Astro-TarotCristina Podoreanu

Etalarea de relație (partea a II-a)

Dacă în articolul meu din luna iunie a.c. realizam o descriere teoretică a etalării de relație, în articolul de astăzi voi aborda acest subiect la modul concret.

etalare-aug2015

Prima carte: cum vezi cealaltă persoană – Nouă de Cupe
A doua carte: cum te vede cealaltă persoană pe tine – Arcana Majoră II Marea Preoteasă
A treia carte: ce dorești tu – Opt de Bâte
A patra carte: ce dorește celălalt – Regina de Săbii
A cincea carte: unde este relația acum – Arcana Majoră XV Diavolul
A șasea carte: unde ai vrea sa ajungă relația acum – Zece de Bâte
A șaptea carte: unde vrea celălalt să ajungă relația – Arcana Majoră V Marele Preot
Cartea a opta: factorul de care trebuie ținut cont – Zece de Cupe
Ultima carte: soluția – Trei de Săbii

Cartea Nouă de Cupe arată că cealaltă persoană este probabil într-un punct în care, tocmai pentru că a căpătat tot ce și-ar fi putut dori, ar putea să fie destul de plictisită și mai degrabă să-și dorească altceva (acesta este modul în care clienta noastra își privește partenerul).

Partenerul o vede pe ea ca pe o persoană puternică (poate chiar mai puternică decât el) dar în același timp și ca pe o persoană pe care nu o cunoaște în totalitate.

Cartea Opt de Bâte de pe poziția a treia poate arăta faptul că dorința clientei este ca lucrurile să se miște într-o direcție, dar fără să-și impună un punct de vedere (Opt de Bâte este singura carte din tarot în care nu apare nici o prezență umană sau un simbol al figurii umane).

Spre deosebire de clienta care nu ține neapărat să-și impună punctul de vedere, partenerul știe foarte clar ce vrea și este interesat doar de dorința si voința lui. Regina de Săbii reprezintă cartea independenței, chiar cu riscul singurătații.

Relația celor doi este acum într-un punct foarte delicat marcat de Arcana Majoră XV Diavolul. Diavolul este o carte a dependențelor, a dorințelor vinovate, posibil a lucrurilor ilegale/ imorale.

Clienta este decisă să lupte până în pânzele albe, chiar dacă acest lucru va însemna greutăți majore. (Zece de Bâte este cartea de final a Arcanei Minore de Bâte).

Partenerul nu pare a fi sub nicio formă dispus la concesii în acest punct. Primul argument în sprijinul acestei idei, l-am avut prin cartea Regina de Sabii, care răspundea la întrebarea: ce dorește el. Cel de-al doilea argument îl avem prin Arcana Majoră V Marele Preot, care răspunde la întrebarea: unde vrea celălalt să ajungă relația. Marele Preot este cel care are puterea de a face doar ceea ce consideră el necesar.

Factorul de care trebuie ținut cont este Zece de Cupe adică familia și/sau împlinirea sentimental-emoțională.

Soluția acestei etalări este reprezentată de Trei de Săbii, ceea ce poate marca o perioadă de suferință sentimentală.

*

Relația despre care discutăm este o relație importantă în economia vieții clientei, importanță marcată de prezența a trei Arcane Majore între cele nouă cărți ale etalării. De asemnea, nu este o relație aflată la început, dovadă fiind prezența cărților care marchează sfârșitul Arcanelor Minore (Opt și Zece de Bâte și Nouă și Zece de Cupe). Conform acestei etalări, partenerii sunt pe poziții aproximativ egale și fiecare are o parte necunoscută de către celălalt. (Marele Preot, Marea Preoteasă). Între ei au existat și există sentimente puternice (Nouă și Zece de Cupe), care i-ar putea ajuta să depășească acest punct delicat în care se află acum relația lor (prezența Arcanei Diavolul) și care va avea urmări mai puțin fericite (Trei de Săbii).

Dar, după cum am spus, există resurse pentru a se depăși impedimentele și să nu uităm: ce nu te omoară te face mai puternic.

Prezența unei cărți de curte – și anume Regina de Săbii în această etalare – combinată și cu Arcana Majoră Diavolul, ar putea reprezenta un indiciu pentru un posibil amestec al unei terțe persoane (o prezență feminină), mai ales dacă au existat astfel de antecedente.

*

Această etalare de relație nu este una fictivă, clienta dându-și acordul de a fi folosită etalarea solicitată de ea. Mai mult, ea a confirmat că relația este una veche, cei doi având o familie. De asemenea, momentul de cumpănă prin care trece relația lor este constituit de prezența unei alte femei in peisaj, lucru care nu se întâmplă pentru prima dată.

CRISTINA PODOREANU

autor-cristina-podoreanu