AsteroiziOtilia Mazilu

Diana, „adeziv universal”

Se povesteste ca atunci cand Luna rasarea sus pe cer, padurile erau pline de viata iar oamenii auzeau sunetele Dianei care iesea la vanatoare impreuna cu alaiul sau ori cu animalele padurii. Ea era considerata Zeita Lunii, dar cel mai adesea era vazuta ca Zeita Vanatorii si asemanata cu Artemis.

Foto: Thomas Hawk
Foto: Thomas Hawk

Indrazneata, puternica, robusta, agila, frumusetea Dianei parea desprinsa din frumusetea naturala a rocilor, florilor, copacilor si muntilor, precum celebra Sheena – Regina Junglei, din filmele de aventura.

Se povesteste ca Diana proteja animalele si creaturile nevinovate care traiau in padure si isi conduceau existenta dupa instincte profunde de supravietuire si cu vigilenta. Ea a fost intotdeauna gata sa apere si sa sprijine acele suflete inalte, pure, fie ele animale sau umane, care calatoreau pe domeniile ei, deoarece padurea putea fi oricand un loc periculos pentru cei fara experienta.

Diana avea darul de a vorbi cu toate necuvantatoarele, avea puterea de a controla animalele salbatice si de a le imblanzi. Se spune ca asista la nasterea lor, dand ajutor vietuitoarelor padurii care aduceau pe lume pui, si astfel a fost considerata Zeita Nasterii, a ingrijirii si vindecarii.
Cei mai multi autori folosesc numele Diana / Artemis alternativ.

Nota: Ambele zeite au trait in locuri salbatice, paduri si munti, ambele au folosit arcul si sageata in activitatea lor. Este putin neclara originea Dianei si adeseori se face oconfuzie in ceea ce priveste arborele ei genealogic. Tocmai pentru ca este asociata cu Artemis, multi autori deduc ca este fiica lui Jupiter si a lui Letto si sora geamana a lui Apollo. Dar sora acestuia este mai probabil Asteroid 105 Artemis, pe care il vom studia cu o ocazie viitoare.

Diana a fost motivata, in primul rand, de dorinta de a da putere si incredere celor care trec prin perioade de descurajare sau de decadere; Diana militeaza pentru a egaliza sansele a doi adversari, indiferent cine sunt aceia: fie ca de o parte a baricadei sunt fiinte umane sau animale, fie ca de cealalta sunt forte naturale. Ea aduce echilibrul acolo unde intentiile sunt pure si vibratiile sunt inalte – caci ea stie sa identifice intentiile oricarei forme de viata.

Diana este permanent in alerta sa ajute, ofera asistenta, reda increderea in sine celor care trec prin momente dificile, insa cel mai mare dar al ei este acela de a uni, reconcilia, reabilita creatii ale naturii care par in conflict la un moment dat. Acolo unde oamenii fac rau naturii, Diana este de partea acesteia; acolo unde natura sau animalele salbatice fac rau altor vietuitoare, Diana este sustinatoarea acestora din urma!

Impactul astrologic. Este deosebit de interesant sa urmarim pozitia Asteroidului 78 Diana din temele natale! Acolo este o zona in care regulile nu exista sau cel putin, nu sunt asa cum le stim noi! Diana este echilibrul, dar as putea sa spun ca este ”adezivul” care uneste cele mai neobisnuite elemente ale naturii intr-o armonie de neimaginat.

Acolo unde vedeti lucrarea unui arhitect ce a combinat cu eleganta stilurile ultra-moderne cu salbaticia naturii, a folosit culori si texturi preluate din natura si a reusit sa faca din toate acestea un aranjament extraordinar, odihnitor si util, foarte probabil ca acesta are Asteroid 78 Diana la loc de cinste in tema natala.

Ea ne invata sa armonizam totul si sa gasim acel echilibru, amestec, compozitie, aranjament perfect pentru ca mai multe elemente, aparent fara numitor comun, sa formeze un cadru sublim, o creatie inedita.

Diana este precum bucatarul care nu se demotiveaza ca nu are suficiente ingrediente ca sa pregateasca o cina gustoasa. Stie ca din orice exista in camara ea poate prepara ceva bun. Ea detine arta dozajului corespunzator, iar acest lucru se descopera in timp! Ca sa stie cat sa foloseasca din ce are la dispozitie pentru ca, in final, sa rezulte ceva cu care sa satisfaca cerintele tuturor, este nevoie de staruinta si intentie manifestata in sensul reusitei.

Este adevarat ca in cazul Dianei lucrurile sunt posibile in orice versiune, orice combinatie! Si fiecare rezultat este un stil in sine. Dar trebuie sa mentionam ca drumul catre reusita nu este imediat asigurat daca cel in cauza nu intentioneaza sa faca lucrurile altfel, in felul sau unic. In plus, trebuie sa doreasca sa reuseasca. Va reamintesc povestea Dianei si va invit sa va imaginati cum supravegheaza ea de printre crengile copacilor, de la distanta, acele vietuitoare care se avanta prin tinuturile sale. Ea intervine doar atunci cand acele suflete nu reusesc sa escaladeze eventualele pericole care le sunt in cale, dar pentru interventia ei este nevoie ca intentia de reusita sa fie puternica si sincera.

Asadar, nu de putine ori descoperim Asteroid 78 Diana in temele celor sunt vazuti ca niste ratati sau paria, dar care mai apoi ajung sa isi exprime mai bine decat oricare altul capacitati ce pareau deficitare!

De Albert Einstein [1] am auzit cu totii si ii cunoastem povestea. In harta sa, Asteroid 78 Diana este la gradul 09.18 Taur, conjunct cu Neptun , guverantorul zodiei natale si al MC.

Giacomo Puccini [2], celebrul compozitor italian, copil fiind, studia muzica sub indrumarea unchiului sau. Acesta ii spunea ”falento” cand se referea la capacitatile muzicale ale nepotului sau (adica un soi de anti-talent). Nici in cazul sau lucrurile nu au ramas asa, caci Asteroid 78 Diana este in conjunctie cu Ascendentul, la gradul 24.45 Balanta si a ajutat nativul sa se dezvolte dincolo de etichetele puse pana atunci.

Asteroid Diana poate desemna o anume incrancenare catre reusita, dar ea trebuie sa isi gaseasca manifestarea respectand toate elementele, oamenii, detaliile puse la dispozitie, pe cat posibil nealterand nimic si dezvoltand tot.

Asadar, va invit sa va localizati propriul Asteroid 78 Diana in tema natala.  In conjunctie cu planetele personale, Diana poate aduce originalitate, unicitate. Puteti observa ca planetele personale au un mod aparte de a functiona, un mod pe care va trebui sa il identificati prin auto-observare. Diana va vrea diferiti, originali si ingeniosi. In case, mai ales cele angulare, este necesara indentificarea retetelor personale, proprii, de rezolvare, de reusita, de manifestare. Nu conteaza ce elemente aveti la indemana! Exista intotdeauna un guvernator al zodiei situate acolo cu care puteti face o combinatie excelenta. Voua va ramane sarcina sa gasiti dozajul potrivit. Evident, nu uitati ca „adezivul” universal reuseste sa uneasca si sa creeze cele mai inedite decoruri din elemente felurite. Orice este posibil.

Asteroid 78 Diana este plasat in tema natala tocmai ca sa va ajute sa gasiti o solutie acolo unde nu parea sa existe vreuna, mai ales implicata in aspecte ”dificile si ireconciliante” precum careuri, inconjunctii, etc. Probabil ca nu ati gasit compozitia magica, inca, dar ea exista! Este acel element care face ca lucrurile sa devina un intreg. Nu exista separare decat acolo unde constiinta vede separare! Pentru Diana, elementele naturii sunt conectate si nu separate.

In tema celebrului designer vestimentar, Georgio Armani [3], Asteroid 78 Diana este incadrat intre Venus si Marte in Gemeni, casa 11, in trigon cu Saturn. El a reusit sa combine in decursul carierei sale diverse elemente, texturi, culori care au construit celebra casa de moda Armani in decursul anilor. Dar nu numai exemplul sau merita studiat. Jean Paul Gaultier [4], excentricul designer, are Asteroid Diana la gradul 3.31 Fecioara, in Casa 10.

Avand o perioada orbitala putin mai mare de 4 ani, Revolutia Dianei poate insemna o reactivare a sanselor si oportunitatilor de a expanda resursele latente intr-un domeniu de existenta ales spre explorare, in tema natala.

Este interesant sa observam acest asteroid si in analizele relationale. Putem extrage informatii pretioase legate de modul in care ii echilibram pe ceilalti sau legate de modul in care acestia ne echilibreaza pe noi. Dar, la fel de bine, poate fi vorba despre o dezarmonizare.

Detalii tehnice. Asteroid 78 Diana este descoperit in data de 15 martie 1863, in Germania. In momentul descoperirii se afla in miscare retrograda la gradul 03.21 Balanta. In tema natala a asteroidului se observa o conjunctie cu Saturn, trigon cu Marte si opozitie cu Neptun, la piciorul ecliptic al stelei Zaniah, Eta Virginis (Constelatia Fecioarei), o stea de natura mercuriano- venusiana.

Cuvinte cheie: Pozitiile astrale care se observau in tema natala a asteroidului releva, printre cele mentionate pana acum, si sensul justitiei, ingeniozitate, aparare a propriilor idei si spatii; apreciere pentru lucruri, locuri, caractere particulare si inedite, autohtone; ajutor si sustinere focalizata catre acea zona, trasatura personala care se doreste dezvoltata, explorata, manifetata in mod original.

In orice mod ar fi studiat acest Asteroid, ca oricare alt element din tema natala, el nu ar face decat sa contribuie la o mai buna autocunoastere si dezvoltare!

Note:
[1] Albert Einstein -14 martie 1879, 11.30- Ulm, Germania
[2] Giacomo Puccini-22 decembrie 1858, 02.00- Lucca, Italia
[3] http://www.astro.com/astro-databank/Armani,_Giorgio
[4] http://www.astro.com/astro-databank/Gaultier,_Jean-Paul

OTILIA MAZILU

otilia-mazilu-autor