Te iubesc numai pe tine – Venus în Gemeni

O zodie intelectuală ca a Gemenilor nu se poate lipsi de a împărtăși în echipă cu Venus o iubire la fel de mentală și de asemenea superficială uneori. Venus în Gemeni devine duală și capabilă să iubească concomitent două persoane, dar pe fiecare în parte în mod diferit. De multe ori nici ea nu-și dă seama când este înconjurată de două sau trei persoane care ar putea fi posibili parteneri de dragoste și nu prea vrea să aleagă pe niciunul definitiv. Se simte atât de măgulită pentru atenția primită și observă că fiecare dintre persoanele în cauză au ceva interesant de spus.

Îi place să cunoască cât mai multe persoane și să poarte conversații nesfârșite pe teme cât mai diverse și desigur cât mai intelectuale. De cele mai multe ori alege să nu mai vorbească a doua oară cu o viitoare potențială iubire dacă aceasta nu găsește nimic cu care să-i stârnească curiozitatea sau modul de vorbire nu se ridică la standardele sale. Cei apropiați o aud mai mereu pe Venus în Gemeni spunând că s-a îndrăgostit și pe bună dreptate a făcut-o într-un mod adolescentin și cu entuziasmul fluturilor în stomac prezent. Ea zburdă la gândul că și-a găsit un iubitor de vorbă la fel ca și ea.

Uneori, totul începe repede și se termină la fel de repede, dar Venus în Gemeni își revine destul de rapid pentru că Mercur, guvernatorul Gemenilor, o invită să raționalizeze atât de mult situația amoroasă, căci de multe ori nu mai râmăne nimic de raționalizat.

Dar, nativul cu Venus în această zodie are o mare capacitate de a iubi foarte profund o singură persoană, fără a se mai atașa de alta. De fapt își dorește acest lucru și de multe ori își privește partenerul ca și cum relația va dura o veșnicie, însă se întâmplă să apară poate o rutină care îl împinge spre plictiseală sau un cuvânt rostit ce îl trezește lângă un om cu care își dă seama că nu se potrivește sau pur și simplu fluturii în stomac dispar și nu râmăne o bază solidă care să susțină relația și atunci pleacă. Probabil are nevoie de mai multă răbdare să își cunoască potențialul partener de cuplu înainte de a deveni un cuplu propriu-zis și să nu se bazeze numai pe presupusele greșeli gramaticale.

Nativii cu Venus în Gemeni au un instinct foarte bun în a-și da seama dacă persoana din fața lor le este sau nu potrivită, dar de cele mai multe ori refuză să îl asculte, cel mai probabil pentru că le place foarte mult să își facă multe cunoștințe și să afle informații noi care pot fi furnizate de la ceilalți oameni.

Venus, planeta dragostei, în zodia comunicării, le dă nativilor un talent în a scrie cele mai frumoase poezii sau declarații de dragoste. Sunt capabili să combine cuvintele estetic încât mulți care le citesc operele se regăsesc instant în descriere și le simt cuvintele.

Dar de multe ori pentru nativii cu Venus în Gemeni sunt doar cuvinte provenite din propria imaginație și le pot cosmetiza fără a le simți neapărat pe propria piele. Acest lucru demonstrează faptul că nativii cunosc dragostea mai mult la nivel teoretic și mai puțin la nivel practic ceea ce le îngreunează accesarea esenței adevăratei iubiri.

Nativul poate părea ca și un cercetător ce își adună datele și informațiile pentru a cerceta iubirea și se pregătește pentru a pune în practică rezultatele obținute prin a-și dărui inima unei singure persoane. Inima lui ignoră uneori faptul că are nevoie să găsească un loc în care să se stabilească și să trăiască emoția iubirii numai pentru o persoană, dar ca orice bun cercetăror nu își va lăsa lucrarea de cercetare neterminată.

Elena Stănescu
Elena Stanescu