Ops – abundența și bogăția fiecăruia

RheaÎn ton cu tranzitul Soarelui prin Taur, vă propun o mică poveste ce rezonează cu timpurile pe care le traversăm. Așadar o introducem în scenă pe Ops.

Mit

Mai era denumită și Opis de către romani și era protectoarea recoltelor, în special a acelor plante care produc boabe precum grâul, orzul etc. Proteja agricultura și pentru că aceste cereale semnificau bogăție, Ops a devenit zeița abundenței, a norocului, a prosperității.

Ops era soția lui Cronos / Saturn, la origine un zeu agrar. În mitologia greacă, în schimb, era asociată cu Rhea, al cărei soț era Zeus (Jupiter). Numele sau înseamnă “putere, bogăție, dar și a munci pământul, a ara, a semăna”. Despre ea, ca personaj, nu știm multe. Nu avem întâmplări de relatat. Zeiței i-au fost acordate încă de la naștere atributele protecției bogățiilor și a tot ceea ce însemna avuție, în special în cazul alimentelor. Proteja terenurile agricole și avea în grijă fertilitatea acestora.

Detalii Tehnice

Asteroid (2736) Ops a fost descoperit pe 23 iulie1979, la Observatorul din Arizona. Se afla în mișcare retrogradă în zodia Vărsător, la gradul 27.40. Face parte din centura principală de asteroizi și are o perioadă orbitală de 3,46 ani. Implicația astrologică este evidentă, dat fiind faptul că întregul mit nu vorbește despre altceva în afară de protecție, prudență, asigurarea celor necesare. Este ușor să o identificăm pe Ops în temele natale pentru a înțelege ce ne aduce confort, cum suntem receptivi la ideile de abundență, de suficient sau poate de preaplin.

Cuvintele cheie pe care le putem extrage cu ușurință în interpretările astrologice, mai ales dacă investigăm teme financiare sunt: confort, bani, avere, bogăție, împlinire.

Ops are în vedere cultivarea unor capacități personale pentru a accesa un nivel de “bogăție” dorit de fiecare. Cred că acest termen este absolut relativ și personal și fiecare își poate defini ce înseamnă pentru el “bogăția și puterea”.
Ops ne mai arată în temele natale că putem folosi mijloace la îndemâna noastră pentru a obține aceste resurse de care avem nevoie astfel încât rezulatul să fie 100% satisfacție personală. Astfel, astrologic, Ops ne dă indicii despre cât de împliniți și satisfăcuți ne simțim de roadele muncii noastre.

În case astrale specifice, mai ales financiare, Ops poate da indicii suplimentare despre cum accesăm bunuri, valori, bani, care contează pentru noi, cu sprijinul și prin intermediul altor factori.

În temele relaționale, ei bine, Ops poate fi văzută ca fiind viziunea celorlalți despre același concept. Pozițiile lui Ops din sinastrie dezvăluie detalii despre cum privim dezvoltarea financiară, abundența, stabilitatea de care avem fiecare nevoie, în viața de cuplu sau prin asociere.

Ops în tranzit deschide un câmp al analizei, dar și al acțiunii: se pot lua decizii și se pot structura idei legate de cum să realizăm dezvoltarea financiară pentru a ne configura confortul necesar și stabil.

Până pe 10 mai 2017, Ops este în Capricorn, apoi intră în Vărsător. Aici va rămâne întreaga lună iunie, unde va și retrograda.

Vrem sau nu, dacă ne preocupă o oarecare ascensiune, stabilitate, reușită, trebuie să folosim atributele pe care le avem în dotare, nu înainte de a stabili clar ce ne dorim și cum trebuie să arate “bogăția” spre care tindem.

Otilia Mazilu

otilia-mazilu-autor