Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru mai 2016

Se spune că primii ani de viață sunt foarte importanți. Modul cum îți educi/crești copilul în această perioadă contează pentru tot restul vieții. Vin acum și spun că modul cum ne începem ziua contează pentru tot restul zilei. Și mai mult, rutina zilnică creează viața noastră. Conștientizarea acestui început de zi este foarte important. Într-un fel sau altul, dă tonul oricărei activități pe care noi o demarăm.

Foto: Ron Wooten
Foto: Ron Wooten

Un frumos trigon pe semne de pământ ne însoțește aproape toată luna mai (Soare – Venus – Mercur (Taur), în domiciliul lui Venus, Pluton în Capricorn și Jupiter în Fecioaară). Acesta ne vorbește despre frumusețe, despre plăcerile lumești, despre relațiile cu ceilalți și în special despre relația cu noi înșine. Avem de asemenea 5 planete retrograde: Mercur (Taur), Marte și Saturn (Săgetător), Jupiter (Fecioară – până pe 9 mai) și Pluton (Capricorn). Aceste prime zile ale lunii povestesc despre o interiorizare și în același timp despre reluarea procesului de viață. Despre lucruri simple care pot fi făcute. Despre conectarea cu ființa noastră în ritmurile naturii. Despre bucuria de a privi, de a admira ce se întâmplă. Despre liniștea și pacea sufletului. Ce ne dorim să facem cu plăcere, cu încântare, cu exaltare, cu dorință? Ce ne trezește, într-o secundă, dimineața? Citeam zilele trecute, că o ceașcă de cafea, dacă o verși pe tine, te trezește mai repede decât dacă ai bea cafeaua respectivă. Poate fi vorba și despre o astfel de trezire, dar cel mai probabil, majoritatea dintre noi își dorește o intrare în lumea reală într-un alt mod. Aș zice eu, cu un sărut al iubitei pe obrazul drept, cu un mic dejun copios pregătit de cineva drag, cu o îmbrățișare și o contopire în iubire. Firește, fiecare, în modul lui. Apoi, o conștientizare a corpului nostru și o venerare a lui. O simțire a ceea ce-și dorește să ne transmită, o ascultare a lui. Cu o astfel de aliniere: o conexiune cu natura, cu mediul încojurător, o simțire a corpului, a ceea ce am, ce dețin, pe ce mă bazez, pot să-mi creez ziua așa cum îmi doresc.

Pe 6 mai avem aspectul de Lună Nouă în Taur. Ascendentul momentului în nemărginitul Săgetător, iar Jupiter (Fecioară) abia așteaptă să o pornească în mers direct (9 mai). Soare – Luna – Venus – Mercur (retrograd) în casa a VI-a a momentului. Un accent deosebit pe modul cum muncim. Ne-ar ajuta întrebările de genul: care este adevărata motivație pentru care fac cutare sau cutare lucru? Cum aș putea să fac activitatea X altfel? Ce aș putea să modific în activitățile zilnice pentru a deveni mai eficient? Legătura între ceea ce fac și ceea ce-mi place să fac este tema pusă în discuție. Fundamentul, baza a ceea ce vreau să construiesc, este visul meu. Lucrez eu în realitate la visul meu? Dacă nu, avem posibilitatea de a începe măcar să construim un plan. De a vedea ce anume nu-i în concordanță cu ceea ce dorim. Dacă da, avem ocazia să consolidăm, să vedem fisurile care ne împiedică uneori să creștem. Putem lărgi acum zona de activitate cu un plan bine organizat și structurat.

9 mai este o zi mult așteptată, pentru că marele benefic, Jupiter, revine în mers direct. Și o va ține așa până la sfărșitul anului. Era și cazul, ar spune unii dintre noi. Dar… există un mare dar. Este o zi plină de tensiune, Luna (Gemeni) activează crucea pe semne mutabile. Practic, putem avea tendința de a începe mai multe lucruri și să nu terminăm nimic. Să vorbim mult și fără rost. Ba mai mult, și cu consum energetic, chiar distructiv. O atentă focusare pe sarcini urgente, prioritare, o întoarcere continuă la bază, la interiorul nostru ne-ar putea ajuta să trecem cu bine peste această zi. Atmosfera acestei zile este doar un preambul pentru partea a II-a a lunii, când Soarele intră în Gemeni.

