Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, octombrie 2021

Începem luna octombrie 2021 cu Ascendent în Rac. Luna, guvernatoarea acestui semn, se află tot în zodia Racului, formând opoziție cu Pluton retrograd (Capricorn) și cuadratură cu Mercur retrograd (Balanță). La rândul său, Mercur realizează o cuadratură cu Pluton retrograd (Capricorn) și un trigon cu Jupiter retrograd (Vărsător).

Aceste configuraţii arată începutul unei perioade active, cu foarte multă mișcare, tensiuni și conflicte ușoare, dar şi cu schimbări majore, radicale. În aceste momente provocatoare, este foarte important să analizăm situația la rece, să ne exprimăm punctul nostru de vedere, dar în același timp să îi lăsăm și pe ceilalţi să îşi exprime propriile opinii. Soluția va fi aproape întotdeauna undeva la mijloc. Putem solicita părerea şi sprijinul familiei, al părinților și al fraților.

Este recomandat să nu luăm decizii pripite, din impuls sau din grabă, ci să ne acordăm timp suficient pentru analiză și reflecții. Putem lăsa hotărârile importante pentru a doua zi dimineaţa, după un somn bun, când vom fi mai inspiraţi şi lucizi şi vom sesiza mai uşor soluţiile înţelepte.

În continuare, Venus (Scorpion) realizează un sextil cu Pluton retrograd (Capricorn), un trigon cu Neptun retrograd (Pești) și o cuadratură cu Jupiter retrograd (Vărsător).

Aceste aspecte planetare ne îndeamnă să ne organizăm financiar mai eficient, să ne planificăm cheltuielile/plățile în funcție de veniturile/încasările lunare. Dacă nu am făcut aceasta până acum, am putea să ținem o evidență zilnică, iar la finalul lunii să analizăm cum putem să ne reducem cheltuielile și/sau să ne creștem veniturile.

Pe plan financiar (dar nu numai), este recomandat să ne facem planuri pe termen mediu sau lung. De exemplu, am putea face un mic depozit de 1%, 3% sau 10 % din veniturile lunare, de care să ne asigurăm că nu ne vom atinge decât la momentul potrivit.

Mai departe, planeta disciplinei, Saturn retrograd (Vărsător) realizează un trigon cu planeta acțiunii, Marte (Balanță).

Aspectul indică o perioadă benefică pentru a investi în noi înșine, dar în același timp și pentru relaxare mentală/fizică, printr-un concediu sau o călătorie mult dorită.

Pe lângă efortul depus zilnic la locul de muncă pentru construirea carierei, a relațiilor de afaceri şi bunăstării noastre financiare, să nu uităm de pauzele și recompensele bine meritate. Avem nevoie de acestea pentru relaxarea noastră fizică, mentală și mai ales pentru încărcarea bateriilor pe plan emoțional sau spiritual.

Axa Leu-Vărsător este în legătură directă cu casele reprezentative pentru resurse şi valori. Soarele (în conjuncție cu Marte, Balanță) realizează un trigon cu Saturn retrograd (Vărsător), iar Uranus retrograd tranzitează zodia Taurului.

Planurile bine puse la punct și în concordanță cu valorile noastre interioare vor începe să dea roade. Important este să acționăm și să solicităm ori de câte ori este nevoie suportul financiar, emoțional sau mental al familiei și al prietenilor apropiați. În caz de urgență majoră, putem să apelăm și la credite bancare sau nebancare, însă doar cu informare prealabilă și minuțioasă asupra tuturor condițiilor de acordare a împrumutului.

Pluton, planeta schimbărilor radicale și a deciziilor transformatoare, reintră în mers direct în Capricorn pe data de 6 octombrie, ora 15:04, București. În perioada retrogradării, am avut timp de pregătire şi reflecţie asupra unor importante salturi transformatoare pe toate planurile, pe care acum vom începe să le implementăm propriu-zis.

Saturn, planeta disciplinei financiare şi a maturității, revine în mers direct în Vărsător pe 11 octombrie, ora 04:48, București. În perioada retrogradării sale, am avut ocazia să ne analizăm obiceiurile zilnice, să le lăsăm în urmă pe cele nesănătoase şi să le introducem pe cele care ne duc mai aproape de realizarea obiectivelor noastre și de viața mult dorită.

Jupiter, planeta înțelepciunii și a abundenței, reintră în mers direct în zodia Vărsătorului în data de 18 octombrie, ora 07:43, București. În perioada retrogradării lui Jupiter, ni s-a oferit șansa să devenim mai înțelepți şi să ne consolidăm relațiile, parteneriatele. Acum este momentul oportun să le ducem la un alt nivel, să le fructificăm în folosul tuturor părților.

În harta ridicată pentru data de 15 octombrie 2021, ora 12:00, București, avem atât aspecte armonioase, cât şi configuraţii ușor tensionate. Soarele (conjunct cu Marte, Balanță) se află în cuadratură cu Pluton retrograd (Capricorn) și în trigon cu Jupiter staționar (conjunct cu Luna, Vărsător).

