Astro-TarotCristina Podoreanu

Soarele în Balanță sau „eu sunt tu!”

În dimineața zilei de 23 septembrie Soarele părăsește semnul chițibușar, perfecționist și nu numai al Fecioarei pentru a păși în cel elegant, nehotărât și nu numai al Balanței. Dacă Soarele în Berbec (primul semn al zodiacului) spune „Eu sunt!”, Soarele în Balanță spune: „Eu sunt tu! Eu sunt celălalt!”.

Soarele în Balanță caută armonia, prietenia, arta, frumosul, eleganța, justiția. Îl caută și pe celălalt, Partenerul, fără de care niciun posesor de Soare în Balanță nu se simte întreg, complet. Căutarea lucrurilor enumerate mai sus nu presupune în mod implicit și găsirea lor. Dacă Soarele în Scorpion vine cu energie extrem de mare, Soarele în Balanță este, dimpotrivă, destul de slab energizat. Poate și din cauza căutării și a dependenței de celălalt. Dacă eu caut echilibrul într-un element exterior mie, asta presupune că eu nu sunt complet cu mine și nici nu am un echilibru adevărat în interiorul meu. Acesta este și motivul pentru care nativii cu Soare în Balanță pot fi destul de nehotărâți, de pasivi și de influențabili. (De altfel, să nu uităm că Soarele se află în cădere în zodia Balanței).

Din punct de vedere al artei, nativii Balanță pot fi creatori de artă, dar, mai ales, consumatori de artă și de frumos (tocmai datorită acelei carențe de energie de care aminteam). De asemenea, pe lângă artă, politica și negocierea sunt sfere de real interes.

Cartea de Symbolon corespunzătoare Soarelui în Balanță prezintă imaginea idilică a unei perechi de miri. E vorba de dragoste aici și de îndrăgostire, dar, de asemenea, și de presiunea pe care o exercităm asupra partenerului: tu ești răspunzător de fericirea mea! Tu trebuie să mă faci fericit(ă)! Ceea ce nu funcționează. Dacă nu știm noi înșine ce anume ne place, ce ne face fericiți, cum să avem pretenția ca celălalt să știe ce ne place și ce ne face fericiți? Dacă noi nu ne simțim bine cu noi înșine, de ce s-ar simți bine celălalt cu noi ? Partea bună în chestiunea cu parteneriatul în ceea ce privește persoanele cu Soarele în Balanță este că, dincolo de a se baza pe partener pentru obținerea propriei fericiri, ei sunt dispuși să-și facă partenerii fericiți. Ceea ce nu este chiar de lepădat :).

Ca și analogie arcană de Tarot – planetă în semn, aș propune analogia arcana majoră VI Îndrăgostiții – Soare în Balanță. Asemănarea dintre cele două imagini este cât se poate de evidentă. Totuși, să nu uităm că Balanța este un semn de aer și nu unul de apă, iar Soarele reprezintă personalitatea și nu iubirea. De care este „responsabilă” planeta Venus. Ținând cont de aceste aspecte atât cartea de Symbolon, cât și aracana pe care am propus-o scot puternic în evidență doar căutarea partenerului perfect și nu și celelalte căutări ale nativilor, pe care le aminteam chiar în debutul acestui articol.

Cristina Podoreanu
Cristina Podoreanu