Cristiana TanaseEseuri & Reflectii

Lecţia de punctualitate

Când privim dinspre poarta Berbecului, viaţa noastră pare o înşiruire de declanşări, de acţiuni ce se determină una pe cealaltă în lanţ, ca şi cum între naştere şi moarte arde un foc continuu de care nu ne putem dezice şi care ne inspiră tot mereu să ne începem, să ne căutăm trezirile; să izbândim, pur şi simplu, a fi.

Calea energică şi entuziastă a Berbecului este însă necontenit testată cu provocări ale semnului opus, Balanţa, care are menirea de a tempera, de a păstra în echilibru infinitele starturi, ferindu-ne de inflaţia acelui haotic “Mi-e foame de nou. La bun sfârşit să ajungă alţii!”.

Mecanismul acestei axe a zodiacului este următorul:

  • La polul Berbecului, mintea este inundată de efervescenţă şi urgenţă, orice amânare fiind echivalentă cu angoasa, iritând, transformând elanul în nerv, energia acţiunii în luptă. Iată de ce îi auzim pe nativii cu semnul Berbecului pronunţat în hărţile personale afirmând că, pentru a-şi transpune o idee în realitate efectivă, primul pas trebuie neapărat făcut imediat ce s-a declanşat în ei scânteia, inspiraţia; în caz contrar, o vor abandona fără regrete în favoarea uneia ulterioare. Astfel, Berbecul pur nu va stărui mult asupra unui proiect nematerializat deoarece, dacă momentul prezent îl poartă spre alte acţiuni, acolo simte că îi este locul cu adevărat.
    De la imaturitate la mari pionierate, acceptul negreşit al lui “acum” se manifestă pe toate palierele vibraţionale ale primului semn zodiacal şi merită să ne întrebăm ce ar fi lumea fără aceşti temerari care nu numai că îndrăznesc, dar şi insistă să fie lăsaţi să pornească de unii singuri pe căi necunoscute.
  • Antidot la consumul inutil de încrâncenare şi la comportamentul prea direct, cu iz antisocial, spre care poate degenera energia debordantă a Berbecului ne este, astrologic, semnul Balanţei, al cărui ţel este acela de a crea o reţea de conexiuni între individualităţile separa(n)te, între activităţi independente, între începuturi care nu se văd, deocamdată, în continuitate unul faţă de altul. Balanţa este partea din noi care sesizează, prin strategia comparaţiei, cum s-ar putea asorta între ele diverse fragmente, astfel încât prin “împreună” să rezulte armonie, relaxare şi avantaj reciproc. Iată de ce îi auzim pe nativii cu semnul Balanţei pronunţat în hărţile personale că, aflându-se în punctul culminant al unei crize de orice fel, găsesc cel mai potrivit să nu se mai îngrijoreze, să îşi ia o pauză şi să lase timpul sau alţi oameni să vină cu soluţii.
    De la compromis şi pasivitate la cele mai frumoase şi durabile echipe create, acest imbold la reconciliere se manifestă pe toate palierele vibraţionale ale celui de-al şaptelea semn zodiacal şi merită să ne întrebăm, de astă dată, ce ar fi lumea fără artizanii păcii, cu eleganţa şi graţia lor.

Revenind la arhetipul adus în prim-plan de debutul primăverii, să zăbovim acum asupa următorului aspect: spuneam că scopul Berbecului este (re)naşterea, trezirea, iar maniera sa de lucru este acţiunea imediată. Berbecul trebuie să ajungă neapărat acum la întâlnirea cu viaţa, la toate micile termene de start cu care-i este presărată aventura existenţei. Fără acest imbold, nimic nu s-ar mai pune vreodată în mişcare.

Dar există un secret care de multe ori este trecut rapid cu vederea atunci când contemplăm acest semn zodiacal. Aţi observat că devenim deranjaţi atunci când, la o întâlnire, suntem lăsaţi să aşteptăm mult peste sfertul academic, rezultând în final că celălalt doar a pierdut noţiunea zecilor de minute, nehotărându-se poate cu ce să se îmbrace sau lungind o conversaţie cu cineva, manifestând, deci, disonant, tiparul Balanţei? Risipă de timp şi de energie.

Puţini sesizează însă cât de nepotrivit este şi tiparul opus, disonanţa Berbecului: ajungi cu două ore înainte de momentul agreat al unei întâlniri, după ce te-ai agitat grăbindu-te, neodihnindu-te suficient, arzând prea repede. Risipă de timp şi de energie.

Învăţăm despre toate acestea cu ocazia tranzitului jupiterian în semnul Balanţei în opoziţie cu tranzitul planetelor rapide şi cel mai lung al lui Uranus în semnul Berbecului.

Punctualitatea este un ritm echilibrat, înaintare cadenţată, o succesiune de paşi parcurşi inteligent, acţiune indepedentă şi sincronizarea perfectă cu ceilalţi.

Cristiana Tănase

cristiana-tanase