Sfatul astro-financiar pentru august 2013

de Fülöp László

astro-financiar-aug-13

Foto: Bob Rayner

Din punct de vedere financiar, luna august se prezinta ca o perioada mai mult sau mai putin relaxanta. Cerul nu emite semnale care sa ne indemne la precautie maxima. Daca in primele sase luni ale anului ne-am deplasat mai mult cu frana trasa, in luna august avem libertate de miscare. Ceea ce am pregatit mental in ultimele 6-7 luni de zile, acum poate fi lansat si aplicat in practica.

De remarcat ca Uranus este retrograd pe tot parcursul lunii si astfel ideile originale si neobisnuite vor fi mult mai apreciate. Asadar, daca in prima parte a anului curent ne-am gandit sa lansam o afacere inedita, acum a venit momentul acesteia.

Introducerea de mai sus este o privire generala. Iata si detaliile:

Luna august incepe foarte dinamic. Cuadratura exacta dintre Marte si Uranus simbolizeaza de obicei lipsa rabdarii si, astfel, ne confruntam cu tendinta de a exagera. Simbolic vorbind, este posibil sa fim tentati sa luam doua paini in loc de una singura si a doua sa se usuce inainte de utilizare. La fel, putem fi tentati sa mergem la intalnirea de afaceri cu un ceas inainte de ora stabilita, si sa ne pierdem linistea asteptand. Va recomandam chibzuinta maxima si logica de brici.

In acelasi timp, Jupiter si Pluton se afla intr-o relatie tensionata, in opozitie pe axa Rac – Capricorn. Conform naturii acestor planete, ne putem gasi in fata exagerarilor. Va recomandam atentie maxima in ceea ce priveste luarea deciziilor: ascultati-va intuitia!

Jupiter este promisiunea iar Pluton, vointa ferma. Asadar, se poate intampla sa fi promis mai demult ca vom duce la bun sfarsit o actiune. Cel mai probabil, am promis ceva familiei (Rac) sau sefului (Capricorn).

Intre timp, s-ar putea ca acea actiune sa-si fi pierdut actualitatea. Totusi, pe baza cuvantului dat, vom fi predispusi sa actionam impotriva intuitiei si logicii. Recomandarea noastra este sa incercati sa reevaluati situatia cu cartile pe fata, printr-o discutie deschisa. Este indicat sa avem grija la cheltuieli, fiindca acest Jupiter dinamizat ne tenteaza sa depasim limitele financiare, cu orice pret.

In Rac, Jupiter este exaltat si isi manifesta natura expansiva. Astfel, este posibil sa ne bazam increderea prea mult in viitor si sa ne aruncam prea repede spre a investi.

Pluton, aflandu-se intr-un semn de pamant, are darul sa ne domoleasca, sa ne intrebe daca ne incadram in buget, in calcule si in sistem, daca suntem siguri ca avem nevoie acum de un credit, spre exemplu.

„Lupta” dintre cele doua planete este arbitrata de Saturn, aflat in trigon cu Jupiter si in receptie mutuala cu Pluton. Aceasta planeta se afla in Scorpion si ne indeamna sa ne gandim la restructurarea si reorganizarea activitatilor noastre, cu scopul de a le eficientiza. Este posibil sa fi venit vremea sa luam afacerile noastre la bani marunti: unde avem sectoare neproductive si verigi slabe, cum le putem reinventa sau poate inchide, regrupand angajatii spre sectoarele mai productive sau spre altele noi.

In alta ordine de idei insa, opozitia Jupiter-Pluton poate semnifica lupte acerbe pentru putere, repurtate in mod deschis. Aceste inclestari pot avea loc pe terenurile simbolizate de zodiile in care se afla cele doua planete: familia (Rac), serviciul sau viata politica (Capricorn).

Aceste recomandari sunt valabile pe tot parcursul lunii august.

Cum inaintam in luna august, cuadratura Marte-Uranus isi pierde treptat intensitatea si, in paralel, Soarele construieste un trigon, tot spre Uranus. Astfel, saptamana care incepe in data de 5 august pare a fi mai favorabila pentru inceperea unor actiuni noi, de anvergura. Uranus, fiind simbolul viitorului si fiind ajutat de Soare, promite ca actiunile incepute in aceasta saptamana vor aduce roade in lunile care urmeaza.

Totusi, intre timp se formeaza si careul in T cu participarea planetelor Jupiter, Uranus si Pluton. Focarul acestuia fiind Uranus situat in Berbec, anticipam ca aceasta configuratie va induce mult dinamism in planul astral. Fiind vorba despre un careu in T cardinal, este posibil sa aduca multa initiativa si este de asteptat ca in planul economic sa se puna bazele unor actiuni noi.

Din fericire, pe tot parcursul lunii, trigonul alcatuit de Saturn si Neptun va veghea asupra continuitatii unui fundal de stabilitate, din toate punctele de vedere. Saturn fiind in Scorpion – pe axa materialismului – si sustinut de catre Neptun,  activitatile economice au sanse sa se desfasoare cu un ritm adecvat si constant. Pe de alta parte, Neptun, prin natura ei, va veghea asupra claritatii intuitiei noastre si ne va pune actiunile in acord cu convingerile si credintele noastre cele mai profunde. Astfel, primim rabdarea si clarviziunea necesare ca sa luam cele mai bune decizii.

