Astrele in septembrie 2014

de Fülöp László

De unde pana unde merg planetele in luna septembrie 2014

Soarele: pe 1 septembrie se afla in Fecioara, unde sta pana in data de 23 septembrie, cand trece in Balanta

Traind intr-o lume astrologico-energetica, ne dam seama ca luna septembrie reprezinta un moment important de schimbare: rastimpul pe care il putem petrece in compania Soarelui devine tot mai scurt si, astfel, suntem nevoiti sa producem energia de care avem nevoie prin efort propriu. Primavara si vara se leaga de verbul “a primi”, iar toamna si iarna, de “a darui”. Din imbratisarea Fecioarei, Soarele activeaza puternic interiorul nostru, care trece intr-o treapta de viteza superioara. Rolul Soarelui fizic este preluat de catre propria noastra structura mentala.

Foto: Ben Raynal

Foto: Ben Raynal

Vechii romani au afirmat ca avem nevoie de paine – hrana fizica – si circ – hrana mentala. Pana in data de 23 septembrie, adrenalina zilnica va fi asigurata in special de munca pe care o prestam si de gandurile prin care vom incerca sa adaugam ceva util la lumea in care traim. Iar mentalul este fitilul perfect pentru Soarele nostru interior: inima.

Natura Fecioarei va veghea profund asupra hranei pe care o introducem in corpul nostru fizic si spiritual. Vom cauta sa ne hranim cu alimente pure, naturale si de calitate – si, de asemenea, sa avem grija la calitatea informatiilor si energiilor care patrund in vesmantul nostru spiritual.

In alta ordine de idei, atata timp cat sta in Fecioara, Soarele ne conduce pe drumul autoperfectionarii. Sufletul nostru va fi probabil animat de atingerea perfectiunii in toate planurile existentei. Vom cauta modul perfect de a munci, iubirea fara cusur, legatura totala cu Divinitatea – “varful muntelui”, in toate domeniile. Rastimpul sederii Soarelui in Fecioara va coincide probabil cu un drum destinat sa ne duca spre linistea noastra interioara.

Dezvoltarea autocontrolului capata o importanta deosebita. Ne dam seama ca viitorul nostru depinde de randamentul prestat in activitatile la care participam, implicit de modul in care reusim sa ne controlam trairile. Calatoria Soarelui in Fecioara reprezinta rastimpul ideal pentru a invata autocontrolul, pentru a elimina fisurile de pe haina noastra energetica produse de cresterea prea exuberanta a instinctelor.

In cotidian, ceea ce va ocupa locul central al vietii noastre va fi probabil munca propriu-zisa. Starea de fericire va fi conditionata posibil de notiunea de utilitate. Avand in vedere ca Fecioara este domiciliul lui Mercur, vom munci probabil nu doar din rutina, ci in mod organizat si constient de sine.

Echipati cu beneficiile oferite de zodia Fecioarei (pace si lumina interioara), incepand cu 23 septembrie, cand Soarele paseste in Balanta, este de asteptat ca viata noastra sa se indrepte spre idealurile artei, frumusetii si ale prieteniei. Este probabil sa putem petrece mai mult timp cu cei dragi, schimband cu ei sentimente placute. Este de asteptat sa avem mai mult timp pentru a comunica, punand accentul pe vibratiile iubirii. Sa nu uitam nici faptul ca Saturn este exaltat in Balanta, deci intensitatea lucrului nostru nu pare sa scada nici dupa 23 septembrie. Cuvantul cheie al acestei perioade va fi armonia: sa ne organizam astfel munca si distractia incat din colaborarea lor sa se nasca o adevarata simfonie.

Aspectele Soarelui

In prima saptamana a lunii septembrie Soarele va fi activ: va beneficia de un trigon din partea lui Pluton si va opozita planeta Neptun. Vom fi probabil bine ancorati in realitatea imediata si vom fi tentati sa amanam contactul cu poezia si cu lumea spirituala mai spre viitor. Energiile planetei Pluton ne vor ajuta in ceea ce priveste concretizarea scopurile vietii noastre in planul fizic. Totusi, opozitia cu Neptun ne atrage atentia asupra faptului ca nu trebuie sa ne transformam in roboti, ca nu este indicat sa eliminam frumusetile de natura sentimentala din viata noastra.

