Andreea TalmazanCelebritati

Adrian Despot

de Andreea Talmazan

adrian despotL-am ales pe Adrian Despot ca “celebritate a lunii martie” din mai multe motive. Unul este acela al exemplificarii curajului, initiativei, pionieratului indicat de Soarele in Berbec in relatie tensionata cu Marte (guvernatorul semnului) aflat in Rac si in casa a III-a. Un altul este cel al imaginii de lider creativ “din umbra”, justificat de acelasi Soare aflat in casa a XII-a a lucrurilor ascunse, dublat de conjunctia Luna-Neptun retrograd din Sagetator si din casa a VIII-a.

Soarele in Berbec cu Ascendent in Taur, cu Nodul Sud in conjunctie cu acesta din urma, si cu Uranus retrograd in Scorpion si in conjunctie cu Descendentul, caracterizeaza o personalitate puternica, care se impune in fata celorlalti cu naturalete si cu forta interioara, dar care, pentru a-si implini Destinul, este important sa renunte adesea la caracteristici ale personalitatii sale pentru a crea relatii stabile. Destinul in casa a VII-a a parteneriatelor poate justifica, din punct de vedere al contextului in care isi desfasoara activitatea, alegerea sa de a face parte dintr-o formatie si nu de a urma o cariera solo. Pastrarea propriei unicitati in context de grup este o arta pe care foarte putini dintre noi sunt capabili sa o realizeze, fara suferinta, fara a trai sentimentul pierderii de sine.

Din misiunea acestei existente, un loc aparte il are renuntarea la concret si cresterea capacitatii de a trece dincolo de ceea ce poate fi perceput cu cele cinci simturi. Soarele in casa a XII-a arata o inclinare spre cautari de natura mistica, trairi interioare puternice, creativitate intensa si nevoia de izolare.

Soarele se afla intr-o relatie armonioasa cu Saturn din Rac si din casa a IV-a a sufletului si a familiei. The Lord of Karma in aceasta pozitie predispune la pastrarea traditiilor, in special in ceea ce priveste familia, o stransa si puternica legatura cu mama, o stransa si puternica legatura cu spatiul in care s-a nascut. Aceasta poate fi explicatia pentru faptul ca, desi a fost o perioada in care a plecat in strainatate pentru cursuri de specializare in domeniul productiei muzicale, nu a fost concretizata niciodata o tendinta de a se stabili in strainatate. Pe de alta parte aceasta pozitionare a lui Saturn poate arata seriozitatea, consecventa si stabilitatea in familie, in propria familie. Este in relatie cu sotia sa, Lisa, inca din perioada liceului.

Marte, guvernatorul zodiei natale, in Rac si in casa a III-a, arata ca nu-si dezvaluie cu usurinta emotiile, ca isi doreste o siguranta emotionala, afectiva, ca nu leaga cu usurinta prietenii, dar ca, atunci cand se intampla, acestea sunt de durata. Starile de nervozitate, nemultumirile, fie si le manifesta intr-un mod exploziv, cand situatiile au ajuns la limita superioara de toleranta, fie le traieste in solitudine incercand sa extraga din ele esenta, miezul, care cel mai adesea sta la baza creatiei artistice. Dar, pe cat de greu leaga prietenii, pe atat de greu ii este sa si renunte la relatiile care devin toxice, pentru ca implicarea afectiva, chiar daca nu este intotdeauna manifestata direct, este mare.

Luna in Sagetator, in conjunctie cu Neptun retrograd si in casa a VIII-a a resurselor celorlalti arata potentialul sau creativ pe de o parte, dar si suportul emotional pe care il are din partea celor mai importante femei din viata sa: mama si sotia. In unul dintre articolele pe care le semneaza pe site-ul www.mixtopia.ro, marturisea ca, in copilarie, mama sa ii citea poezii, lucru care, din punct de vedere astrologic, poate explica profunzimea si intelepciunea ce strabate din versurile sale. In interviurile pe care le-a acordat de-alungul timpului, a pus accentul pe rolul pe care mama sa l-a jucat in evolutia sa artistica. Pe de alta parte, in alte interviuri a mentionat rolul pe care sotia sa l-a jucat in evolutia relatiei lor, (aici fiind si rolul Destinului in casa a VII-a, acela de a lasa “conducerea” in mainile partenerului de viata). Intr-un interviu acordat in 2008 revistei “Formula As” spunea despre rolul Lisei in viata sa: “Daca n-ar fi fost ea sa ma tina deasupra valului, nu stiu ce s-ar fi ales de mine, probabil as fi fost foarte, foarte depresiv, si poate ca n-as mai fi apucat interviul asta. Cand sunt depresiv, sunt ca un gandac sub talpa unui bocanc. Am o povara infernala pe umeri.”