15- 16 mai, Luna (Fecioară) întărește piramida de pământ și în același timp careul în T pe semne mutabile. Dacă știm ce și cum vrem, avem șanse foarte mari să punem în practică, să materializăm, să concretizăm. În special, proiecte care sunt de mult timp începute, sau care au fost uitate, amânate. De altfel, toată perioada îndrumă în această direcție. Nicidecum nu spune că ar fi benefic să punem în practică idei noi. Se poate renunța acum, fără prea mari regrete, la anumite lucruri, activități, proiecte, care nu mai sunt parte din noi, care nu ne mai reprezintă cu adevărat. La o privire mai atentă se va vedea că în aceste proiecte investim timp, bani, energie, dar nu aduc satisfacțiile așteptate, bugetate. Cum s-ar spune, în mediul economic, nu aduc plus valoare. Investim 5 lei, așteptăm să câștigăm 2 și, de fapt, pierdem 2 sau nu câștigăm nimic. Este timpul unei reanalizări, reorientări, regândiri a situațiilor existente.

Din 21 mai, odată cu intrarea Soarelui în Gemeni, începe distracția. E timpul să ne luăm în serios mai puțin, să ne dăm voie să ne jucăm, să fim actorii propriei noastre vieți. Și apoi să observăm ce ne-a plăcut, ce am vrea să schimbăm. Să ieșim în lume și să socializăm. Doar atât. Fără a analiza cine ce a spus, ce a făcut și alte asemenea subiecte. Ați văzut cum sunt copiii când se joacă? Sinceri, direcți, voioși, vulnerabili. Ei nu se gândesc la cum să se joace. Doar se joacă și atât. Se supără și se iubesc aproape în același timp.

Dacă până acum am trecut în revistă momentele importante ale lunii și cum este posibil să ne influențeze pe noi ca indivizi, haideți să aruncăm o privire generală la nivel macro. Să-l luăm în calcul în primul rând pe Mercur (Taur), care se va află în perioada de mers aparent retrograd, până pe 24 mai. Acțiunile favorizate în această perioadă sunt cele de revizuire, regândire, reanalizare, reconciliere. Din experiența mea financiară, pot spune că în perioadele de retrogradare ale lui Mercur, am reușit foarte repede să găsesc soluții la probleme mai vechi, să înțeleg care era punctul deficitar într-un anumit proces. Să închei contracte financiare a căror negociere dura de câteva luni bune, în condiții mai favorabile decât la prima întâlnire. E adevărat, pe de altă parte, că există o încetinire a procesului de vânzare, dar să nu uităm că procesul e unul continuu, și putem finaliza proiecte vechi. Pentru cele noi, dacă nu se încheie din prima, ar trebui să considerăm că ceva din condițiile contractuale poate fi schimbat în beneficiul ambelor părți.

Tot rolul lui Mercur retrograd este de a ne face să ieșim un pic din circuitul în care am intrat și să privim spre ceea ce facem. Nu-i așa că putem îmbunătăți ceva? Cum am putea să facem asta, dacă noi am lucra cu aparatura turată la maxim?

Spuneam că Jupiter (Fecioară) va intra în mers direct, pe 9 mai. Deși el ar vrea să alerge, poate doar să meargă în pas vioi. Mercur îl mai ține puțin în loc. Jupiter ține de lichiditate, de banii rulați prin bancă, de sumele mari. Dacă până acum au existat întârzieri la încasare, putem vedea curând banii în cont. Există o deblocare în acest sens care va continua cu pași și mai repezi după 24 mai. Pe de altă parte, Jupiter ține de contactele internaționale, deci și de cursul valutar. Luăm așadar în calcul că poate exista o devalorizare a leului în fața valutelor străine puternice. Plătim mai mult pentru un euro.

Cu atâta activitate în zona semnelor mutabile, piețele de capital sunt destul de mișcătoare. Aș putea spune chiar nesigure. Am putea asista la fluctuații importante. Bineînțeles, cine riscă poate câștiga, dar și pierde. O analiză în detaliu, pe un anumit subiect, poate veni cu beneficii frumoase. Să nu uităm de componenta de pământ activă toată luna mai.

Domeniile favorizate în această lună sunt cele legate de Venus: frumusețe, sub toate aspectele ei (vânzare de cosmetice, cursuri, tratamente corporale), design, decorațiuni, gastronomie, muzică, dans și actorie, agenții matrimoniale.

Venus pune întrebarea „Trăim într-o economie sau într-o cultură? Dacă trăim într-o cultură, ce vom cultiva împreună?”. Haideți să cultivăm împreună și fiecare în parte, așa cum îi place lui Venus, armonia interioară, rezonanța cu mediul natural. Și astfel, în mediul de afaceri să construim pas cu pas visul realității noastre.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor