Sfatul astro-financiar pentru mai 2014

de Loredana Chiperi

Culoare. Luna mai este o luna a culorii, natura prinde viata, totul se misca si se transforma. Popular, a cincea luna a anului, este luna florilor. Este firesc si normal sa ne indreptam atentia spre frumos, spre creatie, spre natura. Turmele de oi, cirezile de vite si prisaciile dau randament maxim. Luna mai este si luna ploilor. Totul se curata, se purifica ca apoi sa apara curcubeul.

Foto: vmiramontes
Foto: vmiramontes

Tema centrala a lunii este data de Luna Noua formata pe 29 aprilie in Taur, care se afla in conjunctie cu Mercur. Pe axa posesiunilor, a materialitatii, in opozitie cu luminariile, se afla Saturn retrograd. Cerul ne invita sa ne satisfacem dorintele, placerile, sa ne bucuram de ele dar cu cumpatare, cu introspectie. Toate actiunile sunt incetinite, isi micsoreaza ritmul pentru a putea surprinde mai bine esenta fiecareia in parte, utilitatea si rostul ei. Castigurile materiale vin catre noi incet dar sigur si bineinteles ca numai in urma lucrului bine facut. Saturn cere rigoare, rabdare si timp, cere regandirea unor planuri si proiecte inainte de a fi puse in practica.

Pe 3 mai, odata cu intrarea lui Venus in Berbec, se formeaza o receptie mutuala intre Marte in Balanta si Venus in Berbec. Masculinul si femininul se unifica formand un intreg. Mica benefica este incurajata de Marte sa treaca la actiune, iar noi ne bucuram de un nou inceput ca si un copil inocent. Marte la randul sau este incurajat sa tina cont de dorintele si placerile celuilalt. Suntem dispusi sa cheltuim mai mult pe ceea ce vrem noi si partenerii nostri: timp, energie, bani. Pot aparea unele stari de revolta, de iritare si chiar de frustrare daca cele doua tipuri de energii, masculin si feminin, nu se integreaza. Suntem mai egoiesti, mai individualisti, mai razboinici. De aici pot aparea unele divergente cu partenerii de afaceri sau comunicarea sa fie mai greoaie. Trebuie doar sa ne retragem putin, sa vedem care e adevarata cauza sau ce vrea universul sa ne transmita si apoi sa revenim cu decizia corecta din punctul nostru de vedere.

Pe 8 mai, Mercur trece in zodia lui de domiciliu, Gemeni. Activitatile comerciale si comunicationale sunt bine sustinute si incurajate. Recomand ca pana pe 21 mai, cand Marte va reveni in mers direct, sa ne concentram atentia asupra actiunilor deja incepute. Au mai multi sorti de izbanda decat ceea ce demaram in acest interval. Cu Marte in mers direct in trigon cu Mercur in domiciliu, dupa 21 mai, ceea ce spunem si/sau gandim este déjà pus in practica.

Pe 15 mai, cand se formeaza aspectul de Luna Plina pe axa posesiunilor, Taur – Scorpion, este bine sa facem o mica pauza, sa ne retragem in natura si sa ne regasim prin trairile noastre interioare. S-ar putea ca unele parteneriate, destul de fragile, fara o baza solida, sa inceteze. In schimb, ferestre noi se deschid, noi idei de afaceri asteapta sa fie gasite si apoi puse in practica.

Pe 22 mai, Soarele trece si el alaturi de Mercur in Gemeni – domeniul comertului, al serviciilor de transport de scurta durata, al cursurilor de perfectionare si al circulatiei informatiei, intarindu-le, sustinandu-le si mai ales promovandu-le intr-o lumina noua. Trebuie totusi sa fim atenti pe ce date, informatii ne bazam atunci cand luam o decizie, cand facem o alegere, cand judecam o situatie. Vorba proverbului “nu orice zboara se mananca”. Trebuie sa trecem prin filtru gandirii noastre, sa nu ne pripim in alegeri.

Pe tot parcursul lunii, dar cu intensitate mai mare in perioada 23 – 27 mai, avem un trigon frumos intre Saturn retrograd in Scorpion si Jupiter in Rac. Este un aspect benefic, care ne ajuta in manuirea cu intelepciune si prudenta a situatiei financiare, a lichiditatilor pe care le avem. Banii de care dispunem, putem sa-i investim pe termen mediu (nu lung – Saturn retrograd). Riscul acestor investii trebuie sa fie redus – investitia in actiuni, din punctul meu de vedere, are un risc mare, iar investitia in bonuri de tezaur este una foarte sigura.

Pe 30 mai, axa financiara, intra iar in prim plan prin opozitia Venus in Taur si Saturn in Scorpion. Avem de castigat din plasamente bine structurate, cu risc scazut sau cel putin nu la vedere. Venus isi doreste satisfacerea placerilor, iar Saturn restrictioneaza. Cred ca ar fi mai bine sa economisim decat sa cheltuim.

Luna mai este o luna frumoasa din punct de vedere financiar, piata incepe sa se dezmorteasca, sa se insufleteasca, sa prinda culoare. Totul se face cu rabdare si prudenta, cu timp de analiza si cercetare, inlaturand ceea ce nu este benefic activitatii. Este bine sa actionam pe un teren nou, fertil, sa inchidem, sa renuntam la ceea ce nu ne mai satisface si nu mai aduce profit. Banii de care dispunem este bine sa-i plasam in actiuni cu risc redus iar rezultatele sa fie vizibile pe termen mediu, de cateva luni. Savurand parfumul florilor si admirand natura dupa ploaie putem sa dam viata mediului economic.