In a doua si a treia saptamana din luna septembrie, Soarele va colabora cu Saturn, printr-un sextil. Vom continua sa fim bine focalizati pe scopurile concrete ale vietii noastre si vom lucra probabil cu un randament superior. Opozitia cu Neptun se va dizolva in jurul datei de 7 septembrie si astfel ne va fi mai usor sa ne pastram armonia chiar si atunci cand vom lucra intens. Este de asteptat sa fim rezistenti la rutina, sa putem lucra un timp indelungat fara sa obosim.

In a patra saptamana a lunii, Soarele va colabora cu Marte si cu Pluton, intr-un mod special, controversat. Cele doua simboluri ale fortei masculine se vor raporta in mod diferit fata de Soare. Prin sextilul primit de la Marte, Soarele va beneficia de sustinere, dar in acelasi timp va fi tensionat de catre cudaratura trimisa de Pluton. Ce se va intampla in viata de zi cu zi? Probabil evenimentele vietii vor solicita sa luptam, sa manifestam maxim de curaj si sa ne depasim limitele, dar fara sa folosim presiune de natura psihica si mai mult pentru altii, fara sa aratam vreun dram de egoism.

Luna: in data de 1 septembrie se afla in Scorpion, in aceeasi zi trece in Sagetator, pe 4 septembrie in Capricorn, pe 6 septembrie in Varsator, pe 8 septembrie in Pesti, pe 10 septembrie in Berbec, pe 12 septembrie in Taur, pe 14 septembrie in Gemeni, pe 16 septembrie in Rac, pe 19 septembrie in Leu, pe 21 septembrie in Fecioara, pe 24 septembrie in Balanta, pe 26 septembrie revine in Scorpion, iar pe 28 septembrie in Sagetator.

Mercur: pe 1 septembrie se afla in Fecioara; pe 2 septembrie trece in Balanta iar pe 28 septembrie in Scorpion, unde ramane pana la sfarsitul lunii

Mercur se va afla in Fecioara practic doar in prima zi din luna septembrie. In aceasta zi si in dimineata urmatoarei zile, este de asteptat ca intelectul nostru sa fie concentrat si eficient. Vom cauta sa lucram cu precizie, sa fim atenti si punctuali. Vom urmari probabil sa deosebim adevarul de neadevar, respectiv realitatea de imaginatie. Vom cauta sa ne bazam existenta pe ceea ce este concret, verificat si valoros. Acest lucru nu inseamna ca ne vom agata de materie, ci pur si simplu vom urmari precizia si valorile adevarate, atat in domeniul intelectual cat si in cel spiritual. Discutiile care vizeaza mediul de afaceri vor tinde sa fie prompte si obiective.

Pe 1 septembrie Mercur va lucra pentru a ne asigura un plus de harnicie si dibacie. Vom tinde sa punem existenta noastra pe baze stiintifice, sa calculam si sa proiectam totul din timp.

In dimineata zilei de 2 septembrie, Mercur trece in Balanta. In ceea ce priveste comunicarea, accentul tinde sa treaca de la precizie si eficienta, la diplomatie si pe transmiterea energiilor pozitive. Balanta obisnuieste sa filtreze informatiile transmise, lasand sa treaca doar pe cele care sunt capabile sa hraneasca sufletul. Comunicarea poate fi deformata spre lumina si frumusete, iar partea mai putin placuta a adevarului tinde sa fie maturata sub covor.

