Andreea ZbarceaInfluentele Lunii

Luna Nouă în Balanță

          În 6 octombrie ora 14:05, Soarele și Luna împart același grad zodiacal (13°24’) în semnul de aer al Balanței, astfel „noile începuturi”, sunt în legătură cu modul în care ne construim relațiile, legăturile, ne asumăm angajamentele, promisiunile. Luna Nouă în Balanță prezintă un moment oportun de a ne angaja în obiective care să exprime energia pozitivă a acestui semn și anume:

           •  să aducem echilibru, armonie și grație în mediul nostru;

           •  să construim abilități de negociere fără a ne compromite principiile;

           •  să construim parteneriate, relații „sănătoase” care să ne aducă aducă armonia;

           •  să lucrăm la tactul și diplomația noastră luând în considerare sentimentele altora;

           •  să ne vedem partenerii drept colegi de echipă, și nu ca adversari …..iar lista poate continua!

          Balanța este semnul care iubește armonia, pacea, cântărește tot ce este valoros pentru a fi în echilibru, dar nevoia de echilibru și corectitudine de cele mai multe ori nu îi permite să ia cu ușurință decizii. Războinicul Marte, planeta care face lucrurile să se miște cu o viteză incredibilă, alături de Lună Nouă ne împinge să acționăm, să avem curaj să „tăiem” legăturile, uniunile, parteneriatele care nu mai aduc armonie sufletului nostru. Când ambii parteneri sunt în armonie și se susțin unul pe celălalt, Marte le energizează echipa, oferind o bună colaborare. Este preferabil să folosim energia marțiană în mod constructiv, altfel consecințele pot dăuna relațiilor. Dacă lăsăm energia „fierbinte” (Marte este o planetă de foc) să se acumuleze și să ne scape de sub control, vom fi împinşi către acțiuni impulsive, iritare, supărare, furie, agresiune, iar nerăbdarea ne poate conduce spre accidente și violență (Marte inconjunct cu Uranus). Cea mai bună opțiune este să cultivăm conștient o atitudine pozitivă și să transformăm în ceva benefic energia „încărcată”. Și, așa cum spune Omrâam Mikhael Aivanhov : „Nu trebuie să luptați împotriva slăbiciunilor și viciilor voastre, deoarece ele vă vor zdrobi. Mai bine învățați să le folosiți punându-le la treabă. Fie că este vorba despre gelozie, furie, lăcomie, orgoliu etc., trebuie să știți cum să le mobilizați astfel ca acestea să lucreze pentru voi în direcția pe care ați ales-o.”.

          În strânsă legătură cu Luna Nouă este asteroidul 269 Justiția, versiunea zeiței romane a justiției, Themis. Ea reprezenta ordinea și legea divină, fiind în același timp și o zeiță a profeției și a jurămintelor, iar datorită înțelepciunii ei a fost primul consilier și soție a lui Zeus. Simbolurile ei sunt balanța cu care „ cântărește” dreptatea, sabia ce simbolizează autoritatea și transmite ideea că justiția este tranșantă și se exercită indiferent de cauza, iar faptul că este legată la ochi sugerează obiectivitatea. După cum se poate observa, acest asteroid este în ton cu arhetipul Balanței, care este preocupată de justiție, deci ne putem aștepta că influența lui să scoată în evidență în următoarele zile problemele legate de documentele legale, litigii, jurăminte false, decizii incorecte ale unor judecători. Totodată, putem primi și sfaturi cu privire la relațiile noastre, prin consiliere (Themis a fost consilierul lui Zeus).

Chiron din Berbec privește față-n față Luna Nouă din Balanță (aspect de opoziție) semnalându-ne că vindecarea și rănirea noastră vin prin relații, angajamente, promisiuni. Chiron, cunoscut în astrologie ca „vindecătorul rănit”, reprezintă rana noastră care dacă este descoperită, vindecată și acceptată se transformă în cel mai mare dar. Pe perioada tranzitului lui Chiron în Berbec, devenim conștienți de dezechilibrele noastre și de rănile provocate de acestea, iar la această Luna Nouă ne îndeamnă să ne focalizăm în primul rând asupra relației cu noi înșine, să ne vindecăm rănile sufletești mai întâi, dacă ne dorim relații armonice, echilibrate, după cum bine spune Don Miguel Ruiz în Arta de a iubi : „Relația cu noi înșine nu are nimic de-a face cu egoismul, ci cu iubirea de sine pentru că cine se iubește pe sine este capabil să își reverse iubirea și asupra altora și astfel poate intra în relații adevărate, căci nu face acest lucru pentru că simte nevoia să fie iubit (să vâneze iubirea, datorită fricii de singurătate), ci pentru că dorește să facă această opțiune”. În loc să căutăm relația perfectă, trebuie să găsim calea către adevărata pace, care nu depinde de condițiile exterioare, ci vine din interiorul nostru, din propria armonie și echilibru. Cauzele tuturor problemelor noastre sunt în interiorul nostru (Chiron în Berbec), nu în afara noastră (Balanța)!

