5 ian. ora 5:57 gr. 15 Balanta-Capricorn si 19 ian. ora 1:45 gr. 29.04′ Berbec-Capricorn.
Sextil: 7 ian. ora 13:31 gr. 18 Scorpion-Capricorn si 16 ian. ora 11:32 gr. 27 Pesti-Capricorn.
Conjunctie: 11 ian. ora 21:43 gr. 22 Capricorn.

Note:
– „Astrele predispun dar nu impun!”
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu social.
– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina din aceasta luna, aici: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php