Cu Mercur in Balanta, este probabil ca viata noastra sa se afle pe un fagas linistit. Este de asteptat ca structura noastra mentala sa fie mai mult degajata decat concentrata. Atmosfera generala poate castiga o doza de lejeritate, strictetea si graba trecand in plan secundar. Importanta muncii si preciziei va tinde sa scada. Tentatia de a ne ocupa de cosmetizarea imaginii pe care o avem in ochii celorlalti va creste – evident ca este recomandabil sa umblam la radacini si sa instituim schimbari cu adevarat profunde. Vom fi interesati sa cautam in primul rand placutul, armonia si frumusetea. Este posibil ca randamentul nostru sa nu fie prea bun, insa este de asteptat sa beneficiem de mai multa iubire in relatiile noastre. Ritmul vietii va fi probabil nu prea alert.

In ultimele trei zile ale lunii situatia va tinde sa se schimbe radical. Dupa aproximativ patru saptamani de diplomatie si zambete construite frumos, vom simti probabil nevoia de a reintregi imaginea vietii si cu partea ei mai putin placuta . Vom fi dispusi sa discutam si despre ceea ce este nefunctional si dureros in viatanoastra – si sa luam taurul de coarne, incercand sa gasim cauzele adevarate si solutiile adecvate.

Cu Mercur in Scorpion, este de asteptat sa devenim mai concentrati, mai harnici, motivati de intentia de a studia lumea in profunzime. Scorpionul fiind unul dintre polii axei materialismului, este posibil sa iasa la iveala interesele noastre personale, mai mult sau mai putin egocentrice.

In alta ordine de idei, este posibil ca sub aceasta influenta astrala – zodia Scorpionului fiind un simbol al renasterii – sa ne schimbam mentalitatea, incercand tot posibilul pentru a ne autodepasi. Vom admite probabil ca lucrurile despre care am crezut ca sunt irealizabile, pot intra totusi in sfera celor posibile. De asemenea, este posibil sa adoptam noi atitudini, conform naturii Scorpionului: sa devenim mai indrazneti, mai profunzi, mai severi cu noi insine.

Aspectele lui Mercur

In primele zile ale lunii, Mercur se va deplasa stingher, fara sa colaboreze cu celalate planete. Abia la sfarsitul primei saptamani va incepe sa traseze o cuadratura spre Pluton si un sextil spre Jupiter. Este probabil ca activitatea intelectului sa se intensifice. Este posibil sa ne simtim oarecum stresati, sa avem impresia ca nu avem timp suficient pentru indeplinirea sarcinilor pe care le avem. Vom fi invadati probabil de o sumedenie de idei, de toate felurile: realizabile si nerealizabile, concrete si utopice. Sarcina de a le alege revine liberului arbitru al fiecaruia dintre noi.

In a doua saptamana a lunii va intra in hora si planeta Uranus, trasand o opozitie spre Mercur. Este posibil sa devenim precipitati, iritati sau chiar nervosi. Vom avea probabil tendinta de a ne apuca de mai multe activitati in acelasi timp – evident ca in acest fel ne va fi greu sa ne concentram pe oricare dintre acestea. Sau, se poate intampla sa fim cu invelisul nostru fizic intr-un loc si cu gandurile intr-un … cu totul alt loc. Asadar, in a doua saptamana a lunii vom invata sa spunem: “Stop!” … si sa nu mergem mai departe decat atunci cand vom simti ca suntem cu adevarat concentrati pe urmatoarea activitate.

In a doua parte a lunii Mercur iarasi se va deplasa singur, fara sa colaboreze semnificativ cu restul Universului. Este o perioada rara, deoarece este vorba despre o planeta rapida. Astfel, ultimele doua saptamani ale lunii vor constitui probabil o oaza de liniste cosmica, semanand oarecum cu mersul in gol al Lunii. Vom beneficia probabil de mai mult liber arbitru in activitatile intelectuale, dar in lipsa influentelor exterioare vom avea tendinta de a ne relaxa. Probabilitatea unor realizari mentale iesite din comun va tinde sa scada.