          Luna Nouă în Balanță și Marte în aspect de inconjuncție cu Uranus retrograd din Taur ne aduce în vedere că acțiunile imprevizilbile, deciziile (Mercur retrograd în Balanță) din trecut care ne-au dezechilibrat relațiile necesită o transformare majoră, dacă vrem să lăsăm loc noului în viață noastră. Planetele aflate în aspect de inconjunctie (unghi 150 grade) nu se prea înțeleg una pe cealaltă, fiind greu de găsit un numitor comun între ele. Prin urmare, resimțim necesitatea unor modificări și ajustări (transformare majoră, pierdere). Prin Uranus retrograd în Taur, putem înțelege adevăratele valori de care avem nevoie, iar schimbările imprevizibile din trecut legate de proprietăți, bunuri, relații, promisiuni, angajamente se cer reanalizate.

În cele din urmă, Venus, dispozitoarea acestei Lunii Noi, călătorește prin Scorpion, unde nu se simte deosebit de confortabilă. Venus semnifică relațiile (și relația cu noi înșine), valorile noastre, bunuri, iubirea de sine, frumusețea, pe când Scorpioul este semnul zodiacal care prezintă cel mai bine umbra noastră, sufletul nostru, transformarea profundă, intimitățile noastre, pshicul nostru. Cu Venus în Scorpion viața relațională devine mai discretă, punem un accent deosebit pe profunzimea relațiilor, iar gelozia, controlul și manipularea ies în relief. Influența energetică a Lunii Noi cu Venus în Scorpion ne încurajează să ne transformăm cu adevărat, să lucrăm cu noi înșine, să vindecăm relațiile tensionate cu cei din jur, dar nu oricum, ci prin iubire!

Venus este însoțită în călătoria sa în Scorpion de asteroidul 120 Lachesis. Lachesis, în mitologia greacă a fost una dintre cele 3 ursitoare, fiicele lui Zeus și ale zeiței Themis, care controlau destinul tuturor oamenilor din momentul nașterii și până la moarte. Numele lor era Klotho(97), Lachesis(120) și Atropos(273). Klotho “ torcea“ firul vieții, Lachesis masura firul vieții iar Atropos tăia firul vieții. Din punct de vedere astrologic, Lachesis indică durata vieții (măsura lungimea vieții cu toiagul ei și permitea să existe acel timp), timpul unei relații, proiect, parteneriat, proces, casnicii etc. În același timp, ea este cea care atribuie omului soarta lui, iar în ceea ce privește conjuncția ei cu Venus, o definiție simplă ar fi, „este sortit” să avem o relație importanta, profundă, de suflet (Scorpionul). De reținut este faptul că în sanscrită cuvântul soartă este determinat de cuvântul karma, iar karma vorbește despre efectul acțiunilor noastre trecute. Așadar, modul în care experimentăm soarta noastră în bine sau rău este o împletire inevitabilă a karmei noastre,. Astfel au loc conexiunile karmice între oameni, fie bune sau rele, în funcție de ce trebuie lămurit, iertat sau repetat.

Energia Lunii Noi va fi mai puternică în perioada 5 – 8 octombrie și ar fi bine să fim atenți la ce “semințe” plantăm în relațiile noastre. 

Pacea și armonia să ne însoțească “noile inceputuri “!

“ De se va întâmpla între tine şi altul cuvânt de scârbă şi va tăgădui cuvântul, nu-l aţâţa pe el, zicând că ai spus! Că se întoarce şi zice: „Aşa am zis! Şi ce?” şi se face mare ceartă. Ci lasă cuvântul şi se face mare pace; că pacea este de patru ori mai mare decât dreptatea !” (Sfântul Ioan Scărarul despre mânie – Filocalia nr. 9).

Andreea Zbarcea

Andreea Zbarcea