Influentele LuniiSorana Cancel

Luna Nouă – decembrie 2018

Luna Nouă de pe 7 decembrie, ora 9:19, ocupă zodia Săgetătorului într-o conjuncţie distantă cu Jupiter în domiciliu şi în cuadratură cu conjuncţia exactă Marte-Neptun din Peşti. Şi Jupiter, şi Neptun se află în zodiile lor de domiciliu, sunt puternice, îşi exprimă din plin caracteristicile. E începutul unui nou ciclu în care ne facem planuri măreţe, ne stabilim scopuri care pot deveni programe subconştiente în viitor (conjuncţia Soare-Lună-Jupiter în Săgetător), iar din exterior pot apărea oportunităţi importante.

Cu toate acestea, lucrurile pot rămâne doar la nivel teoretic momentan, întrucât conjuncţia exactă dintre Marte şi Neptun în Peşti nu e cea mai bună combinaţie pentru a pune în practică ceea ce visăm, ci mai degrabă îndeamnă la reverie, hibernare, gestaţie.

Ascendentul în Capricorn, în conjuncţie cu Saturn în domiciliu, susţine acest proces de lungă durată. Începem acţiuni care au scopuri pe termen lung, despre care ştim că vor necesita efort şi perseverenţă. Cu Saturn, Pluto şi Nodul Sud în Capricorn, putem fi tentaţi să vrem să controlăm excesiv situaţiile, însă Luna Nouă în Săgetător şi în casa 11 e o Lună Nouă a viziunii de ansamblu, a viselor legate de viitor, a speranţei şi a lărgirii orizonturilor mai ales în ceea ce priveşte cunoaşterea şi comunicarea. Suntem susţinuţi să ne urmăm viziunea şi adevărul propriu alături de oameni cu idei similare.

Și Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, se află în casa 11, deci această Lună Nouă stă de două ori sub semnul planurilor pentru viitor, al implicării în grupuri, al dorinţei pentru progres. Alături de el, Nodul Nord în casa 7 ne spune că, în lunile viitoare, cel mai bine putem să ne aplicăm planurile alături de ceilalţi, în grupuri sau în parteneriate.

Cu toate acestea, procesul de lungă durată (Capricorn) de a ne proiecta şi a ne trăi adevărul propriu (Săgetător, casa 11) poate întâlni unele obstacole în această perioadă. Putem fi tentaţi să acţionăm prea brusc, impulsiv, pe baza unei idei în care credem cu ardoare sau ghidaţi de un vis personal, sau din contră, să renunţăm la acţiune, să ne pierdem prin fantezii sau prin dependenţe. Fecioara şi Peştii sunt semne interceptate, ceea ce înseamnă că energia lor poate să se exprime dezechilibrat – lipsă de organizare, evadare nesănătoasă din realitate, perfecţionism, autocritică (lucruri care par distincte, dar care pot de fapt să fie conectate la bază).

Totuşi, puţin escapism nu strică, mai ales având în vedere că Marte şi Neptun dizolvă împreună graniţele realităţii fizice din casa 2. În ceea ce priveşte acţiunea concretă, mai ales legată de planul financiar, e ideal să mai strângem informaţii, detalii înainte de a lua o decizie clară, întrucât acum s-ar putea să nu vedem lucrurile chiar aşa cum sunt. Deocamdată avem nevoie mai ales de răbdare, viziune şi credinţa că vom ajunge acolo unde trebuie. Lună Noua, fiind la finalul casei 11, influenţează şi casa 12: introspecţia poate ajuta în această perioadă, chiar dacă mesajele primite din subconştient pot fi uneori neclare.

La nivel social, autorităţile, structurile existente (Capricorn) sunt la fel de bine reprezentate în astrograma momentului ca şi mulţimea, dorinţa de progres şi reforma (casa 11). În sens negativ, mulţimile ar putea fi influenţate de un dogmatism (expresie mai puţin înaltă a Săgetătorului) care să ducă la dorinţa de a implementa idei nerealiste sau nepractice (cuadratura Lunii Noi cu Neptun) – mă gândesc aici la confuzia recentă de la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului. Însă în sens mai înalt, poate fi un nou început pentru grupurile (casa 11) care luptă pentru justiţie (Săgetător), un început mai degrabă ideologic, întrucât deocamdată nu e momentul ideal pentru acţiune.

Oricum, Venus în Scorpion, la Mijlocul Cerului, vrea cu orice preţ să dezgroape secretele existente, care pot ieşi la iveală brusc, prin circumstanţe neaşteptate sau şocante (Venus în opoziţie cu Uranus). Şi în viața noastră personală pot ieşi la iveală lucruri legate de carieră, structuri sociale, drumul în viaţă. Ascendentul în Capricorn în sextil cu Venus pe Mijlocul Cerului pare să ne reamintească de importanţa angajamentului şi a profunzimii pe calea pe care mergem, însă acest lucru e posibil cu adevărat doar dacă facem ceea ce ne place (Venus).

Simbolul sabian pentru gradul 16 Săgetător, gradul Lunii Noi, este “Un ocean calm; o navă nemişcată; pescăruşi planând leneş”, iar Dane Rudhyar interpretează această imagine ca semnificând “momentele de pauză care susţin şi prevestesc schimbarea”. Combinaţia dintre Săgetător şi Peşti, Jupiter şi Neptun creează o deschidere pentru a ne seta intenţiile, vizualizându-le ca şi cum ar fi deja împlinite, crezând cu toată fiinţa că realitatea va găsi un mod de a se alinia la peisajul nostru interior. Astfel, momentul de pauză poate deveni izvorul abundenţei care urmează.

Sorana Cancel
Sorana Cancel