Venus: pe 1 septembrie se afla in Leu; pe 5 septembrie trece in Fecioara, unde ramane pana pe 29 septembrie, cand va trece in Balanta

In primele 5 zile ale lunii Venus se va afla in domiciliul Soarelui. Ea fiind responsabila de relatiile noastre si de iubirea daruita. Astfel, este de asteptat sa zambim frecvent, sa aratam lumii ca putem distribui mult din deplinatatea inimii noastre. Vom dori probabil sa introducem mai multa energie si stralucire in relatiile noastre de prietenie. Efectul cel mai vizibil al prezentei lui Venus in Leu va fi manifestarea deschisa a tandretei de care dispunem. Este de asteptat ca oamenii sa dea dovada de sentimente nobile. In plus, datorita faptului ca Leul este un semn fix, viata noastra sentimentala va putea intra pe un fagas de stabilitate.

In alta ordine de idei, este probabil sa apara in sufletul nostru nevoia de destindere si distractie. Oamenii vor dori probabil sa-si petreaca o buna parte din timpul lor liber impreuna cu prietenii , cautand moduri de distractie care sa le energizeze sufletul. Este de asteptat sa beneficiem de o atmosfera generala realmente placuta.

In seara zilei de 5 septembrie, Venus va intra in Fecioara. Prezenta ei in domiciliul lui Mercur genereaza de obicei dificultati in exprimarea sentimentelor. Atmosfera generala va tinde sa devina mai racoroasa. Relatiile personale pot scartai, coborand de la dulceata schimbului de sentimente placute spre o atitudine rigida si calculata. Vom cauta probabil sa fim mai mult pragmatici decat sentimentali. In iubire, vom tinde sa adoptam o atitudine defensiva, fara sa manifestam prea multa initiativa. Atentia noastra va tinde sa se focalizeze pe domeniul profesional.

Venus va ajunge in domiciliul ei practic in ultima zi a lunii si va incepe sa contureze o atmosfera plina de armonie. Este de asteptat sa ne fie mai usor sa transmitem vibratiile iubirii, traindu-ne viata cu bucurie si simt artistic. Vom cauta probabil sa avem grija de sentimentele celorlalti, purtandu-ne cu tandrete. Este de asteptat ca relatiile noastre sa cunoasca un reviriment si sa se imbogateasca.

Aspectele lui Venus

In primele zile ale lunii septembrie Venus se va afla in cuadratura cu Marte. Este posibil ca relatiile noastre sa fie oarecum tensionate. Prezenta celor doua planete in semne fixe prevesteste incapatanatare si tendinte spre egoism. Dorintele celor aflati intr-o relatie pot fi semnificativ divergente: in timp ce unul ar dori mai multa poezie, celalalt ar putea tanji dupa mai multa adrenalina; sau unul sa simta nevoia de a sta in intimitate si celalalt sa-si doreasca mai multe iesiri in lumea mondena. Situatiile neplacute pot fi rezolvate sub egida motto-ului “Sinceritatea salveaza Romania!”, prin discutii sincere.

Incepand practic din 6 septembrie, Venus va trece in Fecioara si va primi o opozitie din partea lui Neptun. Sfera relationala nu pare sa dea semne reale de dezghet. Este posibil sa ne intersectam cu ceilalti mai mult in straturile de suprafata ale fiintei noastre. Cu persoana iubita vom discuta indeosebi despre subiecte legate de cumparaturi si intretinerea locuintei. Timp de cateva zile fiecare dintre noi va fi atras spre deliciile oferite de singuratate. Se pare ca nu va fi vremea discutiilor profunde si nici a evenimentelor mondene de mare rasunet. In a doua saptamana din septembrie vom petrece probabil destul de mult timp in gradina, citind sau indeletnicindu-ne cu hobby-urile noastre.

Lucrurile se vor schimba in bine probabil in al doilea sfarsit de saptamana din septembrie. Venus va beneficia de un trigon din partea lui Pluton si este probabil sa simtim o energizare superioara in jurul inimii. Este de asteptat sa putem darui mai mult din sufletul nostru, sa fim dispusi sa construim mai profund in sfera relatiilor, sa schimbam mai multe idei si sentimente cu semenii nostri. Astfel, partea de mijloc a lunii promite sa fie mai vesela, mai plina de evenimente placute. Oamenii vor deveni probabil mai prietenosi si mai degajati.

