Gwen Stefani și Gavin Rossdale

Gwen Stefani și Gavin RossdaleEdiția de noiembrie a acestei reviste îi aduce în prim plan pe aceia care până nu demult formau unul dintre cele mai solide, atrăgătoare și talentate cupluri din Statele Unite ale Americii: Gwen Stefani și Gavin Rossdale. Ea, o Balanță sofisticată, el, un Scorpion misterios. O pereche ale cărei zile, prin prisma disjuncției zodiilor în care se regăseşte Soarele în hărțile lor natale, erau numărate de la bun început. Dar cu toate acestea, cei doi au sfidat legile astrologiei, rămânând împreună timp de două decenii, până în 2015 când sumbrele pronosticuri cosmice şi-au spus cuvântul prin intentarea divorțului de către Stefani.

Cântăreței i-a fost scris succesul în frunte. Stellium-ul care-i aduce Soarele, pe Mercur retrograd, Uranus şi Jupiter în casa carierei şi a statutului social prefigurau faptul că luminile scenei nu o vor ocoli, ceea ce s-a şi întâmplat de îndată ce a părăsit trupa de muzică ska-pop No Doubt. Marele Trigon pe semne de Pământ alcătuit de Venus din casa cunoaşterii, Marte în exaltare din cea a exprimării personale şi Saturn retrograd din casa creativității i-au conferit puterea de muncă și perseverența necesare să se mențină în topuri, în ciuda tendințelor muzicale schimbătoare. Însă chiar şi aşa, Gwen Stefani a avut parte de o viață împlinită abia după ce şi-a întemeiat o familie cu alesul inimii, ecoul astrologic al acestui fapt fiind poziția Lunii în domiciliu și-n casa mariajului. „Îmi amintesc că ne întrebau la școală ce vrem să ne facem când suntem mari și apoi trebuia să faci un desen care să ilustreze acest lucru. Eu voiam să devin mireasă”, a declarat ea la un moment dat.

Gwen Stefani

Harta natala Gwen Stefani

Cea mai mare bucurie a simțit-o însă atunci când a venit pe lume primul ei născut, Kingston. „Îmi imaginez că micuții mei mă vor vindeca de propria-mi vanitate, inspirându-mă și eliberându-mă de teama că această perioadă minunată din viața mea se va sfârși odată cu apariția lor”, a spus cândva artista în cadrul unui interviu, afirmație inspirată parcă de aspectul tensionat de careu trimis de Lună planetelor din casa a X-a. Toate acestea nu le putea realiza decât alături de un bărbat care-i înțelegea firea contradictorie descrisă de configurația astrală disonantă de opoziție dintre Luna în domiciliu și Marte în exaltare, precum și frica de a nu reuși să se împartă echitabil între familie și carieră despre care vorbește cât se poate de clar careul în T format de aspectul menționat anterior și stellium-ul din casa profesiei. Într-un cuvânt, avea nevoie de acel cineva care putea să-i ofere stabilitatea după care tânjeau atât de mult Venus și Marte amplasate în zodii de Pământ.

Gavin Rossdale

Harta natala Gavin Rossdale

Spre deosebire de fosta sa consoartă, Gavin Rossdale poate fi etichetat drept o persoană introvertită. Drept dovadă, chiar dacă lucrează în aceeași branșă și activează ca vocalist în cadrul unei trupe, nu a ajuns, cel puțin până în prezent, la notorietatea celei care i-a stat alături două decenii. Aspectul de zmeu descris de Luna exilată din casa comunicării, Soarele, Mercur și Neptun din cea a personalității, Jupiter retrograd în exaltare din casa cunoașterii și Saturn retrograd din cea a creativității îi conferă talentul, sensibilitatea, dar și intensitatea care transpar din muzica rock pe care o interpretează și din piese precum Love Remains the Same și Beauty in the Beast. „M-au fascinat dintotdeauna lucrurile întunecate și misterioase. Cred că o parte din mine este destul de sumbră și mohorâtă. Faptul că scriu melodii mă ajută să n-o iau razna”, a declarat el la un moment dat, răsunet al multiplelor configurații astrale dizarmonice din tema sa natală.

