Fulop LaszloSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru octombrie 2013

de Fülöp László

financiar-mercur-scorpionAsadar, cum va fi luna octombrie, din punct de vedere financiar?
Incercati sa puneti in ordine tot ceea ce tine de acest domeniu, in primele trei saptamani ale lunii. In data de 21 octombrie, Mercur va intra in mers retrograd si astfel ultimele 11 zile ale lunii pot fi impredictibile. Daca avem ceva de lansat, initiat, proiectat si discutat cu partenerii de afaceri, va fi bine sa procedam pana pe 21 octombrie. Dupa aceasta data, este posibil ca propozitiile noastre sa fie intelese altfel decat intentionam si propunerile noastre sa nu primeasca ecoul sperat. Sfera economico-financiara va tinde sa se miste mai incet decat de obicei. In ultimele 11 zile ale lunii, va fi bine sa ne retragem la cutie si sa ne ocupam in tihna de planificarea si revizuirea proiectelor noastre. Perioada de mers retrograd al lui Mercur va tine exact trei saptamani si se va termina pe 10 noiembrie, dupa care sfera comunicarii si implicit domeniul financiar vor reveni la normalitate.

Ce se va intampla pana atunci?
Cheia primei saptamani din luna octombrie va fi, mai mult ca probabil, atitudinea activa. Pe seama cuadraturii dintre Venus si Marte, relatiile cu ceilalti participanti ai sferei financiare – partenerii de afaceri, distribuitori, clienti – par sa fie tensionate. Este posibil ca ei sa raspunda diferit la impulsurile noastre, si sa ni se para ca strategiile si logica dupa care ne-am construit afacerile nu mai functioneaza. Este o stare temporara: luna octombrie corespunde trecerii de la maturitate la batranete, o etapa de tranzitie. Este momentul cand greierele constientizeaza faptul ca vara a trecut si iarna se apropie inevitabil, cu pasi repezi. Oamenii simt nevoia de introspectie si introvertire, pentru a afla ce se petrece in fiinta lor. In aceste conditii, economia trebuie sa sara peste un moment de apatie.

Conform simbolisticii careului in T realizat de Soare, Uranus si Pluton, cea mai buna aparare este atacul. Este recomandabil sa comutam intr-o treapta de viteza superioara: sa utilizam promotii, reclame vesele si tot ceea ne sta in putinta pentru a crea o atmosfera care sa sugereze ca nimic nu s-a schimbat, ca totul merge inainte. Trigonul Mercur – Neptun ne va ajuta sa fim creativi in acest sens: sa gasim cuvintele si ideile potrivite prin care sa reusim sa punem in miscare activitatile economice.

A doua saptamana a lunii va fi marcata de cuadratura Soare-Jupiter si de conjunctia Mercur-Saturn. Cand Soarele si Jupiter se afla in relatie tensionata, este posibil ca sfera economico-financiara sa intre intr-o stare de stres. Disputa cu concurenta tinde sa creasca, iar metodele de operare pe piata pot sa includa si optiuni lipsite de fair-play. Oamenii pot deveni mult prea economicosi, neincrezatori in ceilalti si in viitor.
Sfatul astrologului: „Stresul nu exista decat in mintea noastra. Nu dati curs provocarilor. Actionati cu noblete, planificati pe termen lung, manifestati incredere in partenerii de afaceri si in clienti.”
Conjunctia Mercur-Saturn ne va ajuta sa ramanem focalizati pe scopurile noastre, sa nu ne lasam clintiti de la strategia pe care am inchegat-o. In alte conditii, acest aspect ne-ar determina sa fim rigizi, dar in conjunctura astrala actuala, concentrarea mintii pe valorile proprii este chiar de dorit. Datorita faptului ca aceasta conjunctie are loc in Scorpion, este posibil sa ne aducem aminte de niste suferinte mai vechi si sa fim invadati de imboldul razbunarii. Evident, este de dorit sa ne ridicam deasupra acestei dorinte.

