Soare în Săgetător sau ploaie de stele cu Soare

În luna decembrie, până imediat după miezul nopții de 22, astrul solar poposește în semnul aventurierului Săgetător. Soarele în Săgetător imprimă nativilor bucurie, poftă de viață, optimism, spirit de aventură, apetență pentru sport, plăcere de a filosofa (poate chiar în limbi străine). Această perioadă este extrem de propice călătoriilor. La început pot fi pur și simplu călătorii de dragul călătoriei, dar, apoi, se poate avansa către călătoriile care au un scop mult mai înalt, în sensul interacțiunii noastre cu alte medii, persoane, culturi, mentalități și, drept urmare a acestor interacțiuni, dezvoltării noastre. Soarele în Săgetător reprezintă și înțelepciunea sau, cel puțin, capacitatea de a accede la înțelepciune, precum și religia, filosofia, spiritualitatea.

În astrograma noastră natală, casa a noua, casă corespunzătoare Săgetătorului, reprezintă atât relația noastră cu străinătatea, cât și dezvoltarea noastră spirituală. Dacă semnul aflat în opoziție (cel al Gemenilor) adună o multitudine de informații dintr-o multitudine de domenii, Săgetătorul este responsabil cu înglobarea acestora într-o filosofie de viață.

Cartea de Symbolon corespunzătoare Soarelui în Săgetător (și, prin recepție mutuală, planetei Jupiter în Leu) este cea a zeiței Fortuna. Această reprezentare ne duce cu gândul la un corn al abundenței. Ne simțim cumva privilegiați, plini de grație divină/ stelară care se revarsă asupra noastră. E ca și cum nu avem de făcut decât să invocam divinitatea și grația și acestea se revarsă asupra noastră. Pur și simplu. Cu Soarele în Săgetător lucrurile par să fie cumva foarte simple, să meargă de la sine. Nimic din tenebrele și abisurile Scorpionului, nimic din greutatea și sudoarea Capricornului. Lumină, iluminare, ploaie de stele, posibilă incantație Aum, evoluție spirituală, terapeutul interior, încredere/ credință adevărată.

Pentru realizarea analogiei planetă în semn – arcană Tarot am ales arcana majoră Soarele. Cartea de Symbolon descrisă mai sus pune accent pe latura spirituală. Arcana majoră Soarele desăvârșește ansamblul adus de Soare în Săgetător, pentru că reprezintă și veselia, entuziasmul, pofta de viață, zâmbetul. Uitați-vă cât de ghiduș este Soarele în cartea de Tarot. Mai este un amănunt interesant în această imagine. Simbolul Săgetătorului este Centaurul, personaj mitologic, jumătate om jumătate cal. Nativii Săgetători sunt și mari iubitori de animale și, în special de cai. Ei, bine, copilul din imaginea noastră este așezat pe cal, sugerând imaginea unui posibil centaur.

Cristina Podoreanu
Cristina Podoreanu