Intalnirile predestinate – cand il/o voi intalni? (partea a II-a)

de Doriana Ishikawa

In numarul trecut am incercat sa descifrez enigma partenerului predestinat, cine este de fapt acesta, este o singura persoana sau cand spunem partener predestinat, ne referim la mai multe persoane? Cum il recunoastem atunci cand il intalnim si ce influente astrale pot indica momentele favorabile intalnirilor predestinate. Am aratat si rolul timpului in intalnirile predestinate, accentuand motivul pentru care este corect sau nu sa consideram anumite relatii incepute la un moment nepotrivit.

intalniri-predestinate-014

Sursa: http://www.uniqraphy.de/

In continuare, voi prezenta tranzitele care indica posibile rupturi si atitudinea pe care am putea sa o adoptam dupa despartirea de partenerul predestinat.Ce se intampla dupa o astfel de despartire si ce scop ar putea avea relatia cu partenerii predestinati.

Ce se intampla daca m-am despartit de partenerul predestinat?

Cu totii stim cat este de dureros sa ne despartim de cel/cea pe care o iubim. Dar ar fi bine sa ne amintim ca nimic nu se intampla fara motiv. Prin despartirea de el/ea, am invatat multe, iar daca nu, ne vom da seama pe parcurs, chiar daca vom intalni pe altcineva. Da, o alta persoana va intra in viata noastra. Vom avea parte de o noua intalnire predestinata, menita sa ne ajute in continuare pe calea evolutiei spirituale.

Cu ajutorul astrologiei putem sesiza perioadele din viata mai tensionate, in care tindem sa punem punct relatiilor ce au devenit nesatisfacatoare, banale sau de la care nu mai obtinem nici un fel de profit spiritual, sufletesc sau material. Astfel, cand Saturn in tranzit se afla in conjunctie, cuadratura sau opozitie cu Venus natal, posibilitatea de a trai o despartire este mai mare. Saturn, planeta durabilitatii si a responsabilitatii, in conflict cu planeta iubirii poate provoca adevarate ,,pagube in dragoste”.

Relatiile incepute in aceasta perioada sunt foare sensibile. Trebuie sa acordam atentie sporita propriului comportament, deoarece un pas gresit poate produce numeroase neintelegeri si dezamagiri ce afecteaza partenerul. Aventurile trebuie evitate cu orice pret. Minciuna va iesi la suprafata, oricat de precauti am fi.

Fie ca ne-am intalnit partenerul sub aceasta influenta, fie ca suntem de mult timp impreuna, trecem printr-o perioada de proba a afectiunii si sinceritatii fata de cel sau cea de langa noi. Daca nu ne asumam, cu bucurie, responsabilitatea, relatia poate conclude intr-o despartire frustranta.Este bine sa nu luam nici un fel de decizii pripite cat timp ne aflam sub influenta lui Saturn, deoarece sentimentele acestea conflictuale sunt temporare.

Totusi, chiar daca se ajunge la despartire,vom fi invatat enorm de la aceasta experienta, intrucat Saturn reprezinta lectia pe care o avem de invatat pe parcursul existentei noastre pe pamant. Experienta dobandita ne va ajuta pe viitor,cand vom putea apela la noile cunostinte pentru a construi relatii bazate pe sentimente frumoase si calde.

Se intampla, uneori, ca relatiile caracterizate de o dragoste adevarata sa reziste testului lui Saturn, sau sa fie reluate o data cu sfarsitul tranzitului acestei planete.

Sa luam aminte si la Uranus in tranzit, planeta individualitatii si a excentricitatii. Cand aspecteaza pe Venus natal sau pe guvernatorul casei a 5-a sau a 7-a, oamenii incep sa creada ca partenerul intalnit sub aceasta influenta este ,,sufletul pereche”. Relatiile de acest gen nu prea dureaza, deoarece sunt caracterizate de o pasiune arzatoare ce se raceste in scurt timp.Atragem de obicei persoane ,,uraniene”, care se plictisesc imediat cum relatia intra in rutina. In cazul conjunctiilor, cuadraturilor si opozitiilor, este posibil sa atragem persoane nepotrivite, contrar a ceea ce am crezut initial. Cu toate acestea, conjunctia lui Uranus in tranzit cu Venus natal poate transforma o relatie de dragoste incheiata intr-o frumoasa relatie de prietenie. In cazul sextilelor si al trigoanelor, putem avea parte de relatii mai bune, insa in general, relatiile sunt amenintate de separari si infidelitate.

Am specificat ca exista aceste tendinte, insa nu inseamna ca ne vom desparti cu totii sau ca vom intalni cu siguranta parteneri nepotriviti. Astrologia nu trebuie raportata la mod absolut, este bine insa sa fim atenti la ceea ce se petrece in univers si cum ne alegem partenerii.

Punand cap la cap toate aceste idei, am concluzionat ca intalnirile predestinate s-ar putea derula dupa doua sau mai multe planuri, de exemplu Planul A si Planul B.

Omul are parte de numeroase intalniri predestinate de-a lungul vietii. Imaginati-va cat de tragic ar fi daca nu ar exista decat o singura intalnire predestinata pentru fiecare dintre noi. Daca am pierde legatura unul cu celalalt, am fi realmente pierduti in labirintul vietii. Insa omul atrage alaturi de el persoane care ii seamana intr-o oarecare masura, si care il pot ajuta prin anumite cunostinte, trasaturi de caracter etc sa isi indeplineasca misiunea in viata. Omul invata toata viata, fara incetare. Noi experiente, noi intalniri il asteapta la tot pasul. Fiecare experienta, fiecare intalnire este menita sa-l ajute sa se desavarseasca.

Revenind la ideea celor doua planuri, sa presupunem ca nu am reusit sa indeplinim unul din scopurile vietii alaturi de persoana A. In consecinta, ne despartim de persoana A. Insa nu este totul pierdut. Exista mai multe drumuri in viata, mai multe alternative dupa care fiecare din noi actioneaza. Planul A esuand, va intra in scena Planul B. Odata cu Planul B, vom intalni o noua persoana menita sa ne ajute in evolutia noastra spirituala, persoana B.Dupa cum am prezentat in randurile de mai sus, astrologia poate surprinde sansele si momentul intalnirii cu aceasta persoana B. In functie de cum actionam in cadrul relatiei, vom avea parte de o relatie frumoasa in care vom coopera excelent unul cu celalalt, sau dimpotriva. Cooperarea si comunicarea sanatoasa sunt vitale unei relatii de durata.

Daca privim hartile natale a doi indragostiti si le alcatuim sinastria, putem observa anumite aspecte subtile ce caracterizeaza relatia lor, precum si posibilitatea existentei unui mariaj. Mariajul va avea loc insa, doar daca cei doi sunt deschisi la ideea oficializarii relatiei, deci nu se va produce in mod cert, doar pentru ca sinastria indica aceasta posibilitate.

  • Punctul median Soare/Luna al unuia in aspect (conjunctie, cuadratura, opozitie) cu planetele personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), cu punctele angulare, cu Vertex sau cu axa Nodurilor Lunare a partenerului indica o legatura semnificativa. Conjunctiile si opozitiile cu Fortuna ajuta partenerii sa-si gaseasca fericirea si bunastarea impreuna, sa-si atinga telurile.
  • Persoanele importante pot avea Soarele, Luna, Venus, Ascendentul sau Nodul Sud peste sau in opozitie cu Vertex natal
  • Aspectele Soare-Venus, respectiv Venus-Venus indica iubire reciproca, bucurie de a fi unul alaturi de celalalt, moduri similare de a-si exprima afectiunea. Relatia are mari sanse de a face fata testului timpului.
  • Aspectele Venus-Saturn indica posibilitatea unei relatii de durata, iar partenerii tind sa oficializeze dragostea fara prea mari retineri.
  • Conjunctiile si opozitiile dintre Juno, asteroidul casatoriei si planetele personale, Jupiter, Saturn sau Ascendentul partenerului indica tipul de atractie reflectat de semnificatia fiecarei planete
  • Cuadraturile dintre planeta unuia si Nodul Nord lunar al celuilalt pot indica atractie instantanee si un sentiment de familiaritate, dar intre cei doi exista o anumita datorie karmica ce trebuie achitata in aceasta viata.

Desi exista intalniri predestinate si anumite evenimente predestinate menite sa ne ,,ridice” pe scara evolutiei spirituale, nu este absolut totul predestinat. Omul are liberul arbitru, dupa care isi ghideaza comportamentul. Evenimentele predestinate ne incearca taria de caracter si ne modeleaza spre a deveni mai buni o data cu trecerea timpului.

Am tot vorbit despre menirea in viata, insa care ar putea fi menirea in viata a fiecaruia dintre noi?

Am putea sa ne descoperim scopurile vietii aplicand urmatoarele metode:

1. Meditatie. Prin intermediul meditatiei, putem sa ,,simtim” raspunsurile sublime ale planului superior. Este nevoie insa sa ne detasam de evenimente, privind totul in mod obiectiv. Relaxandu-ne trupul si mintea, ne vom intreba Ce lectie spirituala se ascunde in spatele acestei relatii?

2. Divinatie. O vizita la un astrolog ne poate ajuta sa intelegem invataturile ascunse in spatele evenimentelor.

3. Terapie prin regresie. Regresia apeleaza subconstientul uman, cautand raspunsuri la cauzele evenimentelor din trecut, avand ca scop intelegerea problemelor si vindecarea durerilor sufletesti. Pacientul se afla intr-un fel de transa, o stare de visare prin care isi vizualizeaza trecutul in cele mai mici detalii.

***

Tot ceea ce am scris aici se bazeaza pe cunostintele si pe propria experienta de viata dobandite pana acum. Ma bucur enorm daca am reusit sa va induc o mica stare de liniste sufleteasca.

In general, omul isi da relativ greu seama de ceea ce are nevoie cu adevarat, insa divinitatea stie cu exactitate. Haideti sa pretuim ceea ce avem deja!

Fara sa ne pierdem in temeri si tristete, sa privim viitorul in mod optimist, bucurandu-ne in fiecare zi, fiind recunoscatori celor care ne sunt mereu aproape!