Aspectul tensionat de opoziție dintre Saturn și conjuncția lui Uranus cu Pluto care cade peste axa afectivității din harta sa astrală indică o viață sentimentală învolburată. Așa se face că înainte cu vreo cincisprezece ani de a o cunoaște pe Gwen Stefani, Gavin a avut o relație cu muzicianul Peter Robinson, legătură pe care a negat-o la început, urmând ca mai apoi să admită că nu a fost nimic mai mult decât o experiență dintr-o perioadă a vieții sale în care-și căuta identitatea. Din păcate, lucrurile nu s-au oprit aici. Pe data de 3 august, soția sa a intentat divorțul, invocând diferențele ireconciliabile ca fiind sursa destrămării căsniciei lor. Gurile rele n-au fost de aceeași părere, punând ruptura celor doi pe seama unei aventuri pe care acesta a cultivat-o timp de trei ani cu dădaca fiilor săi. Dacă ar fi să le dăm crezare, ar însemna că afirmația potrivit căreia acesta își dorea familia solidă pe care n-a avut-o în copilărie n-a fost una chiar atât de sinceră.

Harta de cuplu

Dar ce anume i-a atras unul la celălalt? Din câte se pare, cei doi s-au numărat printre acele cupluri în care contrastele se atrag. Ea, înzestrată cu o emisferă sudică doldora de planete, este o extrovertită prin excelență. Nu același lucru se poate spune despre el care are o preponderență de aștri în emisfera nordică a hărții sale natale. Conjuncția Lunii lui cu Martele ei, precum și cea dintre Jupiter retrograd al lui și Luna ei au făcut în așa fel încât să nu treacă unul pe lângă celălalt la concertul formației lui Gavin în deschiderea căruia a cântat Gwen și trupa sa. Aparent, cântărețul a fost într-atât de impresionat de Stefani încât a dat o petrecere doar pentru a reuși să o abordeze. De atunci încolo, au fost de nedespărțit.

Timpul a demonstrat însă că scânteia dintre ei n-a fost doar un foc de paie. Soarele și Mercur din tema astrală a lui Gavin îi trimit calde sextiluri Lunii lui Gwen, configurații cosmice ce descriu, alături de cea lansată de Saturn retrograd din harta artistului la aceeași planetă a lui Stefani, trăirile intense pe care și le produceau unul altuia și totodată conexiunea emoțională puternică pe care au împărtășit-o aproape douăzeci de ani. Cât privește dimensiunea practică a vieții în doi, se poate spune că cei doi s-au inspirat și sprijinit reciproc, dovadă stând alăturarea lui Uranus din tema lui la Venus a ei care i-a stimulat acesteia Marele Trigon pe semne de Pământ.

Cu toate acestea, de la un moment dat încolo, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură. Se prea poate ca ceea ce i-a adus aproape, adică superpozițiile Lună-Marte, respectiv Jupiter retrograd-Lună și opozițiile descrise de acestea să fi contribuit la destrămarea cuplului lor. Nu este exclus, de asemenea, ca aceasta să se fi datorat, cel puțin într-o anumită proporție, și conjuncției lui Chiron și Saturn retrograd din tema lui cu Nodul ei Nord care parcă prevestea că povestea lor de iubire va avea un impact puternic asupra vieților amândurora. Cel mai probabil, lovitura de grație a fost dată de poziționare lui Venus și a lui Marte din harta lui natală în casa ei a XII-a care pare să fi prefigurat faptul că Gavin îi ascunde soaței sale anumite detalii despre trecutul și prezentul său amoros, ceea ce a și dus de fapt la ruptura dintre ei.

Chiar dacă se știe prea bine că astrele predispun și partenerii dispun, nu se poate nega că ele au însă o influență destul de puternică asupra parcursului relațiilor de cuplu. Cazul lui Gwen Stefani și al lui Gavin Rossdale vine să întărească această teorie, deși pentru multă vreme au dărâmat mitul conform căruia nativii cu Soarele în zodii disjuncte nu fac casă bună împreună. Este drept că motivele care au dus la despărțirea lor n-au ținut doar de configurațiile astrale stabilite de planetele din temele lor natale, dar poate că terapia astrologică de cuplu i-ar fi ajutat să treacă peste cumpenele vieții în doi. Nu rare au fost cazurile în care aceasta i-a ajutat pe soți să se cunoască mai bine unul pe celălalt și chiar să-și salveze căsnicia. Oare ce-ar fi fost dacă și cei doi ar fi apelat la un astfel de serviciu?

Anca Martin

anca-martin