Coloana vertebrala a celei de a treia saptamani din octombrie este definita de trigonul Venus-Uranus si de opozitia Marte-Neptun. Aspectul pozitiv dintre Venus si Uranus va tinde sa dizolve blocajele din saptamana trecuta, sa readuca increderea in viitor si sa instaureze un climat vesel. Este de asteptat ca oamenii sa devina mai degajati si implicit mai dispusi sa cheltuie niste bani pe servicii si pe produse. In aceasta saptamana, reclamele vor deveni probabil mai eficiente – mai ales acelea care vor include si o doza de umor sau veselie.
Opozitia Marte – Neptun readuce in prim-plan dilema veche a producatorilor: „oare ceea ce iese din procesul meu de fabricatie, va putea fi vandut eficient?”. Astfel, vom simti nevoia sa revizuim strategiile noastre definite pe termen lung, cu scopul de a le reactualiza, de a le eficientiza. Un aspect tensionat dintre Marte si Neptun ne vorbeste despre raportul invers proportional dintre graba si calitate. Apreciem ca in aceasta saptamana, in definirea cheii succesului rabdarea va juca un rol important.
Planeta Marte fiind legata de planul fizic, iar Neptun de tot ceea ce se afla dincolo de acesta, foarte probabil, la mijlocul lunii octombrie vom constientiza legatura indisolubila dintre sentimentele din sufletul unui om care lucreaza si calitatea obiectului produs. Vom observa ca mania, supararea si tristetea provoaca scaderea calitatii materialelor. In schimb, sentimentele de bucurie, recunostinta si incredere tind sa insufle calitate in obiectele cu care venim in contact. Astfel, este posibil ca tot mai multi patroni de firma sa constientizeze necesitatea investirii in bunastarea spirituala a angajatilor.

Inceputul celei de a patra saptamani din luna octombrie coincide cu intoarcerea in sens retrograd al lui Mercur. Este posibil ca tot ce tine de domeniul comunicarii sa intre sub un con de umbra. Din acest motiv, viteza de deplasare a sferei economice va tinde sa se micsoreze.
Datorita faptului ca Soarele isi face ingresul in Scorpion, ajungand pe axa materialismului, ne vom focaliza mai usor pe planul fizic si pe tot ceea ce avem de efectuat in domeniul economico-financiar. In acord cu natura Scorpionului, vom continua probabil sa ne indreptam atentia pe ridicarea calitatii muncii noastre. Soarele traseaza un trigon spre Neptun, aspect care ne promite ca vom putea lucra in liniste, cu o stare de fericire in suflet. Ultima parte a lunii octombrie se va referi probabil mai mult la calitate decat la cantitate. Astfel, este recomandabil ca imaginea pe care o construim pe piata sa fie definita in jurul acestei notiuni, dar si pe durabilitate si credibilitate. „Calitatea costa” – este un vechi adevar, dar nu trebuie sa ezitam sa urmam aceasta cale, deoarece inclusiv clientii vor fi inspirati de aceeasi idee. Anticipam ca in ultimul decan al lunii, vanzarea produselor de calitate va creste semnificativ.

Ultima saptamana a lunii va fi dominata de trigonul dintre Marte si Pluton. Fiind vorba despre doua planete care simbolizeaza forta masculina, apreciem ca expresia cheie a acestor zile va fi „cine indrazneste, castiga”. Totusi, aceasta indrazneala are niste limite, datorita mersului retrograd al lui Mercur. Marte si Pluton ocupand doua semne de pamant – Fecioara si Capricornul – este recomandabil sa indraznim in acest moment, „construind o baza solida” – in sens figurat. Lansarea propriu-zisa poate sa aiba loc incepand cu 11 noiembrie, dupa ce Mercur va reveni in mers direct.

Va dorim afaceri intelepte si mult succes!