Ada CocosEditorial

Marte si Venus sau cum sa instalam fara erori primavara in suflet

Editorial de Ada Cocoş

eroare-primavaraIarna parca nu se mai da plecata ca sa faca loc primaverii, important este insa sa putem instala in inima noastra prospetimea renasterii la un nivel mai profund. Daca insa procedura de „setup” se blocheaza la jumatate inseamna ca in memoria noastra subtila interna nu am integrat corect fie forta vointei si a actiunii (Marte), fie forta magnetica a atractiei si iubirii (Venus). Si poate ca am putea completa mesajul din fotografie in felul urmator. In loc de „spring is not available in your state” –  primavara nu este disponibila in statul dvs., putem spune spring is not available in your state of  being, un fel de primavara nu este disponibila pentru versiunea dvs. de a fi.

Inceputul primaverii sta sub influenta a doua „zeitati” care par sa dea o nota instinctuala trezirii la viata: Marte si Venus. Natura tresare din amorteala, o facem si noi simbolic cautand avid cu privirea primul fir de iarba proaspata si primul mugure in care sa pulseze potentialul unei frunze mici si daruitoare de oxigen, cautam in noi insine resursele necesare reinnoirii.

Marte este asociat impulsului vietii, fortei dorintei si actiunii, el este focul ideii divine, constiinta care da startul unui nou ciclu de evolutie. Dar nu este de ajuns. Potentialul energetic al unei frunze sau al unui fir de iarba trebuie sa intalneasca o alta forta, singura capabila sa aduca viata atat in plan energetic cat si in plan fizic: Iubirea. Iar Zeita Iubirii nu este alta decat Venus. Asadar, ceea ce pare pur instinctual (Marte) nu se poate concretiza fara zambetul proaspat si copilaresc al uneia dintre cele mai frumoase si mai profunde dintre entitatile care ne vegheaza existenta, sora Pamantului, Venus. Din aceasta perspectiva, Marte si Venus nu pot fi intelese separat, nu functioneaza una fara cealalta in mod armonios, masculinul nu are sens fara feminin si invers, viata nu poate sa coboare in sufletul nostru si nici sa razbata din adancurile pamantului.

Natura stie sa echilibreze si sa foloseasca in modul cel mai constructiv aceste principii de baza, le accepta si le exprima construind in jurul nostru un univers complex, de la care ar trebui sa invatam si noi sa integram in fiinta noastra energia acestor doua planete.

Este absolut vital sa le lasam sa-si imbine armonios fortele in interiorul nostru, fara sa incercam sa subjugam ori o energie ori cealalta, fara sa le folosim disproportionat cand pe una cand pe cealalta, fara sa le inhibam. Pentru ca inainte de a ajunge la punctul de echilibru, la un fel de cod al vietii, este absolut necesar sa invatam vibratia fiecarei planete in parte, iar aici nu ma refer doar la Venus si la Marte.

Avem ca punct de pornire, pentru fiecare planeta, vibratia din tema natala, prin pozitia in semn. Asa incepem sa percepem o planeta, sa ne obisnuim cu ceea ce este ea si cu energia zodiei in care sa afla. Dar harta natala nu este o programare, o combinatie de energii care sa ne tina prizonieri pe anumite frecvente, nu reprezinta un tipar care sa ne faca tributarii unor atitudini, ci un set pretios de instrumente cu care avem de lucrat de-a lungul vietii pana descoperim cum sa aducem fiecare planeta la armonie cu noi insine, adica in Domiciliu, iar la acest lucru contribuie tranzitele.

Revenind la primavara, parca niciodata mai mult decat acum, la inceput timid de sezon care se vrea cald, nu cautam razele Soarelui cu mai multa nerabdare si speranta. Iar Soarele este dispozitat pe rand de Marte si de Venus, devenind un fel de mediator sau integrator de vibratii, in inima noastra.

Asa ca, haideti sa lucram cu toate instrumentele pe care ni le ofera universul, cu „zeitatile” inceputurilor, cu principiile germinatiei, vointei si iubirii pentru a ajunge la o stare de a fi care sa permita primaverii sa se instaleze fara erori in viata noastra!