Nicusoara IonitaTranzitarium

Lasă lucrurile să se așeze

Luna mai face mereu trecerea de la ceea ce ne aduce siguranță și este stabil în viața noastră (vibrația Taurului), la ceea ce ne face curioși să mai explorăm și să cunoaștem (vibrația Gemenilor). Cu alte cuvinte, în fiecare din noi există nevoia de dinamică, și anume de a dezechilibra ceea ce este deja așezat în noi pentru a ne căuta din nou echilibrul.

A pune întrebări înseamnă a fi Aer și a activa acea latură din noi care se împrăștie peste tot și care privește din mai multe unghiuri și de la diverse distanțe. A căuta stabilitate înseamnă a fi Pământ și a hrăni acea latură din noi care vrea să atingă pământul cu picioarele și să sedimenteze tot ceea ce a aflat fiind Aer.

Imagine © Julian Rowe
Imagine © Julian Rowe

Primele două decade ale lunii (1 mai – 21 mai 2016)

Folosim expresia „Lasă lucrurile să se așeze!” în ideea de a ne opri din căutare pentru că cel mai probabil am atins un vârf al perioadei de explorare. Auzim, vedem și aflăm, însă informația nouă nu o mai putem integra decât atunci când aceasta începe să coboare în noi înșine. Și poate începe să coboare doar atunci când încetăm pentru o perioadă să mai punem noi întrebări.

Prima decadă din luna mai marchează începutul unei perioade de repaus fiind benefică pentru a înțelege evenimentele petrecute în ultimele luni. Mai exact, evenimentele desfășurate începând cu 8 ianuarie 2016, atunci când planeta Jupiter și-a început mersul aparent retrograd prin semnul Fecioarei. Din data de 9 mai 2016, aceasta reintră în mișcare directă și favorizează, până în data de 7 august 2016, când va ieși din zona sa de umbră, conștientizări puternice sau declicuri pentru cei care au căutat până acum răspunsuri.

În prima jumătate a lunii, observăm cum aspectul de trigon între Jupiter din Fecioară și Pluto R din Capricorn este întregit, rând pe rând, în piramidă de pământ de către Soare, Venus și Mercur R care tranzitează semnul Taur. Iar această energie de pământ caracterizează de departe primele două decade din luna mai. Din punctul meu de vedere, despre drumul corect de urmat al acestei energii de așezare ne vorbește harta momentului de reluare a mișcării directe, a planetei Jupiter.

harta-jupiter-direct

Te întrebi de ce în viața ta nimic nu e se concretizează? De ce nimic din ceea ce începi, nu are continuitate? Dacă da, încearcă să te privești în rolul principal dintr-un film serial și să îți urmărești ultimele luni ca pe niște episoade. Nimic nu se așază, nimic nu merge din ceea ce tu cauți să meargă. Și totuși… Derulează filmul, și observă o zonă din viața ta unde ți-ar fi la îndemână să te așezi, și unde tu refuzi și frânezi ca lucrurile să prindă contur.

Mercur aflat în mișcare aparent retrogradă și regent al Nodului Nord (direcția de urmat) favorizează această derulare pentru a ne putea privi în oglindă. Pentru că ceea ce noi refuzăm să stabilizăm este de fapt zona cu care avem nevoie acum să începem (Mercur R aflat în trigon cu Nodul de Nord). Nu se concretizează nimic pentru că eu nu accept să integrez acum zona cea mai expusă din viața mea și nu sunt pregătită să o valorific. Poate fi zona profesională și ceea ce ține de capacitatea mea de a conduce (Soarele în Taur), zona de relaţie/cuplu și ceea ce ține de capacitatea mea de a fi moral sau loial (Venus în Taur), sau în oricare zonă vă regăsiți cel mai des potrivnici.

Toţi ne dorim cumva mai mult, şi mai toţi ne scuzăm neputinţa schimbării cu „Dacă aş avea mai mulţi bani, mai mult timp,…, etc”. Încercaţi să înlocuiţi acest „dacă aş avea” în „Eu am”. Şi nu mă refer aici la autosugestie. Ci să căutaţi mai profund în voi acest „Eu am”. Care sunt valorile (materiale și spirituale) pe care le am şi de care mă pot folosi acum? Care sunt zonele în care mi se oferă şi eu refuz să am? Pentru că, odată ce dați atenție acestor valori şi acestor zone, puteţi pune pe roate şi celelalte zone şi valori pe care v-aţi focusat până acum.

A treia decadă a lunii (22 mai – 31 mai 2016)

Soarele deja intrat în semnul Gemeni, însoţit din 24 mai și de planeta Venus, activează dualitatea din noi, nevoia de a dispune de mai multe variante, de a ne afișa în felurite ipostaze ale noastre. Şi, aşa cum spuneam la începutul articolului, nevoia de a ne destabiliza pentru a căuta un nou punct de echilibru. Opoziţia pe care Marte în mişcare aparent retrogradă (în primele grade din Săgetător), o trimite conjuncţiei Soare – Venus din Gemeni, readuce în prim plan acţiunile noastre trecute în care am căutat să ne vedem în mai multe roluri şi pe mai multe scene. Consecințele acestor acțiuni sunt mai vizibile ca niciodată și ne pot lăsa să înțelegem că nu se poate continua astfel, în dezechilibru, la nesfârșit.

Totodată, opoziţia Venus – Marte va activa în zona relațională sensibilul echilibru dintre ”a primi” și ”a oferi”. Eu ofer într-o relație, dar celălalt va lua din ceea ce eu ofer doar ce are nevoie acum și în măsura în care el poate asimila. Senzația că dau mult se explică și prin faptul că, raportându-mă la ceea ce celălalt folosește din ceea ce eu dau, sunt mai mereu în exces. Ne putem întreba, „ofer eu prea mult, nu poţi tu să primeşti sau nu ne potrivim?”. Ne potrivim şi facem o echipă bună cu acel cineva pentru care ceea ce eu pot oferi este ceea ce el are nevoie să primească şi invers, în acel moment. Când ne spunem că ”Nu ne-am întâlnit la momentul potrivit” sugerăm, de fapt, tocmai asta.

Reîntoarcerea planetei Marte în mişcare retrogradă în Scorpion, din 27 mai, se poate simţi preţ de câteva zile ca liniştea de dinaintea furtunii. Furtună pentru că vibraţia aerului (activată prin conjuncţia Soare – Venus în Gemeni) în opoziţie cu vibraţia apei (activată prin regresul lui Marte în Scorpion) poate naşte un val uriaş ce va scoate din adâncuri experiențe trecute și lucruri pe care atunci nu le puteam vedea despre noi înșine. Asta ar trebui să ne impulsioneze să devenim mai hotărâţi şi să vrem să valorificăm ce am trăit până acum, pentru că fără această dorință, nu putem deveni, calitativ, mai mult.

Vă doresc o lună cu picioarele pe pământ și decizii înțelepte!

NICUȘOARA IONIȚĂ

nicusoara-ionita-autor