Arachne – succesul înseamnă talent și strategie!

Mit. În Colofon, Lidia, orașul faimos pentru țesăturile și vopsitoriile sale, se năștea Arachne, fiica celui mai vestit vopsitor în purpură.

Părerile sunt împărțite în ceea ce o privește pe Arachne. Unii autori spun că ar fi fost o zeiță, alții că era doar o simplă muritoare. Cert este că Arachne avea un talent aparte la țesut. În pânzele sale era capabilă să surprindă – asemenea unui pictor – trăiri, emoții, expresii deosebite, făcând ca pânzele să pară vii și în mișcare.

Veronese,_Paolo_-_Arachne_or_Dialectics_-_1520

Se povestește că nici Pallas Athena (Minerva), zeița țesătoarelor, nu era atât de pricepută pe cât era această tânără!

Legenda spune că Athenei i-a fost adusă o țesătură de-a Arachneei în care erau întruchipate scene de dragoste între zei. Zeița a verificat țesătura doar, doar va găsi un mic cusur. N-a găsit niciunul și, mânată de invidie, a aruncat pânza lovind-o pe Arachne. În plus, a pedepsit-o pe aceasta transformând-o în păianjen pentru a sta mereu ferită de ochii lumii, țesându-și pânza.

Aceasta este doar o versiune a povestirii.

Alte surse spun că Arachne nu era atât de docilă, modestă și inofensivă. Ea chiar se lăuda în văzul lumii că este cea mai bună țesătoare astfel încât ar fi provocat pe oricine la o întrecere. Athena, iritată de atât de multă aroganță, deghizată într-o bătrânică, a încercat să o facă pe tânăra fată să își amintească că talentul îi era dat de către zei și că ar trebui să le fie recunoscătoare.

Arachne, se spune că a râs de aceste povețe și s-a declarat dispusă să participe la un concurs prin care să se decidă cine este cea mai bună țesătoare, dacă Athena avea nevoie să îi fie recunoscute drepturile. Atunci, imediat, Athena și-a reluat înfățișarea de zeiță și concursul a început, spre uimirea celor prezenți. Aici ar fi ales Arachne să dezvăluie prin intermediul țesăturii scene erotice și intrigi știute doar de zei, astfel încât Athena s-a mâniat în fața îndrăznelii fetei. Se mai spune însă că reacția zeiței era mai degrabă față de perfecțiunea și acuratețea cu care erau redate detaliile și nu neapărat vizavi de temele alese.

Mai sunt și autori care susțin că întrecerea s-a închis la egalitate, un alt motiv pentru care Athena ar fi fost furibundă și așa ar fi transformat-o pe fată într-un păianjen.

Detalii tehnice. Înainte de a vedea care este influența astrologică sau care sunt cuvintele cheie, merită să aruncăm o privire asupra momentului descoperirii acestui asteroid.

Asteroid (407) Arachne a fost descoperit pe 13.10.1859 din Observatorul din Heildelberg, Germania. Face parte din fâșia principală de asteroizi cu o perioadă orbitală de 4,25 ani .

Asteroid (407) Arachne se afla în mișcare retrogradă în zodia Taur, în conjuncție cu steaua fixă Sheratan (Beta Aris). Această stea este de natură Marte-Saturn și conferă puțin noroc sau chiar înfrângere în competiții cu adeversari mai puternici, mai abili.

În tema asteroidului se observă planeta Venus în Fecioară (Venus – guvernatoarea Balanței), iar Fecioara este zodia în care abilitatea manuală este evidentă. Totodată, există o conjuncție Soare-Marte în Balanță și o altă conjuncție Mercur-Saturn- Uranus în Scorpion.

Planetele din Balanța, Marte în exil și Soare în cădere, chiar dacă încurajează talentul sau creativitatea, pot să “acționeze” într-o formă puțin productivă: o atitudine provocatoare, siguranță dincolo de modestie, o formă de aroganță care limitează rezultatele pozitive ale individului în general, o “încrezoșenie” ce îl pune în conflict cu o formă de autoritate.

Cea de-a două structură de planete din Scorpion face dovada mentalului de ”șahist” al Arachneei, un mental ingenios și strategic, atent, încordat, concentrat.

Dar în temă natală mai este ceva ce nu poate fi ignorant: o altă conjuncție strânsă între Lilith și Nodul Nord în Pești, în opoziție perfectă cu Venus în Fecioară. Ce mai este de spus, în afară de faptul că fiind la mijloc un Nod Lunar, acceptarea provocărilor vieții face parte din joc, iar pentru asta este nevoie să se integreze cât mai mult din forța distructivă!

Cuvintele cheie decurg firesc acum: capacitatea de a lucra manual (a țese), forță creativă, origininalitate, atenție la detalii, dexteritate în domenii de mare finețe, spirit competitiv, încredere în sine și în talentul nativ; intrigi, manipulare, deconspirare, observație, analiză; invidie, aroganță, luptă pentru renume sau recunoaștere; nesupunere față de reguli.

Implicarea astrologică. Sunt autori care acordă Asteroidului (407) Arachne o alură malefică, negativă, dincolo de talentul înnăscut care este evident. Da, este adevărat că există, și nu este cazul să o ignorăm!

