Cristiana TanaseDiverse

Uranus în Berbec: pentru ce am luptat?

Foto: Cristiana Tănase

De la intrarea lui Uranus în Berbec (în luna martie 2011), multe s-au scris referitor la temele asociate acestui tranzit, la potenţialul lui, la atenţionările de pe traseu şi la interacţiunile sale de pe parcursul ultimilor şapte ani cu ceilalţi actori ai cerului. Ne aflăm pe ultima sută de metri a turei de acum pentru perechea Uranus-Berbec. Următoarea va începe în 2095, în timp ce noi, oamenii prezentului, ne pregătim de intrarea planetei în Taur în luna mai a acestui an, urmată, cu ocazia retrogradării, de revenirea pentru patru luni în Berbec (noiembrie 2018 – martie 2019). Din data de 6 martie 2019, Uranus se va stabiliza în Taur pentru următorii şapte ani.

Se apropie, aşadar, momentul bilanţului final al tranzitului prin Berbec şi, cu toate că răsturnări incomode de situaţii cu siguranţă am traversat cu toţii în aceşti ani, ar fi mult mai bine să ne privim acum câştigurile obţinute, pentru a şti cu ce atuuri plecăm mai departe la drumul prin Taur.

În primul rând, să remarcăm faptul că ne referim la o planetă lentă, deci căutăm mai ales nuanţe de fond. Uranus, Neptun şi Pluton generează pe parcursul anilor mulţi pe care îi petrec într-un semn teme de bază, în timp ce planetele rapide sunt cele ce lucrează “la suprafaţa vieţii”, fiind asociate evenimentelor care sprijină integrarea prin practică a mesajelor transsaturnienelor.

În ceea ce îl priveşte pe Uranus, indiferent de semnul tranzitat, scopurile sale ţin de reinventare, forţând eliberarea de vechile paradigme, o nouă înţelegere a vieţii şi a propriei persoane, prin care să putem progresa spre variante ale noastre mai inteligente şi neîngrădite de a fi. Uranus ne determină să facem distincţia între adevărata noastră individualitate şi masca pe care ne-am construit-o sub presiunea aşteptărilor familiei, prietenilor, societăţii. Secvenţa concretă de viaţă pe care el o supune reîntineririi ţine de semnul tranzitat şi de terenul din harta noastră atins de acest tranzit.

Berbecul este asociat noului, primului impact cu viaţa, demarărilor în forţă, confruntării curajoase şi directe cu obstacolele ce ies în cale, scopul semnului fiind identificarea pur intuitivă a acelui strigăt interior pe care îl numim “eu”. Berbecul adevărat este chemarea la luptă nu în scopul învingerii altuia, ci al dezvoltării perspectivei puternic autocentrate şi al stabilirii de competiţii sănătoase cu noi înşine. El caută, prin toate aceste măsurări de forţe, să se vadă bine pe el însuşi, dar nu într-un sens mental, ci mai degrabă printr-o siguranţă de sine pură, dezinvoltă.

Aşadar, ce-am câştigat prin tranzitul lui Uranus în Berbec? Am avut oportunităţi accelerate să ne eliberăm de ceea ce se sudase neautentic în noi ca imagine de sine. Dacă am reuşit să răspundem afirmativ stilului brusc uranian şi nu ne-am împotmolit încăpăţânaţi în instinctul de turmă, Berbecul din ecuaţie ne-a cerut cu siguranţă să ne asumăm riscuri, să decidem în fracţiuni de secundă când este timpul să ne aruncăm curajos în noua noastră viaţă. Iar dacă jocurile par a fi fost făcute de alţii pentru noi, de exemplu prin relaţii rupte la iniţiativa partenerilor, ar fi bine acum să stăm şi să ne măsurăm propriul câştig în noile circumstanţe forţate de împrejurări. În spatele acestor distrugeri stă întotdeauna şi chemarea sufletului nostru de a se elibera, de “a locui” într-un om care nu se minte şi trăieşte în acord cu evoluţia sa autentică.

Una câte una, poveştile noastre de viaţă reîmprospătate de tranzitul lui Uranus în Berbec nu formează însă doar o colecţie de păţanii individuale. Da, am câştigat mult la nivel personal din această strategie uraniană, dar, dacă privim şi mai inginereşte, observăm şi că anii traversaţi din 2011 încoace au produs un fenomen de masă ce nu poate fi negat, cu atât mai mult cu cât, în acord cu stilul iniţiator al Berbecului, acesta este doar începutul.

Este vorba despre primii paşi ai trezirii la nivel general a unui nou tip de conştiinţă de sine. Iar această conjunctură generală în care se nasc noii copii ai acestor timpuri constituie pentru ei un dat, un firesc în baza căruia vor putea construi o societate mult mai autentică şi funcţională decât generaţiile anterioare.

Aşa că n-ar fi rău să ne bucurăm astăzi, dincolo de haosul actual al zdruncinării vechilor structuri, de impulsul acesta al schimbărilor curajos revendicate căruia fiecare dintre noi i-am răspuns, cum ne-a fost mai potrivit, în vremuruile lui Uranus în Berbec. Este ca şi cum ni s-a dat şansa de a trăi mai multe vieţi într-una, privind-o pe aceasta, care abia s-a născut, prin ochii unui total alt om decât cel ce ne-am crezut cândva a fi.

Cristiana Tănase
Cristiana Tanase