Andreea TalmazanCelebritati

Razvan Simion

de Andreea Talmazan

razvan si diana simion
Razvan si Diana Simion

Razvan Simion (8 august 1980, Resita) este celebritatea lunii august. Cunoscutul prezentator de televiziune este un nativ Leu, cu Luna in Rac si Ascendentul in Pesti.

 Soarele in Leu, in conjunctie cu Nodul Nord si in casa a VI-a indica o personalitate puternica, creativa, muncitoare, devotata activitatilor si proiectelor care o stimuleaza. Aceasta amplasare a astrului zilei este “responsabila” si garanteaza succesul in industria spectacolelor, a divertismentului. Are nevoie sa munceasca in echipa, in interiorul careia este Soarele in jurul caruia graviteaza intregul colectiv. Conjunctia cu Destinul il determina sa fie mereu activ, sa aiba intiativa, sa straluceasca prin rezultatele muncii sale, impiedicandu-l sa isi ofere timp de odihna. Chiar si cand este in vacanta este posibil ca gandurile sa ii zboare tot catre munca.

Soarele si Destinul sunt in relatie armonioasa cu Neptun (Guvernatorul Ascendentului) retrograd din Sagetator si conjunct cu Mijlocul Cerului, dar si cu Marte si Pluton din Balanta si din casa a VII-a. Relatia cu Neptun indica faptul ca de cele mai multe ori ceea ce viseaza reuseste sa puna si in practica. Neptun in conjunctie cu Mijlocul Cerului da sentimentul omnipotentei, ca limita posibilitatilor este Cerul. Dar influenta neptuniana isi face simtita prezenta in relatiile de colegialitate, unde este posibil sa fie persoana care ii motiveaza pe cei din jur, le da speranta si argumente pentru care este bine ca unele proiecte sa fie abordate intr-o maniera diferita, personala.

Are veleitati de mentor, de lider ceea ce pe de o parte este bine, pe de alta parte este frustrant, mai ales daca promisiunile nu sunt respectate din motive independente de vointa sa. Exista riscul ca esecul sa si-l asume de unul singur, chiar daca implicarea este una colectiva. Retrogradarea lui Neptun in aceasta pozitie poate avea doua manifestari. Pe de o parte “pune frana” in exprimarea si punerea in practica a unor vise si aspiratii, pe de alta parte determina stari de neincredere in propriile principii si valori.

 Luna in Rac si in casa a V-a a creativitatii, a iubirii si a copiilor arata ca este o persoana sensibila, care are nevoie de siguranta emotionala pentru a-si putea manifesta creativitatea si pentru a-si gasi sursele de inspiratie. Dragostea continatoare, sustinatoare, iubitoare, de tip materna, este cea care ii ofera echilibru. Aceasta pozitie a Reginei Noptii poate indica o dependenta afectiva fata de mama sau fata de sotie, dar si o atitudine protectoare, pasiva, fata de propriii copii. In relatie armonioasa cu Uranus din Scorpion si din casa a VIII-a, dar in relatie tensionata cu conjunctia Marte-Pluton din Balanta, Luna ofera posibilitatea de a obtine sustinere materiala din partea altora pentru proiecte personale, dar si o retinere de a intra in parteneriate care nu ii ofera siguranta emotionala de care are nevoie, precum si aprecierea pentru rezultatele creativitatii sale.

Tot in Rac se afla si Venus (in casa a IV-a a familiei si a sufletului) si Mercur (in casa a V-a). Energiile venusiene ii amplifica sensibilitatea fata de familie, fata de casa si mediul in care locuieste. Este importanta nu numai siguranta emotionala, dar si aspectul estetic al caminului. Poate nu se implica activ in amenajarea si decorarea locuintei, dar are nevoie sa ii fie satisfacute anumite preferinte ce tin de atmosfera. Mercur in Rac si in casa a V-a arata o minte creativa, sensibila, modelata de trairile emotionale. Placerea de a se juca este prezenta, poate nu intotdeauna manifesta. Relatiile cu copiii sunt intense, dar dependente de starea sa emotionala. Prin joc, insa, isi poate dezvolta creativitatea, si, asa cum o arata si pozitia Soarelui si a Lunii, poate obtine atentia si aprecierea celor din jur, odata ce apar rezultatele acestei combinatii de creativitate si emotionalitate.

