Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru martie 2015

Martie – Mărțisor. Una din legendele acestei luni ne povestește cum frumoasa Primăvară zărește la marginea pădurii, într-un luminiș, sub zăpadă, un ghiocel. Hotărăște să-l ajute, să iasă la căldura soarelui și începe să dea zăpada la o parte, să rupă crengile spinoase de pe lângă el. Văzând Iarna acest lucru, s-a înfuriat și a chemat gerul și vântul puternic. Ghiocelul îngheață imediat. Primăvara îl acoperă cu propriile mâini, dar se rănește și pe zăpada albă se văd picăturile de sânge din degetul ei. Sângele cald îi redă viața micuțului ghiocel și astfel Primăvara învinge în fața Iernii.

Foto: zoomyboy
Foto: zoomyboy

Luna martie este o împletire a celor două energii: primăvară și iarnă, feminin și masculin, cald și rece. Una vrea să-și intre în drepturi, iar cealaltă nu vrea să renunțe. Cam așa se manifestă până pe 21 când Soarele părăsește semnul Peștilor și intră în Berbec. Primăvara se instalează cu drepturi depline și se manifestă în consecință: proiecte noi, acțiuni concrete și pline de viață, totul se pune în mișcare într-o ordine firească, într-un ritm natural.

Ușor debusolați la început de lună, cu Soarele în Pești abia trecut de conjuncția cu Neptun, încercăm să ne punem pe picioare, să ne orientăm, să dăm direcție și precizie acțiunilor noastre. Avem nevoie de sprijin. Și, în acest caz, sprijinul vine de la noi, din interiorul nostru, prin folosirea noii energii care ne răscolește, prin folosirea creativității noastre care abia așteaptă să fie pusă în valoare. Cu Luna în domiciliu (Rac) în aspect tensionat cu Marte, Venus și Uranus (Berbec) și opoziție cu Pluto (Capricorn), acest lucru nu se întâmplă așa ușor. Întâmpinăm tot felul de obstacole, opreliști, care ne pun pe gânduri și ne fac să dăm înapoi. Ni se cere foarte multă mișcare, acțiune rapidă, pe obiectiv bine definit. Altfel, energia se împrăștie, începem multe lucruri și nu terminăm nimic.

Pe 3 martie, Piramida pe semne de foc care se creează pe cer, ne spune că avem energie să mutăm și munții din loc. Important este cum direcționăm această energie, care este focusul nostru, știm care este scopul unui anumit proiect, ce dorim să obținem la finalizarea lui? Am stabilit care sunt regulile si procedurile jocului, termenele limită? Dacă răspunsul este da, atunci putem începe în forță, bucurându-ne în același timp de plăcerea călătoriei. Contează munca pe care o depunem, dar și felul cum muncim: cu dăruire, cu flexibilitate, cu naturalețe, cu inventivitate.

Luna Plină care se formează pe 5 – 7 martie pe axa muncii și a sănătății, ne orientează către activătățile operaționale, de rutină, zilnice. O curățenie la locul de muncă prin îndepărtarea elementelor nefolositoare, sprin schimbări mici care să aducă un suflu nou și să îmbunătățească randamentul zilnic, este recomandată, necesară și utilă. De asemenea, relaxarea este binevenită: vizionarea unui film, ieșirile în aer liber, mișcarea de orice fel. Întâlnirile de afaceri este bine să le avem în aer liber, la o terasă, pentru a fi cât mai aproape de natură și a intra în conexiune cu ea.

Saturn, aflat în Săgetător, încă de la sfârșitul anului precedent, își începe mișcarea aparent retrogradă pentru câteva luni, începând cu 13 martie. Se întoarce și se uită cu un ochi critic peste ceea ce am realizat până acum. Nu ne iartă. Acolo unde nu este ok conform regulilor lui ne spune clar și răspicat. Și poate chiar dureros. Dar întotdeauna spre binele nostru. Avem structură? Suntem organizați și responsabili? Saturn ne răsplătește după eforturile depuse. Și, de obicei, mai mult decât ne-am aștepta. Este momentul să vedem de ce ne împiedicăm dacă ne împiedicăm, ce putem modifica în structura pe care o avem. Dacă planul de bătaie este bine definit putem croșeta frumos pe marginea punctelor cheie. Dacă nu, acum este momentul în care putem să punem claritate în ceea ce vrem să facem.

După 14 martie, odată cu ingresul lui Mercur în Pești, este bine să nu credem tot ce auzim, vedem. Mai bine ne ascultăm intuiția sau o muzica bună, relaxantă. Dar în plan financiar, în mediul de afaceri, verificarea informațiilor primite, a datelor obținute este absolut necesară. Altfel, putem să luăm decizii pe care mai târziu să le regretăm. Și cum și Saturn și Jupiter sunt în perioada lor de retrogradare, o atenție sporită, un al treilea ochi activat, o verificare dublă, este bine venită. Cei doi semnificatori financiari (Saturn și Jupiter) ne atrag atenția asupra lucrurilor din trecut: fie o situație asemănătoare din trecut ni se afișează și suntem invitați să luăm decizii pe baza a ceea ce am învățat, înțeles, asimilat, fie proiectele vechi, uitate sau abandonate, sunt aduse în vizorul nostru pentru a le pune în mișcare.

Pe 21 martie, odata cu Echinocțiul de primăvară, iarna își iese din drepturi și natura prinde viață. Și odată cu ea și activitățile financiare. Se închide anul vechi, se intră în forță în cel nou. Primele două luni care au trecut sunt analizate, comparate, și se trece la acțiuni concrete pentru atingerea targetului în următoarele 9 – 10 luni. Soarele trece în Berbec, alături de Luna, Marte și Uranus. Ascendentul momentului este în Săgetator, cu Saturn retrograd bine amplasat. Este un an nou plin de muncă, responsabilitate și rigurozitate, creativ, dinamic și inovativ. Ne sunt testate limitele în adevăratul sens al cuvântului. Atunci când spunem că nu mai putem, exact atunci vom avea mai multe lucruri de făcut. Atunci când plictiseala se instalează, atunci e momentul să devenim mai creativi și plini de inițiativă. Domeniile favorizate: turism, relațiile externe, divertisment, teatru, spectacole, săli de sport și cluburile sportive, fabricile de jucării și tot ce are legătură cu copiii. Această energie ne va însoți până la sfârșitul acestei luni si chiar mai mult, pe parcusul întregului an.

Luna martie este o luna a începuturilor, prindem viață, ieșim din carapacea noastră și începem să ne manifestăm cu adevărat. Chiar dacă vom întâmpina greutăți, chiar dacă nu mai suntem siguri dacă drumul pe care-l parcurgem este cel corect sau nu, important este să ne mișcăm, să acționăm și să conștientizăm ce e bine pentru noi, pentru mediul în care lucrăm, pentru afacerea noastră, pentru echipa noastră. O lună dinamică în care ni se cere creativitate și inițiativă, rigoare și responsabilitate, fler și intuiție.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor