La mulți ani!

Foto: krheesy
Foto: krheesy

La naștere am căpătat timp și de atunci suntem alimentați constant cu această resursă vitală. Nu știm însă cât va dura pomana asta. De ce primim timp? Îl primim ca să-l folosim, firește! Cum? Conform unui plan, sperăm. Al cui plan? …

Dar poate că rezonați cu ideea că Timpul ne-a căpătat pe noi, că ne-a făcut loc într-însul. Atunci n-avem altceva de făcut decât să observăm cum ne folosește. Ce e? Sună rău? ”A fi folosiți”. Înseamnă că cel puțin se face ceva cu noi, că suntem, totuși, folositori. Nu-i ca și cum ”am fi irosiți”… Pe de altă parte, cine garantează că Timpul este un bun administrator al resurselor sale umane? …

Hai să revin la ideea că noi suntem cei care dispunem de timpul nostru, nu el de noi. Asta sună mai agreabil, ne face să ne simțim ”în control”, nu-i așa? Oare dacă timpul ar fi o entitate concretă, ce ne-ar spune? Timpul tău ce ți-ar spune? Că se simte folosit sau irosit?

O, dar nu te îngrijora! De fapt, timpul nu va fi nicicând irosit! Este o resursă mult prea valoroasă și întotdeauna se va găsi cineva s-o exploateze. Dacă nu ești tu interesat s-o faci sau dacă te dovedești un prost administrator, va dispune altcineva de timpul tău. Cineva care are un plan, un scop, cineva mai priceput. Asta ar trebui să te bucure, nu? Timpul tău nu-i irosit, e folosit. Totul e OK dacă îți dai acordul ca altul să-ți administreze și să-ți consume timpul. ”Poftim, decide tu ce-i de făcut cu timpul meu, zilnic. Dă-i un sens, un rost, fiindcă eu n-am chef / putere să-i dau vreunul!”.

Să fim serioși, cine-și dă acordul astfel? Mmm, majoritatea oamenilor. Doar că e un acord tacit, iscălit cu indiferență față de propria soartă, pe fundalul credinței că e firesc ca altcineva să aibă un plan cu timpul tău, cu tine. Familia are un plan cu tine, compania pentru care lucrezi are un plan cu tine, banca are un plan cu tine, guvernul are un plan cu tine, UE are un plan cu tine, omenirea are un plan cu tine și până și extratereștrii au un plan cu tine! Iar dacă ăștia n-au avut grijă să-ți facă un plan, păi atunci bunul Dumnezeu trebuie neapărat să aibă un plan cu tine! Neapărat! Dacă nici El n-are vreun plan cu tine, înseamă că… Că ce? Că te-ai născut degeaba? O, nu, cel puțin furnizezi timp altora. Timp pus în slujba altora, a ălora care au un plan, care speri să aibă un plan… pentru binele tău!

Auzi, decât să-ți pui bază în toți ăștia, nu mai bine îți faci tu un plan? Măcar pentru ziua de azi…

***

În 26 ianuarie a.c. se împlinesc 8 ani de când Pluton a intrat pe tărâmul lui Cronos, în zodia Capricorn (și mai are încă vreo 7 ani la dispoziție). Mi-a fost dor să revăd harta ingresului său, o hartă care mie îmi vorbește despre cum înțelegem noi (Ascendent Săgetător), cei care trăim acest tranzit, să ne administrăm și să ne folosim (Saturn și Luna în Fecioară, casa a X-a) resursele (Pluton, Venus, Jupiter-stăpân AS în Capricorn, casa a II-a), începând cu cea mai prețioasă dintre ele, timpul!

harta-ingres-pluton

Vă las să meditați asupra acestei hărți, dorindu-vă mulți, mulți ani… 🙂

DIANA SPINEAN

diana-spinean(2)-autor