Diana SpineanEditorial

Mic indrumar de Marte in Capricorn

Foto: Stefano Corso
Foto: Stefano Corso

Capacitatea de a ne face actiunile sa corespunda constant intentiilor este intotdeauna ceea ce ne separa de medie, in orice am intreprinde. (Joe Dispenza, expert in neurologie si neuropsihologie)

Oare ce au toti eroii in comun, supra-oamenii pe care ii admiri, daca nu o putere a vointei de neclintit, demonstrata constant prin actiune in directia obiectivului de atins?

Sunt convinsa ca cel putin o data in viata ai trait experienta de a avea intentia, atentia, vointa si actiunea perfect la unison. A fost momentul in care ai reusit exact ceea ce ti-ai propus, in ciuda dificultatilor. Nu conteaza ce anume a fost, ca era vorba de cel mai pufos cozonac, cea mai grea cura de slabire sau cel mai ambitios proiect realizat pana atunci. Erai focusat(a) pe asta zilnic si lucrai pe branci, nu visai. Iti amintesti travaliul? A fost al naibii de greu. Dar finalul? Te-a facut sa te simti ca un erou / o eroina.

Daca ai facut-o o data, o poti face din nou. Ai de ceva timp fixat in minte un obiectiv clar si realist? E momentul sa te indarjesti si sa te autodisciplinezi in vederea atingerii lui. Fii proiectantul si executantul deopotriva! Marte, stapanul zodiilor Scorpion si Berbec, a intrat in semnul sau de exaltare, Capricornul, se afla in receptie mutuala cu Saturn din Scorpion (dispozitorul sau), si te sprijina sa faci tocmai asta.

In prima parte a lunii, Marte participa la Luna plina din Taur-Scorpion (sextil la Soare, trigon la Luna), dupa care aplica spre conjunctia cu Pluton si reaprinde fitilul careului exploziv al acestuia cu Uranus din Berbec. Hai s-o ilustrez altfel: noiembrie, luni, ora 6 dimineata, suna alarma desteptatorului. Esti aproape mort (de somn), dar printr-un miracol reusesti sa invii, ca Lazar. Secretul este sa-ti cunosti miracolul care-ti porneste motorul vointei si sa-l folosesti, fiindca scanteia data de careul Pluton-Uranus s-ar putea s-o resimti ca fiind prea puternica. Acest inceput e cel mai mare hop, sa stii. Nu toti se trezesc cand le suna ceasul…

S-apoi, vorbim despre doua zodii feminine, nocturne, Capricornul si Scorpionul. Acestea nu fac tam-tam din ambitiile lor. Tac si lucreaza, fiind receptive la schimbarile din mediul intern si extern. Dar, tocmai din pricina acestei senzitivitati la mediu, pe la mijlocul lunii s-ar putea sa te-ncerce sentimentul de a te fi pus de-a curmezisul curentului general – Marte se afla in cuadratura cu Nodurile Lunare. O sa-ti treaca! Ramai focusat(a) si verifica zilnic daca atitudinea, deciziile, actiunile tale reflecta ceea ce ti-ai propus initial. Autoevalueaza-te.

Spre finalul perioadei, receptia mutuala dintre Marte si Saturn este intarita printr-un sextil si, mai mult, are loc in termenul lui Saturn, din fiecare zodie. Daca nu cumva ti-ai atins deja scopul, sentimentul ca esti un erou in devenire iti va deveni foarte clar pentru ca rezultatele autodisciplinei de care ai dat dovada incep sa se vada.

Marte sta in Capricorn pana in 4 decembrie. Maine e luni. Succes!

DIANA SPINEAN

diana-spinean-autor