Aceasta stare depresiva, pe care o mentioneaza in interviu, poate fi explicata prin pozitia lui Lilith in Pesti si in casa a XII-a. Influentele Lunii Negre din aceasta pozitie arata o tendinta spre izolare, de aruncare intr-o lume a fantasmelor, dar si teama de singuratate, de trairile interioare care pot sa se nasca intr-o astfel de situatie. Din fericire pentru el si pentru cei care ii apreciaza munca artistica, a gasit o cale de sublimare a acestor impulsuri interioare, care nu de putine ori sunt foarte intense. Exemplificari pentru acestea sunt versurile si muzica unor piese precum: “Visare”, “Ganduri”, “Incep sa pierd”, “Propriul Dumnezeu”, “Lasat pustiu”, “Pierdut”.

Venus, guvernatoarea Ascendentului, se afla in Pesti si in casa a XI-a a anturajului, in relatie tensionata cu Luna si Neptun din Sagetator, dar in relatie armonioasa cu Ascendentul si cu Uranus din Scorpion. Aceasta pozitionare a Planetei Frumusetii, a relatiilor si a valorilor materiale, arata pe de o parte faptul ca o parte considerabila din implinirea sufleteasca vine prin relatiile stranse pe care le are cu prietenii; ca succesul profesional, simpatia publicului, dragostea fata de arta sunt o constanta a vietii sale, indiferent de variabilele cantitative ale acestora. Calitatea primeaza in fata cantitatii. Venus in Pesti in relatie tensionata cu Luna si Neptun din Sagetator, dar in relatie armonioasa cu Uranus din Scorpion, sta la originea profunzimii artei pe care o creaza. Spune adesea celor care il intreaba ce sens au anumite versuri pe care le scrie ca acestea depind de starea in care au fost scrise si de starea pe care o au cei care le asculta, pentru ca “un sens au pentru mine si un alt sens pentru voi, dar ambele sunt valabile”. Pe de alta parte arata o implicare afectiva si/sau de imagine in activitati umanitare. Alaturi de colegii de formatie, sau individual, a participat la mai multe campanii umanitare, dintre care una proprie, intitulata “Imi pasa”, care are ca scop sustinerea Persoanelor cu Sindrom Down, in special a parintilor de copii afectati de aceasta boala. In “tinerete” aceasta inclinare catre cauze speciale, a fost transpusa in versurile marcate de puternice mesaje sociale.

Mercur in Pesti, pe cuspida casei a XII-a, in relatii armonioase cu Nodul Nord si cu Uranus (octava sa superioara) din Scorpion faciliteaza intuitiile si capacitatea de “a simti” oamenii, de a “vedea” dincolo de aparente si de a comunica intr-un spatiu plin de subinteles.

Din punct de vedere karmic, distribuirea planetelor in semne cardinale arata ca Adrian are de dizolvat o karma de agresivitate, dobandita in existentele anterioare. Si a reusit sa sublimeze aceasta pulsiune nativa, prin muzica pe care o compune si prin prezenta scenica, “zbuciumata”, plina de energie. Este unul dintre cazurile fericite care au reusit sa invinga tendinta agresiva si sa se foloseasca de energia ei in manifestarile artistice.

Pluton, ca element karmic, aflat in Balanta si in casa a VI-a a muncii, a colectivului si a sanatatii, vine sa intareasca nevoia de a-si invinge teama de relatii prin munca depusa in cadrul unui colectiv. Teama de a nu fi tradat, parasit, abandonat, o invinge prin relatiile pe care le construieste in interiorul colectivului. Este un lider, dar este unul formal, nu informal, calitate care il face apreciat de cei din jur, care naste in ceilalti dorinta de a-l urma. In aceasta pozitie, Pluton poate sa arate importanta de a-si manifesta autoritatea, dar nu intr-un mod agresiv, ci printr-o intelegere a nevoilor tuturor celor din jur. Poate dezvolta inteligenta emotionala, care sa devina o principala metoda de lucru.

Tranzitul Destinului si al lui Saturn prin Scorpion anunta o restructurare a unor relatii de durata, o intarire a unor anumite parteneriate si nu in ultimul rand, confirmari legate de faptul ca Adrian se afla pe calea Destinului sau.

Tranzitul lui Neptun prin Pesti inceput anul trecut, activand influenta delicata a lui Venus, poate fi explicatia astrologica a aparitiei proiectului “Vita de Vie acustic”, concerte “linistite”, in sali de spectacole “neconventionale” precum salile de teatru, intr-o atmosfera speciala, rafinata, delicata.

Pe 8 aprilie 2013, are loc lansarea albumului acustic, care va contine cele mai cunoscute piese Vita de Vie, reorchestrate in maniera acustica, in cadrul unui concert organizat la Teatrul National.