Crăciunul în octombrie – Jupiter în Scorpion

În luna lui Brumărel, cea mai mare planetă din sistemul solar, Jupiter, tranzitează zodia Scorpionului. Zeus, așa cum este denumit la greci, Jupiter reprezintă zeitatea supremă, fiind denumit în astrologie “Marele Benefic”. Oare așa să fie?

Jupiter este planeta care aduce noroc prin intermediul credinței, protecție providențială și încurajează expansiunea care se întemeiază pe scopuri nobile. Dacă darurile bogate ale mărețului Zeus vor fi folosite în scopuri nedemne, furia fulgerătoare a acestuia se va abate asupra celui care nesocotește darul divin. Tot ceea ce se clădește împotriva Universului are soarta jocului de domino.

Sunt susținute marile ascensiuni sociale, însă cei care urcă pe scări nedemne vor face un pas greșit, se vor împiedica și vor cădea fără oprire chiar mai jos de punctul de unde au pornit.

Falsele ierarhii se clatină acum, Jupiter lovind în plin demagogia și parvenitismul. Faptele și vorbele trebuie așezate în balanță.

Planetă masculină a marilor ambiții și a reabilitării, Jupiter simbolizează legea, justiția, corectitudinea, moralitatea, dar și spiritualitatea și belșugul. Picură elixirul norocului peste noi. Ne accentuează potențialul de dezvoltare, iar orizonturile se deschid larg. Iubim viața și avem simțul umorului. Sau cel puțin așa ar trebui, ca să nu supărăm divinitatea.

Jupiter este ca un Moș Crăciun generos, cu tolba plină ochi de vitalitate, optimism și succese. Trebuie doar să avem grijă să nu mâncăm toate dulciurile în dimineața zilei de Crăciun. Să avem grijă la excese, căci Jupiter vine ca o fata Morgana, seducător și cameleonic.

Scorpionul întărește ambiția și dorința de afirmare imprimate de Jupiter, venind cu scopuri clare, perseverență și combativitate. Empatia duce lupte grele cu manipularea și șantajul emoțional. Atracția către necunoscut și dorința de a deține puterea prin anumite informații, îl pot supăra pe Jupiter dacă nu sunt respectate legile Universului, ale cărui taine se doresc a fi explorate în acest context astral.

O vorbă din popor spune că “prostul învață din greșelile lui, iar deșteptul din ale altora”. Aș zice că important e să invățăm din greșeli, indiferent ale cui sunt, iar contextul astral ne ajută să facem acest lucru.

Curg peste noi optimismul, energia, dinamismul. Suntem profunzi, devotați și răbdători. Nu de alta, dar dacă suntem severi, sarcastici și răzbunători, s-ar putea să-l supărăm pe Zeus și nu vrem asta, căci el poate fi mai răzbunător și mai tiran decât am putea fi noi.
Deși e toamnă, Jupiter în Scorpion vine ca o primăvară peste noi, cu transformare și regenerare. Avem încredere în forțele proprii, simțim o dorință arzătoare de a căuta adevărul și nu ne mai lăsăm duși cu zăhărelul.

Ne luptăm cu dorința de a acumula avere, cu materialismul și cu dorința puternică de a-i controla pe ceilalți. Suntem magnetici, pasionali, instinctuali și planează peste noi un aer puternic de sexualitate. Îi cucerim rapid pe ceilalți cu farmecul Scorpionului și cu jovialitatea lui Jupiter. Riscul este să cădem în fântâna narcisismului, dar trebuie să avem în minte că cei care se luptă să demonstreze ceva, se luptă de fapt cu stima de sine scăzută. Nu trebuie să demonstrăm nimic nimănui.

Voința puternică, emoțiile profunde, entuziasmul și perseverența ne vor demonstra că uneori este nevoie să distrugem ca să putem construi, căci ruinele sunt de cele mai multe ori o fundație instabilă, iar noi avem nevoie de stabilitate.

Rațiunea se trezește, este activă, hotărâtă, mândră și încrezătoare, avem o doză de agresivitate, dar în anumite limite ea poate fi constructivă.
Sunt încurajate cercetările psihologice, clinice, dar și a domeniilor precum mecanica. Reușitele nu contenesc să apară în orice domeniu, cu condiția să existe implicare emoțională, dar și o cauză demnă de marele Jupiter.

La nivel macro se pot face asociații la nivel înalt, asociații guvernamentale, autoritatea fiind puternică și plină de secrete profesionale. Jupiter în Scorpion este o poziție demnă de respect, așa că tot ce presupune autoritate și putere trebuie să aibă la bază în primul rând respectul față de cei asupra cărora se răsfrânge acea autoritate. Superficialitatea este disprețuită, fiind încurajată cercetarea în profunzimea lucrurilor.
În domeniul financiar pot apărea moșteniri neprevăzute sau ni se poate permite accesul la banii altora.

În dragoste suntem seducători, misterioși, emotivi, avem sentimente puternice, însă trebuie să avem grijă la atracția exagerată pentru distracții și plăceri. Să nu ne lăsăm pradă emoțiilor, hipersenzitivității, geloziei și nevoii de posesiune, căci partenerului nu-i va plăcea. Încercăm manipularea prin diplomație, însă dacă nu ne iese jocul așa cum vrem, putem deveni autoritari și certăreți.

Frustrările acumulate pot degenera și pot deveni distructive sau chiar autodistructive, așa că e bine să ne păstrăm încrederea în noi.

Atributele cele mai de preț ale lui Jupiter în Scorpion sunt pasiunea, profunzimea, puterea și curajul, iar căile greșite pe care putem porni sunt pavate cu egoism, dispreț și predispoziție către vicii.

Jupiter luminează foarte puternic în Scorpion, iar Scorpionul îi furnizează lui Jupiter forța necesară pentru ca acesta să-și valorifice nenumăratele resurse, transformând tot acest tranzit într-un quid pro quo extrem de benefic.

Astfel că răspunsul la întrebarea dacă este sau nu Jupiter demn de titulatura de “Marele Benefic” este foarte simplu: DA! Întrebarea pe care ar trebui să ne-o adresăm de fapt este dacă noi suntem demni să ne bucurăm de roadele și beneficiile sale. Asta depinde doar de noi.

Alina Nedeloiu
Alina Nedeloiu