Alina NedeloiuInfluentele Lunii

Regina nopții și regele junglei – Luna plină în Leu

Prima lună a anului ne întâmpină cu un aspect important, și anume Luna plină în zodia Leului. Acesta se concretizează în opoziția dintre astrul nopții și cel al zilei, Luna și Soarele și are loc pe data de 21 ianuarie, la ora 09:19.

Așa cum bine știm, Luna este singurul satelit natural al Pământului și singurul corp ceresc pe care omul a pus piciorul. Ea este regina nopții, patronează visele, viziunile, presentimentele și instinctele. Legendele o prezintă ca fiind o luptătoare ce oferă dragoste și protecție animalelor sălbatice.

Luna plină imprimă capacitatea de a privi lucrurile cu obiectivitate, aducând lumină și discernământ, făcând astfel mai clară distincția dintre bine și rău. Ca la orice luna plină tensiunea este la cote maxime, iar corpul și mintea noastră sunt asemenea unor bureți care atrag și stochează atât energiile pozitive, cât și pe cele negative. Intuiția foarte dezvoltată ne poate ajuta să discernem între cele două tipuri de energii și datorită intensificării intențiilor, apar mai repede și rezultatele. Simțim o atracție sufletească spre cămin și dorim binele aproapelui, atrăgând situații de răspundere și încredere. Pasiunea dusă la extrem poate conduce însă la complicații sentimentale și la erodarea unor relații.

Opoziția dintre Soare și Lună poate fi distructivă dacă nu este evitat excesul de personalitate și inconstanța Lunii, ale cărei porniri de moment pot deveni supărătoare. Această opoziție între conștient și subconștient trebuie tratată cu mult tact și diplomație, mai ales în condițiile în care, în perioada aceasta de Lună plină, culegem, practic, roadele sădite în perioada anterioară, în faza de Lună nouă.

Luna plină în Leu vine, desigur, cu o imagine pompoasă despre sine, care ne face să vrem să ne impunem în fața celorlalți. Capacitatea de autoevaluare este înaltă, însă poate fi presărată cu un simț dramatic ușor teatral. Este important ca imaginea personală să fie extraordinară, impunătoare asemenea unei statui. Nu ne mulțumim în niciun caz cu un bust amărât. Vrem o statuie în mărime naturală, încărcată cu brizbrizuri și, eventual, poleită cu aur, care să domine peisajul. Coama leului este ridicată, însă dacă reușim să găsim un echilibru, îndrăzneala ne este benefică, poate fi recompensată și avem puterea de a escalada ziduri cu zâmbetul pe buze.

Ce ne poate pune bețe în roate este aspirația de a poseda cât mai multe obiecte, aceste preocupări de acumulare financiară deturnându-ne de pe drumul nostru. Dușmani vădiți ne pot fi nehotărârea, iritabilitatea, lipsa simțului măsurii, încrederea exagerată în ceilalți, date de opoziția dintre cele două luminarii, dar și înclinația către snobism și grandomanie. Toate acestea pot aduce fatigabilitate, certuri, ghinion și, într-un final, sentimente de frustrare și crize existențiale. Dar dacă ne cunoaștem dușmanii, știm cu ce ne luptăm, iar șansele noastre de izbândă cresc. Atenuarea setei de putere poate aduce funcții înalte de putere și responsabilitate. Nu ne lăsăm limitați de mințile pe care le considerăm înguste și ne urmărim în continuare idealurile înalte.

Faptul că punem suflet în tot ceea ce facem este un atu, însă stima noastră de sine poate fi ușor lezată de terțe persoane care nu laudă și mângâie leul pe cap. Tindem să ne aliem doar cu aceia care ne gâdilă orgoliul și să-i respingem pe ceilalți, fapt ce face problematică alegerea anturajului și chiar a persoanei iubite, căci este posibil să atragem doar persoane care au un interes vizavi de noi și care și-l vor realiza doar pentru că au știut care este punctul acesta sensibil și au acționat în consecință.

Aceste persoane pot profita de pe urma influenței pe care o avem în plan social și de generozitatea care poate fi de multe ori irațională. Am putea avea un ego ușor infantil, de care se poate profita cu ușurință dacă nu avem grijă, fiind tentați de distracții și cu apetit crescut pentru speculațiile ieftine.

Luna în Leu vine cu imaginație bogată, ambiție, loialitate, dar și cu o dorință mare de apartenență, care este exprimată cu patos, asemenea tuturor emoțiilor, căci leul rage sus și tare ce simte. Această dorință provine din teama de singurătate, teamă ce conduce încet, dar sigur către o viață sentimentală instabilă și nesatisfăcătoare.

Această perioadă este propice pentru creșterea rezistenței fizice și, totodată, pentru conservarea unui bun echilibru psihic. Avem prestanță, magnetism și un dram de noroc dacă ne ferim de “vârcolacii” invitați de Lună.

Ca la orice Lună plină este indicat să evităm intervențiile chirurgicale și procedurile medicale și suntem încurajați să fim deschiși procesului de contemplare, care ne ajută să găsim punctele slabe și să le întărim, îmbunătățind astfel tiparele de comportament.

Este o perioadă propice restabilirii relațiilor de muncă, mai ales că suntem înzestrați acum cu aptitudini deosebite pentru organizare și conducere.

Luna plină în Leu ne obligă la stabilirea unei legături profunde cu sinele și ne dă ca temă pentru acasă: “Iubește-te pe tine însuți!”.

Alina Nedeloiu

Alina Nedeloiu