Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, ianuarie 2022

Începem luna ianuarie cu Ascendentul în Balanță. Guvernatoarea zodiei, Venus, tranzitează semnul Capricornului alături de alte trei planete: Pluton, Mercur și Soarele.

Saturn, planeta disciplinei (Vărsător), realizează o cuadratură cu Uranus retrograd, planeta inovației (Taur), și un sextil cu Marte, planeta curajului și a acțiunii (în Săgetător, în conjuncție cu Luna).

Axa valorii (casele II – VIII) cade în zodiile Scorpion şi Taur.

Această lună va fi predominant caracterizată de acțiuni spontane, dar în același timp și disciplinate, realizate prin instalarea unor noi obiceiuri sănătoase. Ne va obliga să ne păstrăm mintea deschisă la noutățile şi la oportunitățile ce pot apărea în viața noastră pe neașteptate, lăsând în urmă credințele limitative și depășind unele bariere pe care le-am ridicat noi înşine.

În această perioadă a anului, este recomandat să fim mai disciplinați și organizați în cheltuielile noastre, să ne gândim de două ori și abia apoi să cumpărăm produsele de care credem că avem nevoie, dar să nu ne „zgârcim” dacă realizăm că produsul sau serviciul respectiv ne oferă avantaje pe termen mediu și lung și ne ușurează viața de zi cu zi sau munca pe care o prestăm.

Pot fi benefice investițiile în calculatoare performante și într-o conexiune stabilă la internet, dacă e nevoie să lucrăm de acasă. E o perioadă bună şi pentru investiţii legate de mașină, dacă ele ne ajută să scurtăm perioada deplasării la locul de muncă sau la clienții noștri, sau pentru investiţii în cursuri de dezvoltare profesională/personală, dacă situaţia cere acest lucru.

În harta ridicată la data de 11 ianuarie, ora 12:00, București, avem pe cerul astral atât aspecte armonioase, cât și aspecte tensionate.

Uranus retrograd (în conjuncție cu Luna, în Taur) realizează o cuadratură cu Mercur (Vărsător). Soarele (în conjuncție cu Venus retrogradă și Pluton în Capricorn) formează un sextil cu Neptun (Pești), care la rândul său realizează o cuadratură cu Marte (Săgetător).

Aceste aspecte dinamice ne provoacă să ieșim din zona de confort și să ne luăm viața în propriile mâini prin a ne asuma deciziile şi a le pune în practică într-un mod disciplinat și perseverent.

Aceste aspecte indică, de asemenea, schimbări în carieră. Ele se pot manifesta prin recunoașterea muncii prestate de noi și prin recompensarea acesteia, prin promovare sau prin mutarea la un alt departament. O posibilă promovare ne aduce nevoia de a fi deschiși, de a învăța lucruri noi și, bineînțeles, de a ne asuma mai multe sarcini și responsabilități. Este important să fim flexibili, să fim deschiși la negocierea şi la colaborarea cu colegii, cu superiorii sau cu partenerii noștri de afaceri. Recompensa sau mărirea salariului va veni în funcție de implicarea noastră și de atitudinea pe care o avem în fața provocărilor.

În harta ridicată la data de 12 ianuarie, ora 12:00, București, avem pe cerul astral configuraţia de tip „triunghi minor”. Neptun (Pești) realizează un sextil cu Luna (Taur), un alt sextil cu Soarele (Capricorn), iar ultimele două planete formează un trigon între ele.

Triunghiul minor susţine exprimarea calităţilor creatoare şi conferă capacitatea de a concretiza ideile abstracte, de a le pune în practică. Această configuraţie arată începutul unei perioade creative, care permite ascultarea intuiției și a ghidării divine.

În harta ridicată la data de 14 ianuarie, ora 23:00, București, putem observa un careu în T, în semne mutabile. Neptun (Pești) realizează o cuadratură cu Luna (Gemeni) și cu Marte (Săgetător), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele.

Această configuraţie în semne mutabile ne provoacă să ne depăşim slăbiciunile, să învățăm din greșelile noastre și să le corectăm pe viitor. Ne oferă impulsul să ne autodepășim, să evoluăm spiritual și să ducem la împlinire ceea ce ne-am propus în plan financiar, profesional și personal. Este o configuraţie favorabilă comunicării, comerțului, călătoriilor în interes de serviciu și studiilor pe termen scurt sau mediu.

În data de 18 ianuarie, ora 01:48, București, are loc Luna Plină, moment ce favorizează curățenia generală și găsirea echilibrului între două aspecte importante ale vieții: cel familial/emoțional și cel profesional/financiar.

Este momentul oportun să facem curățenie generală la nivel mental și emoțional prin eliminarea gândurilor nocive şi prin donarea hainelor sau a cărților nefolosite.

Energia Lunii Pline ne ajută să facem o selecție pe toate planurile, oferindu-ne ocazia să lăsăm în urmă tot ceea ce ne ţinea pe loc. Putem renunța la obiceiuri nesănătoase care ne costă (fumatul, spre exemplu), să reducem cumpărăturile impulsive și să alegem informația pe care o ascultăm sau o citim. Eventual, putem reduce timpul petrecut cu „prietenii” care sunt pesimiști sau care bârfesc, comentează și critică prea mult.

Energia începutului de an și a Lunii Pline ne ajută să facem alegeri mai înțelepte; să alegem, spre exemplu, servicii, produse sau cursuri care susțin evoluția noastră profesională și spirituală. Putem analiza deciziile noastre financiare și rezultatele obținute, putem reflecta la efectele acestora pe termen mediu și lung și putem căuta soluții mai eficiente pe viitor.

În harta ridicată la data de 21 ianuarie, ora 12:00, București, putem observa configurația de tip „Piramidă”, în semne de pământ. Această configurație este alcătuită din trei planete în același element, care formează trigoane una cu alta.

Piramida de Pământ aduce un simț practic accentuat, stabilitate și perseverență în atingerea obiectivelor noastre financiare și succes în instalarea obiceiurilor sănătoase.

În harta ridicată la data de 31 ianuarie, ora 20:00, București, putem observa mai multe aspecte benefice, dar și unele aspecte ușor tensionate.

Soarele (Vărsător) realizează o cuadratură cu Uranus (Taur), acesta fiind octava superioară a lui Mercur. Mercur retrograd tranzitează semnul Capricornului, formând un sextil cu Neptun (Pești).

Venus staționară în semnul Capricornului realizează un trigon cu Uranus (Taur) și un sextil cu Jupiter (Pești), care la rândul său formează un sextil cu Marte (Capricorn).

Aceste aspecte arată începutul unei perioade care favorizează renegocierea contractelor şi analiza colaborărilor existente, susţinând, în același timp, exprimarea creativității și ascultarea vocii interioare. Por să apară oameni care ne susţin planurile financiare, investitori pe termen mediu și lung.

E posibil să iasă la suprafață o dorință arzătoare de a căuta noi aliați, de a socializa mai mult cu persoane și grupuri care au aceeași aspirații, aceeaşi mentalitate și aceeaşi direcție ca și noi în viață.

În concluzie, vă pot spune că ne așteaptă o lună plină de provocări, menite să ne ajute să ieșim din zona de confort și să ne depășim limitele mentale autoimpuse. E o perioadă favorabilă curățeniei generale pe toate planurile: fizic, mental și emoțional.

Vă doresc să aveți curajul de a vă debarasa de toate lucrurile şi obiceiurile care nu vă mai servesc!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet