Astrele în martie 2016

Cred că în această lună a mărţişorului, multe poveşti încep să îşi ţeasă introducerea, pe când altele încep să îşi atingă ultimul capitol. Aşa cum mai cred că stările prin care putem trece vor atinge un punct extrem. Ori ne vom simţi la fundul oceanului, ori vom fi în al nouălea cer. Oricum ar fi, aveţi încredere că ceea ce se întâmplă este spre cea mai înaltă formă a voastră.

astrele-martie-2016

Prima decadă a lunii (1 martie – 10 martie 2016)

Știm că energia simbolizată de semnul Pești, este cea de totalitate și finalitate. Primul lucru care mi-a atras atenția în această perioadă este opoziția Soare în Pești – Jupiter R în Fecioară, opoziție care se perfectează în data de 8 martie. Această întâlnire astrală, mă duce cu gândul la faptul că înainte de a păși pe un alt drum și spre o nouă misiune (Luna nouă în Pești din 9 martie și Eclipsa totală de Soare, vizibilă din Africa și Oceanul Indian), avem nevoie să definim ce a însemnat până acum pentru noi Protecția Divină. Sau altfel spus, să identificăm zonele din viața noastră și momentele în care ne-am simțit norocoși și binecuvântați. Și să fim recunoscători pentru acestea.

În general tindem să căutăm în noi zonele în care ne simțim abandonați și goi, dându-le acestora mai multă greutate și importanță. V-ați întrebat vreodată de ce facem asta deși știm că astfel ne îndreptăm într-o zonă de suferință? Le dăm atenție pentru că, nu-i așa, vrem să le umplem cu ceva și tot ce strigă de acolo să nu mai aibă atât de mult ecou în noi (Mercur în Pești aflat în aspect dinamic de cuadratură cu Marte în Săgetător). Iar asta înseamnă a căuta, de fapt, drumul spre vindecare.

Pentru a acoperi ecoul suferinței, este nevoie tocmai în acel moment să cerem cu voce tare ghidare și Protecție Divină. Însă nu putem găsi în noi forța să ridicăm tonul vocii vindecătoare mai presus de ecoul suferinței (Soare în Pești aflat în aspect dinamic de cuadratură cu Saturn în Săgetător), atâta timp cât nu am învățat până acum să apreciem ce avem deja și ce am primit pe parcurs. Astfel, înainte să vizionați un alt drum (Venus în Vărsător aflat în aspect fluent de sextil cu Uranus în Berbec și Saturn în Săgetător), umpleți-vă inima cu recunoștință pentru ceea ce vi s-a întâmplat deja pe drumul pe care încă îl parcurgeți.

A doua decadă a lunii (11 martie – 21 martie 2016)

Puternica activare a elementelor pământ – apă, de pe axa Fecioară (Jupiter) – Peşti (Soare, Mercur, Venus), este însoțită de dinamizarea elementului foc, prin planetele Marte şi Saturn din Săgetător.

”Dacă ţie îţi este bine, atunci ştiu că şi mie că îmi va fi la fel de bine” (recepţie mutuală de domiciliu Jupiter – Mercur). Cum Jupiter se consideră a fi în cădere în Fecioară, iar Mercur în exil în Peşti, se pare că niciunul dintre cei doi nu se află într-o situaţie fericită. Însă echipa pe care cei doi o pot face are potențialul de a realiza în final adevărate minuni, în condiţiile în care schimbul de informaţii între ei se întâmplă mai mult la nivel subtil şi nu la vedere. Cel aflat în cea mai slabă poziţie este şi cel care poate aduce, din cele mai adânci ape, material de lucru (semnificat de Mercur, aflat în sextil cu Pluto din Capricorn), informaţii necesare pentru cel care are puterea acum să le analizeze şi să le transforme (Jupiter R realizează un frumos trigon cu Pluto din Capricorn). Iar cu cât cel mai matur se ridică (Jupiter R), cu atât mai mult şi celălalt începe să se bucure şi să se descătuşeze (Mercur o are alături pe Venus aflată în exaltare în Peşti).

În ciuda dificultăţilor, cel matur începe să se ridice şi să dea jos poveri de mult timp duse în spate (Jupiter R aflat în aspect de cuadratură cu Saturn în Săgetător), ceea ce îi aduce în final entuziasm şi seninătate (Marte aflat în trigonocraţie în Săgetător).

A treia decadă a lunii (22 martie – 31 martie 2016)

În data de 25 octombrie 2015, Venus perfecta în Fecioară la gradul 15˚38ˈ un aspect de conjuncție cu Jupiter în casa a III –a a momentului. Acum, după 5 luni, și anume în data de 25 martie 2016, aceeași Venus va perfecta în Pești la gradul 16˚09ˈ un aspect de opoziție cu Jupiter în Fecioară, aflat de data aceasta în mers retrograd. Este ca și cum după ce doi benefici ai zodiacului, și-au dat mâna să pună pe roate ceea ce noi ne dorim, acum, aflați față în față, își pot vedea fiecare rezultatele. Și nu oriunde, ci aproape în punctul din care au plecat.

harti-venus-niki

În octombrie părea că ne dorim să ridicăm capul spre lumină, eliberați de tot ceea ce ne-a durut, cu credința că nimic rău nu se va mai întoarce în viața noastră (Luna guvernator de Ascendent se afla în Berbec și în casa X reflectând lumina Soarelui în Scorpion din casa a IV-a). Aspectul separant de trigon pe care Luna în Berbec îl forma cu Saturn în Săgetător indică faptul că decizia pe care am luat-o atunci avea în spate un efort prelungit și eram foarte conștienți de dinamica ce urmează. Ultima bucată de drum, dar probabil și cea mai grea (Mercur, dispozitor al lui Marte în Fecioară se situa tot în casa a IV-a, o casă de finalitate). Dorința personală de metamorfoză îl poate împinge/motiva pe celălalt să își găsească resursele necesare pe drumul transformării și vindecării (Luna în aspect aplicant de cuadratură cu Pluto în Capricorn din casa a VI-a).

Acum, în martie, amintindu-ne de decizia luată la sfârșit de octombrie și de ceea ce ne-am asumat până acum referitor la aceasta, vedem că lucrurile se concretizează în mod neașteptat (Mercur în conjuncție cu Uranus în Berbec), spontan, în lumina celor sperate atunci (Soarele guvernator de Ascendent al momentului 25 martie 2016, se află în Berbec și în conjuncție cu Luna guvernator de Ascendent al momentului 25 octombrie 2015). Iar conjuncția pe care Luna în Balanță o realizează cu cuspida casei IV în Scorpion, îmi vorbește despre un sfârșit al unor tipare vechi și de un frumos nou început. (Soare aflat în exaltare în Berbec și Venus aflată în exaltare în Pești).

NICUȘOARA IONIȚĂ

nicusoara-ionita-autor