Așa cum păianjenul țese cu o răbdare ieșită din comun pânzele sale, așa cum își așteaptă și își prinde prada în firele țesute, în același mod o putem vedea pe Arachne în temele noastre: un artist care își construiește și își apăra cu propriile sale arme munca depusă, talentul de care dispune.

Merita să acordăm Asteroidului 407 Arachne un rol important în astrogramă. El indică locul în care nu doar putem să identificăm un talent nebănuit dar și o adevărată capacitate strategică, de coordonator competent, care știe să creeze strategii, sisteme, planuri de acțiune.

Dar mai este o latură asupra căreia aș vrea să ne concentrăm, căci nu întâmplător avem în competiție două personaje feminine puternice.

Atât Pallas Athena cât și Arachne au mai multe puncte în comun, dincolo de abilitatea de a țese. Ambele sunt femei puternice, ambele sunt strategi puternici. Am considerat-o pe Pallas că fiind “femeia cu mână de fier” în primele mele articole. Nu mă refeream la ea ca fiind strategul ce punea la cale un plan de acțiune, ea era strategia însăși, acel detaliu ce împinge acțiunea către success.

Atât Arachne, cât și Pallas sunt asteroizi ce ne spun multe despre abilitatea sau necesitatea de a construi sisteme, etape, planuri de acțiune. Pentru aceasta, observați zodia și casa astrală care găzduiesc acești asteroizi. Este domeniul în care poate mai mult decât oricând e nevoie să construiți un plan de acțiune. Veți afla și cum să o faceți.
Ambii asteroizi sunt semnificativi mai ales în activitățile antreprenoriale, manageriale, în business. Iar o relație bună între ei, înseamnă cooperarea celor două calități.

Pallas este reușita prin muncă susținută și strategică. Arachne este success prin talent și strategie. Dar există o diferență aici!

Arachne este ceva mai încrezătoare, mai conștientă și mai dezinvoltă, chiar arogantă, în privință capacităților sale. Știe că poate accesa oricând acest talent. Pallas știe că ea trebuie să rămână concentrată, să nu slăbească ritmul, să nu se abată de la plan ca să poată să aibă success!

Oricum ar fi, Arachne nu se comportă atât de bine în față unui adversar pregătit, sârguincios. Combate prin lovituri sub centură, strategii mai puțin curate.

În tranznit, Arachne deschide câmpul spre folosirea acestor capacități, talente manageriale, ce merită/ trebuie puse la bătaie.

Concluzionând, Arachne poate îndruma către explorarea unei calități native într-atât de mult încât succesul nostru să fie asigurat, însă este necesară strategia de acțiune, planul de afacere, un sistem bine pus la punct. Fără acestea, talentul nu este suficient!

Și să nu uităm ceva, totuși. Vă amintiți de conjunctia Lună Neagră – Nodul Nord despre care vorbeam? Ei bine, putem să vorbim despre un talent nativ care strigă din străfundurile ființei să fie explorat, un talent ce nu ne lasă să îl închidem în beciuri, să îl ignorăm. Este foarte posibil ca tranzitele Lunii Negre peste Arachne să activeze agresiv această trăsătură ignorată din noi! De asemenea, Nodurile Lunare peste Arachne ne pot indică direcția de acțiune, ori stadiul în care ne aflăm.

Vă invit să studiați tranzitele lunii aprilie 2015, mai ales fixându-vă atenția asupra zodiilor de pamânt! În primele zile ale lui aprilie, Arachne este în strânsă conjuncție cu Venus, guvernatoarea zodiei sale natale. Totodată, ea colorează, în plus, Marele Trigon pe semne de Pământ dintre Venus (Taur), Lună/Luna Neagră (Fecioară) – Pluton (Capricorn).

Întotdeauna, atunci când avem Mare Trigon în zodii de Pământ înseamnă că aveam oportunitatea de a demara acțiuni pe termen lung. Și nu e de pierdut nicio ocazie de a pune pe picioare o afacere, o activitate creativă din care vrem să avem un success financiar. Conjunctura este favorabilă mai ales cu Venus în domiciliu în trigon cu Pluton din Capricorn.

Luna și Luna Neagră din Fecioară se pot ocupa cu succes de examinarea atentă a tuturor detaliilor înainte de apleca la drum. Cu o acuratețe de expert contabil trebuie să avem balanța încheiată: cu bune și cu rele, cu plusuri și minusuri, avantaje și dezavantaje.

Dar ce face Arachne în tot acest joc? Strigă să nu uităm planul acasă, schița de acțiune, harta după care să facem toate mișcările. Să nu uităm că în tot proiectul nostru îndrăzneț avem un atu puternic: talentul personal înnăscut.
Dar, este prudent să nu ne bazăm doar pe el atunci când avem de trecut o competiție acerbă, cel puțin până pe 23 aprilie, când Arachne intră în Gemeni.

Arachne în Taur poate să semnaleze intenția de a pune la cale o afacere dintr-un talent nativ, cu planuri mărețe de câștig; dar odată ce intră în Gemeni devin necesare studiile, informarea, relaționarea, stabilirea contactelor. Vorbim deja despre o zonă teoretică și birocratică a activității!

Planuri mărețe, vă urez, revelație și inspirație!

OTILIA MAZILU

otilia-mazilu-autor