Fulop LaszloSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru aprilie 2013

de Fülöp László

astro-financiar-aprilie-013
Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Ca sa putem anticipa ce se poate intampla in aprilie, din punct de vedere financiar, trebuie sa impartim luna in doua parti: in perioada 1-19 aprilie si respectiv, 20-30 aprilie. Avand in vedere ca Soarele si Marte vor pasi impreuna din Berbec in Taur pe 20 aprilie, perioada 1-19 aprilie va fi probabil foarte dinamica, iar in restul lunii este de asteptat sa cautam mai mult stabilizarea avantului obtinut in prima parte a lunii.

Asadar, in primele 19 zile ale lunii, patru planete vor anima vibratiile Berbecului: Soarele, Mercur, Marte si Uranus.

Berbecul fiind atat de mult scos in evidenta, oamenii vor simti probabil nevoia de a experimenta, de a pune in aplicare ideile proprii, de a avea initiativa. Viata este miscare, iar acest adevar va fi mai mult decat evident in primele 19 zile ale lunii.

Pe de alta parte insa, Saturn se deplaseaza in sens retrograd pe tot parcursul lunii aprilie, tot intr-un semn dinamic, in Scorpion. Prin intermediul lui continua sa existe efecte de frana ca neincrederea in oameni si in viitor, retinerea si inertia. Insa, avand in vedere ca lumea nostra se afla intr-o transformare continua si profunda, percepem ca actiunea de franare instituita de Saturn este o precautie necesara.

Dupa cum vedem, exista doua tendinte contrarii: pe de o parte, aplombul planetelor aflate in Berbec, iar pe de alta parte, efectul de bariera indus de Saturn.

Ce se poate face?

Un intelept spunea: „a fi original nu inseamna sa inventezi ceva cu totul si cu totul nou, este suficient sa afirmi un adevar cunoscut in maniera ta proprie”. Asadar, ca sa impacam si capra si varza – adica, sa ne folosim de dinamismul planetelor din Berbec si totodata sa fim precauti asa cum ne sugereaza Saturn – este necesar sa pornim mereu din interior. Pentru ca Berbecul procedeaza exact asa: este atent in interiorul sau, observa care sunt dorintele si gandurile care il anima si le pune in aplicare. Astfel, el beneficiaza de aportul intuitiei sale. Berbecul nu obisnuieste sa aplaude initiativele altora si nu se da in vant dupa promisiuni. Marile programe de inavutire il lasa rece fiindca nu percepe spiritul aventurii in acestea.

Asadar, aceasta este si sugestia Cerului: sa infaptuim proiectele care izvorasc din interior, pe acelea care sunt sustinute de intuitia noastra. Astfel, vom utiliza energia emanata de planetele aflate in Berbec. Pe perioada mersului retrograd al lui Saturn este indicat sa ignoram ideile traznet si programele pur intelectuale cu care ne asalteaza ceilalti. Precautia si o verificare in plus nu strica niciodata. Rolul lui Saturn este acela de a echilibra dorintele dupa posibilitatile reale.

Dupa ce Soarele si Marte vor intra in Taur, atmosfera astrala va tinde sa se schimbe din temelii. Incepand cu 20 aprilie, vom intra probabil intr-o perioada de stabilizare, de consolidare a pozitiilor obtinute in prima parte a lunii. Soarele si Marte vor incepe sa-l opoziteze pe Saturn retrograd din Scorpion. Este posibil sa intampinam intarzieri in proiectele noastre. Cauza acestora poate fi inertia sau mana concurentei. Este indicat sa consideram ca a sosit o perioada de test in care fortele astrale verifica daca suntem in stare sa pastram atitudinea dinamica avuta in prima parte a lunii. Dupa cum spun marii campioni: este mai usor sa obtii medalia de aur decat s-o pastrezi si la o editie viitoare. Sau, ne putem gandi la luptele din antichitate: daca un teritoriu era cucerit, urmatorul pas era consolidarea apararii granitelor acestuia impotriva posibilelor atacuri din exterior. Cam asa ceva se va intampla probabil si in perioada 20-30 aprilie: vom tinde sa reducem turatia motoarelor, sa savuram succesele obtinute in prima parte a lunii si sa ne consolidam pozitiile.

In perioada in care Soarele parcurge zodia Taurului, fortele celeste ne invata in primul rand cum sa ne bucuram de viata. Indiferent daca este vorba despre munca sau distractie, acestea pot fi tot atatea prilejuri de a ne bucura de viata. Dinamismul si initiativele nu vor disparea, insa este de asteptat sa nu se manifeste exploziv, ci mai mult prin constanta si stabilitate.

In perioada 20-30 aprilie, este indicat sa verificam daca motivatia noastra de a lucra este doar inavutirea. Daca constatam ca este asa, atunci, conform naturii opozitiei dintre Saturn si conjunctia Soare-Marte, este posibil sa ne indreptam spre o directie gresita, doar din pura incapatanare.

Pe axa materiala Taur – Scorpion se formeaza o opozitie, avand la un pol pe Saturn si la celalalt planetele Soare, Marte si Venus. Apreciem ca inteleptul Saturn nu va agrea dorintele pur materialiste, sfatul lui fiind sa ne ridicam deasupra planului unde domneste puterea banului, ajungand intr-o zona de creativitate si harnicie care este bine sustinuta pe aceasta axa.

Definitia afacerii de succes: daca printr-o afacere oarecare castiga si se dezvolta intreaga omenire si prin ea este respectata fiinta Mamei Pamant, atunci acea afacere va fi sustinuta de fortele astrale si va tinde spre succes.

Va dorim afaceri prospere, pe intreg parcursul lunii aprilie!