Spre al treilea sfarsit de saptamana din septembrie Venus va primi un sextil de la Saturn. Colaborarea armonioasa intre cele doua planete aduce de obicei stabilitate si previzibilitate in relatiile noastre. Poate iubirea nu va fi imbracata in hainele ei cele mai frumoase, insa va beneficia de sufletul frumos al Cenusaresei.

Probabil nu va trebui sa vorbim mult, pentru ca tacerile vor fi pline de profunzime: vom comunica mai ales prin gesturi sau despre subiecte simple. Relatia cu persoana iubita va fi caracterizabila probabil prin simplitate: vibratiile comune vor fi gasite cel mai frecvent in ceea ce priveste indeplinirea scopurilor referitoare la planul fizic.

In ultimile zile ale lunii Venus se va deplasa stinghera, fara sa colaboreze cu celelalte planete. Probabil vom beneficia de liniste interioara, bucurandu-ne de increderea si de libertatea pe care ne-o acorda partenerul de viata.

Marte: pe 1 septembrie se afla in Scorpion; pe 14 septembrie trece in Sagetator unde ramane pana la sfarsitul lunii

In primele 13 zile ale lunii Marte se va afla in domiciliu. Este de asteptat sa fim concentrati, directi in exprimare si constienti de dorintele noastre, avand un randament bun in tot ceea ce facem. Vom urmari probabil scopurile existentei noastre cu multa ardoare. Este probabil sa fim harnici, curajosi, hotarati si in general bine energizati. Una dintre cele mai importante insusiri ale Scorpionului este nevoia de a atinge cea mai inalta calitate, in fiecare domeniu al vietii. Astfel, este de asteptat sa fim exigenti cu noi insine, sa evitam compromisurile si sa lucram mai intens, cel mai probabil urmarind scopurile noastre legate de planul fizic.

Incepand cu data de 14 septembrie, periplul lui Marte prin Sagetator va trezi exploratorul din noi insine. Fie in planul fizic, mental sau spiritual, vom simti probabil nevoia sa calatorim spre noi orizonturi. Este de asteptat sa ne apucam de citit cartile care zac de cativa ani in biblioteca sau sa luam rucsacul in spate si sa pornim spre piscurile Carpatilor. Foarte probabil, Sagetatorul fiind un semn de Foc, ne va activa puternic. Este de asteptat sa fim invadati de optimism, sa privim cu incredere spre viitor – si nu doar atat, sa ne apucam imediat de treaba pentru realizarea lui.

Esenta copilariei promite sa se materializeze din nou in sufletul nostru. Vom reinvata sa percepem viata ca un joc, sa radem si sa zambim din toata inima.

Prezenta lui Marte in Sagetator ascunde si cateva riscuri. Tocmai despre asta e vorba: despre riscuri… Cu Marte in Sagetator, este posibil sa ne fie dificil sa percepem limitele pana la care putem sa ne deplasam. Astfel, este recomandabil sa revizuim periodic scopurile noastre si dozele de risc acceptate. Putem urca oricat de sus … daca ne-am asigurat in prealabil pentru eventualele caderi.

Aspectele lui Marte

In primele zile ale lunii septembrie Marte se va deplasa alaturi de Saturn. Conjunctia celor doua planete ne ofera de obicei multa putere de concentrare, ceea ce se va manifesta acum indeosebi in planul fizic. Marte si Saturn sunt oaspetii Scorpionului, iar natura acestei zodii ne va indemna sa depasim orice suferinta in incercarile noastre de a ne autodepasi. Conjunctia Marte-Saturn din Scorpion se poarta ca o sonda de foraj, menita sa foreze adanc in subconstientul nostru pentru a gasi noi surse de energie.

