1 ianuarie 2014 – caleidoscop

de Cristina Podoreanu

Anul 2014 debuteaza in forta cu un stelium de toata frumusetea in Capricorn (Soare, Pluto, Mercur, Luna si Venus). Priviti-l:

etalare-ian014-cp

Prima chestiune care ne sare in ochi este ca fiecare imagine din cele de mai sus prezinta un singur personaj uman. Soarele in Capricorn – omul care isi cara cu stoicism povara, urcand spre varful muntelui. Povara pare grea, il cocoseaza, n-are cum sa admire soarele, dar merge neabatut inainte. Pluto in Capricorn – omul care sta ingandurat in tenebre. Daca s-ar ridica si ar arunca o privire in labirintul intunecat, ar zari luminta de la capatul tunelului. Mercur in Capricorn – omul care merge greu. Nu mai poate fi vorba de viteza aici, doar de relanti sau, in cel mai bun caz, viteza intai. Dar omul, desi in carje, nu renunta la drumul pe care il are de facut (si care pare lung, pentru ca acum e in mijlocul pustiului). Si tot Mercur in Capricorn – singura persoana surprinsa alergand disperata, de frica mortii. Luna in Capricorn – regina ghetii. Frumusete de basm, dar de gheata. Venus in Capricorn – femeia imbracata in negru care jeleste si omul aflat in comuniune cu natura.

Avantajul atunci cand esti singur, este ca nu prea ai pe cine sa dai vina si nici pe cine sa faci responsabil pentru ceea ce se intampla cu viata ta. Bine-nteles ca singuratatea este cat se poate de propice pentru a experimenta senzatii tari de genul depresiei, gandurilor negre, fricii de moarte, precum si pseudo-antidoturile la aceste stari: fuga de realitate, armura sentimentala (alias inghetarea sentimentelor).

Ce trebuie noi sa intelegem este ca povara pe care o purtam este exact pe potriva puterilor noastre, ca sunt momente in viata cind viteza sau graba nu ne sunt de niciun folos, ca frica de moarte este un sentiment necesar, pentru ca doar atunci putem sa apreciem viata si sa invatam sa o traim pe bune, ca natura nu are neaparata nevoie de noi, ea se descurca fara noi, dar noi fara ea, nu. Sa ne imaginam un moment ca natura nu ar fi aici pentru a ne servi, ci noi am fi aici sa servim natura. Ce am face?

Asadar, chibzuind adanc, acceptandu-ne slabiciunile, pierderile, suferinta, cufundandu-ne in noi insine, vom intelege care e drumul pe care trebuie sa mergem, incet, cu rabdare, pas cu pas. Si sa nu uitam ca cea mai plapanda luminita, aprinsa in bezna cea mai adanca, face ca bezna sa dispara.

Tabloul zilei de 1 ianuarie cuprinde si celelalte 5 planete de care nu am spus nimic, dar, cum am tras si o carte de Tarot (de data asta Gilded Tarot) care este VII de sabii:

GildedTarot_VII_sabii

consider ca trecerea in revista a celor 7 carti corespunzatoare steliumului din Capricorn constituie miezul acestui articol.

Asa ca ma voi opri aici, nu inainte de a va dori La multi ani si inspiratie in a folosi curajul si puterea pe care le avem cu siguranta!