Tranzitul lui Jupiter în Peşti în 2022

Începând cu 29 decembrie și până în data de 10 mai, apoi între 28 octombrie și 20 decembrie, planeta Jupiter tranzitează semnul Peștilor.

Cine este Jupiter?

Din punct de vedere mitologic, Jupiter este Zeus, zeul suprem, stăpânul binefacerilor.

În astrologie, este denumit și „Marele Benefic” sau „planeta norocului” (cu mențiunea că norocul poate avea atât o parte pozitivă, cât şi o parte negativă). Jupiter ne vorbește despre sens, despre dăruire, idealism, viziune și vindecare.

În funcție de poziția în care se află Jupiter în astrograma natală, aflăm care este calea noastră către bunăstare.

Jupiter guvernează semnul Peștilor, iar mulţi oameni se aşteaptă la tot ce e mai bun de la acest tranzit şi îl percep ca pe o salvare. Nu e nimic greşit în asta, atât timp cât ne menținem picioarele pe pământ, nu visăm prea departe și nu ne entuziasmăm mai mult decât este cazul. Neptun este și el în Pești, iar în acest an va forma o conjuncţie cu Jupiter. Unii văd această conjuncţie ca pe un miracol… în timp ce alții nu o privesc cu ochi buni, pentru că sub influenţa ei putem să picăm în propriile „capcane”.

Când Jupiter tranzitează o casă, vine cu optimism, expansiune, noroc și oportunități în domeniul de viață reprezentat de aceasta. Însă Jupiter nu este o planetă a moderației și are capacitatea să amplifice atât trăsăturile pozitive, cât şi cele negative. În Pești, poate avea două laturi: ori facem lucruri pentru alții, oferim, ne devotăm lor… ori dorim să ne înfruptăm cu bucuriile de moment ale vieții, având, poate, şi tendința de a lenevi mai mult.

Jupiter ne mai poate influenţa să luăm decizii dintr-un optimism exagerat, fără să ne gândim la consecințe, iar acest lucru poate duce la dezamăgire atunci când realizăm că ne-am impulsionat și am visat la „himere”. Este indicat să ne ascultăm intuiția și să ne conectăm la aceasta tocmai pentru a ști care este decizia cea mai bună și mai ales pentru a ne împlini/vindeca unele „idealuri” secrete.

În data de 11 mai, Jupiter va intra în Berbec, urmând ca în data de 28 octombrie să revină din nou în semnul Peștilor până pe 20 decembrie. Cât stă în Berbec, Jupiter aduce dorința de afirmare, de independență, precum și oportunități care ne pot ajuta să creștem.

Oricum ar fi, Jupiter în Pești este bun și plin de speranță, iar acolo unde apare în tranzit, mai ales peste planetele personale (și în funcție de aspecte, bineînțeles), aduce expansiune, noroc prin intermediul intuiției și al imaginației.

Să nu uităm de faptul că Jupiter în Pești este și vindecător, credincios și idealist. Multe persoane pot simți o nevoie mai mare să apeleze la ghidare (astrologică, terapeutică, etc.) în aceste perioade, iar cu toții putem să fim mai spirituali din anumite puncte de vedere.

Este important să „profităm” de partea pozitivă a lui Jupiter în Pești, să ne folosim de intuiția și optimismul cu care vine acesta la pachet și să reușim în ceea ce ne propunem, păstrându-ne totuși o doză de realism.

Andreea Cirstea

Andreea Cîrstea