In partea a doua a lunii septembrie Marte se va afla in primele grade ale Sagetatorului si va trimite o cuadratura spre Neptun. Astfel se poate infiripa o tensiune intre planul fizic si cel spiritual. Este posibil sa fim oarecum desincronizati: de exemplu, sa ne aflam in toiul unei activitati intense si brusc sa uitam care sunt motivatiile noastre. Sau, sa constientizam bine directia spirituala spre care dorim sa inaintam, dar sa nu gasim imediat resursele necesare pentru a le atinge. Conform naturii cuadraturii, este posibil sa avem tendinta de a strapunge piedicile cu forta – “sa intram cu usa cu tot” – insa Neptun ne atentioneaza ca nu ar fi o idee buna.
Cand spargem un baraj cu forta, in dorinta noastra de inaintare, stricam ceva si in interiorul nostru. In partea a doua a lunii, ascultarea intuitiei este recomandabila in mod imperios.

In ultimele zile ale lunii, Marte va primi un trigon de la Uranus. Este posibil ca mersul lumii sa se accelereze, sa avem parte de evenimente neprevazute, sa beneficiem de multa adrenalina. Lumea se va umple probabil de o forfota placuta: impresia ca viata merita traita va tinde sa devina o certitudine.

Jupiter: pe tot parcursul lunii septembrie se va afla in Leu

Incepand din aceasta vara, Jupiter a trecut din Rac in Leu: de pe teritoriul obscur al Lunii, in lumina Soarelui. Dupa ce un an intreg am lucrat la temeliile noastre interioare, a venit timpul sa actionam si in planul vizibil. Jupiter incearca acum sa trezeasca copilul din noi insine. Daca varsta matura a depus o crusta de nepatruns asupra sufletului nostru… ei bine, acum a venit timpul ca aceasta sa fie inlaturata de zambetul cosmic al lui Jupiter. Fiinta jucausa, increzatoare in viitor, bine ascunsa in interiorul nostru, va prinde probabil puteri noi si va iesi la iveala.

Din domiciliul Soarelui, Jupiter ne inspira sa aratam lumii, valorile intrinseci de care dispunem. Sa iesim cu pieptul in fata, cum s-ar spune. Jupiter ne va oferi creativitate si siguranta de sine. Este de asteptat sa devenim mai curajosi, mai intreprinzatori, mai plini de initiativa.

Evident, daca exista lumina, exista si umbre: prezenta lui Jupiter in Leu poate insemna si o doza crescuta de comoditate, precum si o nevoie considerabila de distractie. Toate formele de arta vor fi probabil la mare cautare – si vom fi nu doar consumatori, ci si producatori. Gesturile, mimica si vorbele noastre vor fi probabil mai artistice, mai pline de sarm. Este de asteptat sa glumim si sa povestim mai mult decat in prima jumatate a anului. In ceea ce priveste arta in sens clasic: este probabil ca teatrul, cinematografele si salile de concert sa exercite asupra noastra o atractie irezistibila. Ei, da! Este posibil si sa devenim mai gurmanzi decat am fost: sa incercam retete noi si sa trecem mai des pragul restaurantelor.

In alta ordine de idei, prezenta Soarelui pe cararea luminata de Soare inseamna si oportunitati crescute. Oamenii vor tinde sa priveasca spre viitor cu mai multa incredere si astfel este de asteptat sa se deschida usi si sa fie construite drumuri noi, in toate domeniile.
Concluzie generala: putem conta pe inflorire, expansiune si crestere, in toate domeniile vietii.

Aspectele lui Jupiter

Practic pe tot parcursul lunii, Jupiter se va afla in cuadratura cu Saturn si in trigon cu Uranus. Este o interactiune complexa: pe de o parte vom simti accelerare, inspiratie si abundenta, dar in acelasi timp pot aparea si efecte de frana, intarziere si inhibitie. Mai mereu ne vom gandi la ideea ca fiecare moneda are doua fete – ca fiecare actiune de-a noastra are avantaje si dezavantaje. O schema posibila: Uranus din Berbec ne va invada probabil cu idei inovatoare, insa Saturn din Scorpion va ridica intrebari referitoare la suportul material si la finantarea acestora. Dificultatea drumului de la idee pana la realizarea concreta a acesteia, poate aparea la rampa destul de frecvent in aceasta toamna.