Ascendentul in Pesti ofera o personalitate empatica, manifestand compasiune fata de cei din jur, sensibila la suferinta. Dar arata si tendinta spre autoizolare, adoptarea unor atitudini contemplative si interesul fata de latura mistica a vietii. Cu Ascendentul in Pesti, Razvan pare a atrage spre sine persoane neajutorate pentru suport moral si afectiv, dar si tendinta de a intra in evenimente care sa ii puna in evidenta capacitatea de a ajuta.

Conjunctia Marte-Pluton din Balanta si din casa a VII-a poate arata pe de o parte o puternica dependenta de initiativele partenerului de viata sau ale celor de afaceri. Pe de alta parte indica o teama de a intra in anumite parteneriate care ii pot accentua sentimentul izolarii, nesigurantei, precum si o teama de despartire, de ruptura. Din acest motiv este tentat de a lasa rezolvarea lucrurilor “serioase”, grele, in seama partenerilor, atitudinea sa fiind mai degraba una de suport, decat de actiune propriu-zisa.

Saturn in Fecioara si in conjunctie cu Descendentul este indicatorul unei casatorii si a unor parteneriate cu persoane mai in varsta. Odata semnate angajamentele, acordurile, acestea sunt trainice si pe termen lung. Tendinta spre minutiozitate, spre perfectionism, spre a face lucrurile corect din toate punctele de vedere, nu ii da ocazia sa fi inselat sau pacalit. Unele parteneriate pot avea de suferit inainte de a ajunge la semnarea actelor, din cauza nevoii sale de a se asigura ca totul este in regula. Marile hotarari privind cariera este bine sa le discute cu partenerul de viata, care ii poate arata acele detalii care ii scapa si care ii poate indeparta starile de neliniste si de neincredere.

Jupiter in Fecioara si in casa a VI-a, in exil, aduce cu sine mult noroc prin intermediul muncii dar si capacitatea de a rezolva problemele de sanatate atunci cand apar, prin tratarea cu seriozitate a acestora. Conjunctia cu Iunona arata o casatorie cu o persoana cunoscuta la locul de munca si cu ajutorul careia, prin sustinerea morala si practica pe care i-o ofera, poate sa isi implineasca propriile proiecte.

Uranus in Scorpion si in casa a VIII-a arata ca Razvan dispune de o intuitie foarte buna, de capacitatea de a intra in contact cu propriul inconstient in mod spontan si de a gasi solutii neasteptate la problemele pe care le intampina. Poate dispune de resursele celorlalti in cele mai neasteptate momente si cai. Pot aparea, de-a lungul timpului, probleme in relatiile cu institutiile financiare, in cazul in care isi pierde rabdarea. Dar poate avea parte de surprize placute, de tipul sponsorizarilor sau a imprumuturilor in conditii foarte bune, atunci cand resuseste sa se detaseze de ceea ce par a fi piedici financiare si se concentreaza pe dezvoltarea capacitatilor creative.

Tranzitele majore din acest an pot sa aduca schimbari in cariera si in statutul social, oferindu-i fie succes pe termen lung, fie o stare de cautare permanenta a unor noi situatii de manifestare a puterii interioare. Este posibil sa apara un al treilea copil in familia sa, dar si potentarea creativitatii si manifestarea acesteia in cele mai variate forme. Si nu in ultimul rand, functie de raportul personal cu banii si bunurile materiale, poate sa apara oportunitatea de a investi in afaceri care sa ii aduca siguranta materiala si financiara pe termen lung.