Cele doua planete, impreuna cu Pluton, intra in componenta unui triunghi minor. Cum aceste trei planete leaga doua zodii de apa si una de pamant, deducem ca astrele ne recomanda sa investim energia sentimentelor noastre in actiuni concrete. Forta acestui triunghi minor se concentreaza in jurul planetei Pluton, in semnul Capricornului. Suntem indrumati, in acest fel, spre concretizarea scopurilor noastre, cu multa vointa si acceptand transformarile necesare impuse de Legea Evolutiei.

Intre 9 si 13 august, Mercur va trasa o cuadratura spre Saturn, aspect care poate aduce un blocaj de comunicare. Chiar si gandurile noastre se pot derula mai mult sau mai putin anevoios. Este recomandabil sa nu programam intalniri de afaceri pentru aceste zile, pentru ca nu este sigur ca ne vom putea exprima suficient de armonios. Dar, incepand cu 14 august, Mercur va beneficia de razele trigonului trasat spre Uranus, si foarte probabil atmosfera generala se va degaja. Ni se deschide usa spre idei bune si foarte bune. Datorita faptului ca acest trigon reuneste doua semne de foc, aceste idei par sa arda de nerabdarea de a fi puse in practica si ne imprima insistent un fel de urgenta de a actiona. Conform naturii trigonului, putem anticipa ca actiunile initiate in perioada 14-18 august vor avea o finalitate pozitiva, cu conditia sa nu ne lasam tentati de aroganta si laudarosenie.

In saptamana 19-25 august vom asista la apropierea planetelor Mercur si Soare. Energiile celor doua planete se contopesc si ne ofera o putere de concentrare crescuta. Aceasta perioada pare a fi una de consolidare si stabilizare. Daca am inceput niste proiecte noi la inceputul lunii, atunci este posibil sa ajungem cu acestea intr-o faza de ritm constant, cu munca linistita si concentrata. Perioadele in care Mercur si Soarele se afla in conjunctie sunt destinate realizarii unor obiective intelectuale si mentale deosebite.

Intre 21 si 31 august, se va forma o cruce cosmica cu participarea planetelor Venus, Jupiter, Uranus si Pluton. Cum dintre acestea cea mai rapida este Venus, ea va fi si cheia interpretarii configuratiei. Crucea cosmica simbolizeaza o mare inclestare de forte. Cea pe care o intalnim acum ne vorbeste despre distribuirea resurselor si a energiei, precum si despre un posibil inceput nou, datorita faptului ca se relizeaza in cadrul celor 4 semne cardinale.

Fiecare dintre cele 4 planete care intra in componenta aceste cruci cosmice ne pune cate o intrebare. Venus ne intreaba: “care sunt zambetele de fatada si care este realitatea?”. Pluton: “cine furnizeaza energia, cine munceste cu adevarat si cine se preface?”

Uranus: “cine vine cu ideile noi, cine este motorul real in afacere sau in intreprindere?”

Jupiter: “cine este mintea limpede care coordoneaza si care este finalitatea actiunilor? este toata lumea fericita cu modul de lucru actual? este toata lumea multumita de rezultate?”.

Asadar, ultima decada a lunii august poate fi foarte probabil una de reevaluare a situatiei existente in fiecare proiect, afacere sau intreprindere, de corectie a erorilor si implicit de relansare a activitatilor intr-o forma noua. Reevaluarea multor relatii de afaceri devine probabila. In ultimele 10 zile ale lunii nu este recomandabil sa recurgem la investitii majore, fiindca mai tarziu s-ar putea sa constatam ca ne-am grabit excesiv, ca am fi putut achizitiona acelasi produs mai ieftin sau un produs mai performant la acelasi pret.

Crucea cosmica nu va fi singura configuratie semnificativa a ultimelor 10 zile din august. In paralel cu ea se va forma si o Dalta, desenata pe cer de catre tandemul Soare-Mercur, Saturn si Neptun. Energia acestei configuratii se focalizeaza asupra planetei Saturn aflata in Scorpion. Asadar, aceasta dalta cosmica ne va testa, intrebandu-ne despre seriozitatea scopurilor noastre si despre eficacitatea cu care dorim sa le punem in vigoare. Conform naturii Scorpionului, aceeasi Dalta ne va intreba daca suntem in stare sa efectuam transformarile necesare in afacerile noastre, daca suntem pregatiti sa ne asumam efortul, riscurile si sacrificiile.

Intre 21 si 31 august, Soarele si Mercur se vor afla in opozitie cu Neptun. In aceasta perioada a lunii vom asista la un test al realitatii, la combaterea iluziilor. Vom pune probabil apa limpede in pahare. Este posibil ca unele colaborari sa se incheie de comun acord.

Pentru ultima saptamana a lunii avem o veste buna: Soarele si Mercur vor trasa cate un trigon spre Pluton si cate un sextil spre Saturn. Este de asteptat sa fim mai concentrati pe scopurile noastre. Dat fiind faptul ca acest dublu trigon leaga doua zodii de pamant, sfera economica poate sa devina mai dinamica si totodata mai stabila. Ceea ce incepem in aceasta perioada, va ajunge foarte probabil sa se concretizeze in planul fizic, fara probleme, conform planului prestabilit.

Asadar, luna august se anunta a fi o perioada dinamica, dar in care totusi putem fi perfect linistiti, avand incredere maxima in viitor. Sloganul ei poate suna asa: “Toate panzele sus!”, iar expresiile cheie importante, asa: “transformare, inceput nou, curajul de a fi original”.

Nu se anunta pericole ascunse semnificative. Putem afirma ca cei curajosi, cei cu initiativa si cu idei noi, vor avea castig de cauza.