Saturn: se afla in Scorpion pe tot parcursul lunii septembrie

Scorpionul simbolizeaza “pivnita” fiintei noastre, iar Saturn este muncitorul imbracat in salopeta care este dispus sa coboare acolo, pentru a face ordine si curatenie. De fapt, asta facem de mai bine de un an de zile, mai mult sau mai putin constient. Ne aflam probabil dincolo de infruntarea cu temerile noastre. Probabil am inregistrat atat victorii, cat si infrangeri, in aceste batalii, dar avem speranta ca vom reusi sa ne adjudecam victoria finala.

Saturn in Scorpion este un fel de “El Camino”: ne luptam cu epuizarea, cu singuratatea si cu ispitele noastre. Conform naturii sale, Saturn ne supune la teste, dar putem considera ca ne aflam la un antrenament in care ne dezvoltam calitatile simbolizate de Scorpion: capacitatea de regenerare, darzenia, tenacitatea si rezistenta.
Scopul spiritual al lui Saturn este sa ne invete renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.

Uranus: pe 1 septembrie se afla in Berbec si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers retrograd

In semnul exaltarii Soarelui, lucrarea spirituala a lui Uranus se refera la dezvoltarea noastra personala. Sub actiunea lui, efectuam pasi spre autocunoastere. Uranus nu ne supune la teste, cum procedeaza Saturn, ci are un alt stil: el obisnuieste sa ne puna in situatii din care nu putem iesi decat cu arma inventivitatii. Ne putem gandi ca ne aflam intr-un laborator imens, la o ora de chimie spirituala si efectuam niste experimente. Diferenta dintre acestea fata de ora de chimie obisnuita este aceea ca … intram si noi insine in eprubeta.

Uranus in Berbec este copilul cu ochii stralucitori care intra prima oara pe un teren de joaca nou-nout. Ne dam seama ca poate pana acum am luat viata prea in serios si ca ar fi cazul sa revenim la atitudinea micului copil care se bucura de viata. Ne dam seama ca putem incepe activitati noi si putem incerca atitudini noi, fara sa daramam ceva in jurul nostru. Vom avea ocazia sa constientizam ca singurele si adevaratele obstacole se afla in noi insine.

Neptun: pe 1 septembrie se afla in Pesti si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers retrograd

Neptun se afla in domiciliul sau si ne ajuta sa dezvoltam capacitatile noastre extra-senzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei. Scopul lui spiritual este realizarea unei conexiuni de banda larga si de mare viteza, intre oameni si Dumnezeu.

Neptun fiind retrograd pe tot parcursul lunii, putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: se afla in Capricorn pe tot parcursul lunii septembrie: in primele 22 zile ale lunii in mers retrograd, iar incepand cu 23 septembrie in mers direct

Din domiciliul lui Saturn, octava superioara a lui Marte vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile. “Activati-va, lucrati, puneti in practica visele voastre!” – acesta este mesajul sau actual. Pe principiul actiunii si reactiunii, lucrand in planul fizic, vom beneficia de reactia benefica a acestuia – la fel cum doua cutite se ascut reciproc. Concentrandu-ne pe munca noastra, devenim noi insine bine centrati in fiinta noastra. Lucrand cu sarguinta, atragem spiritele naturii care vor lucra la fel de harnice pe vesmantul nostru spiritual. Sufletul uman este ca o gradina: este copia fidela a “gradinii” in care lucram zilnic, indiferent in ce domeniu s-ar situa aceasta.

Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem.

Pana in dimineata zilei de 23 septembrie, Pluton se va afla in mers retrograd, semnificand diferite ciocniri de interese, eventuale conflicte cu autoritatile si posibile tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.