Acestea arată începutul unei perioade în care se va pune accentul pe carieră și pe bunăstarea financiară. Totodată, este posibil să ni se impună în unele situaţii reorientarea profesională. Ne ajută o atitudine deschisă, adaptabilă și reacția promptă la diverse provocări de la locul de muncă, în carieră și în planurile noastre financiare pe termen mediu și lung.

Mercur, planeta gândirii, comunicării și a comerțului, își reia mersul direct în Balanţă în data de 18 octombrie, ora 18:08, București. În perioada retrogradării, am avut timp să renegociem contractele de muncă, salariile, condițiile și clauzele contractuale cu colaboratorii şi partenerii de afaceri. Totodată am avut șansa să revizuim şi să eliminăm contractele care nu mai erau fructuoase, sau dimpotrivă să le consolidăm pe cele productive.

În data de 20 octombrie, ora 12:00, București, avem pe cerul astral un careu în T pe semne cardinale.

Pluton (Capricorn) realizează cuadratură cu Marte (conjunct cu Soarele, Balanță) și Luna (Berbec), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele. Această configuraţie arată începutul unei perioade tensionate, menită să ne scoată din zona de confort, fiind ideală pentru începuturi noi şi schimbări radicale în viața noastră. Aspectul ne stimulează în același timp să găsim echilibrul între muncă și odihnă. Totodată, este o perioadă în care putem să economisim timp, energie și bani, dacă ne dorim cu adevărat și avem un pic de voință și ambiție. Acest efort depus constant ne va aduce bunăstare la nivel fizic, mental și financiar pe termen mediu și lung.

În harta ridicată pentru data de 25 octombrie ora 6:00, București, avem pe cerul astral un careu în T pe semne mutabile: Neptun retrograd (Pești, casa a VI-a) este în cuadratură cu Venus (Săgetător, casa a III-a) și Luna (Gemeni, casa a IX-a), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele.

Arată nevoia de a investi energie, timp și resurse financiare pentru calificare/recalificare profesională, care ne va scoate din monotonia zilnică, aducându-ne foarte multe informații valoroase și mult mai multă conexiune socială decât am avut parte în ultimul an. Configuraţia vorbeşte despre conjuncturi care în viitorul apropiat ne pot oferi oportunităţi, promovare în cadrul firmei/instituției unde lucrăm și creștere salarială.

În harta ridicată pentru data de 28 octombrie, ora 22:00, București, avem pe cerul astral un alt careu în T, de data aceasta pe semne fixe. Soarele (Scorpion) realizează o cuadratură cu Luna (Leu) și Saturn (Vărsător), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele.

În continuare, Venus (Săgetător) formează o cuadratură cu Neptun retrograd (Pești) și un sextil cu Jupiter (Vărsător).

Aceste aspecte ușor tensionate pot indica apariția unor nevoi care implică o investiţie mare (de ex., achiziţionare unei mașini cu care să ajungem la serviciu). Astfel, apare tensiunea de a găsi resursele necesare. Prezenţa lui Neptun în această configuraţie sugerează că, atunci când avem nevoie de îndrumare și inspirație divină, creativitate și soluții eficiente, cea mai bună soluție este rugăciunea sau meditația, interiorizarea. Putem opta între a face apel la unele economii de familie, la un împrumut sau la o combinaţie între cele două variante.

În harta ridicată pentru ultima zi a lunii octombrie, ora 12:00, București, putem observa atât aspecte dinamice, cât și armonioase.

Soarele (Scorpion) realizează o cuadratură cu Saturn (Vărsător) și un sextil cu Luna (Fecioară), care la rândul ei formează un trigon cu Uranus retrograd (Taur). Asimilarea noilor informaţii la locul de muncă poate fi provocatoare, însă unele cursuri de perfecţionare sau iniţiere profesională ne pot aduce măriri salariale neaşteptate. Este important să avem mereu în minte ideea că eforturile noastre vor fi răsplătite la timpul potrivit.

Astfel, ne sunt oferite mai multe şanse: putem să investim în căminul nostru, să călătorim mai mult, să ne permitem cursuri de dezvoltare personală, care, integrate în viața de zi cu zi, ne pot modifica radical cursul vieții.

Mercur (Balanță) realizează o cuadratură cu Pluton (Capricorn), un trigon cu Jupiter (Vărsător) și un sextil cu Venus (Săgetător), care la rândul ei formează un sextil cu Jupiter (Vărsător). Ca un ultim aspect al lunii pot apărea oportunități de călătorii (de afaceri, în interes de serviciu sau cu familia). Dacă prindeți o ofertă foarte avantajoasă ca preț, nu ezitați, profitați de ocazie! Pot apărea beneficii și surprize nebănuite. Fiecare călătorie este o experiență unică și ne ajută să devenim mai deschiși și mai flexibili. Nu în ultimul rând, călătoriile ne inspiră să ne lărgim orizonturile mentale, să deprindem o altă abordare a vieții și a provocărilor cu care ne confruntăm zi de zi.

În concluzie, vă pot spune că va fi o lună activă, plină de provocări, în care vom avea cu toţii şansa desființării zonei de confort.

Vă doresc multă înțelepciune, abordare pozitivă și flexibilă a vieții!

Fiți deschiși la minte și curajoși!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet