AsteroiziOtilia Mazilu

Ganymed(e)- Invizibil pentru tine, dar faimos pentru alții

Ganymede
Răpirea lui Ganymede, autor Eustache Le Sueur

Mit

Mitologia îl descrie precum “cel mai frumos dintre muritori”. Dar numele său are o altă conotație: cea a unei gândiri frumoase! Ganymede, tânărul frumos și cu o gândire frumoasă, era fiul fondatorului Troiei, al regelui Tros.

Zeus s-a îndrăgostit de el și și-a pus în minte să îl răpească, preschimbându-se într-un vultur. Răpirea a avut succes, iar Hermes, mesagerul lui Zeus, s-a dus cu cirezi de vite și herghelii de cai la Tros pentru a-l recompensa pentru pierderea fiului.

Ganymede a primit de la Zeus darul nemuririi și a devenit și paharnicul zeilor, cel care le turna în cupe, alături de Hebe, ambrozie.

Hera, și geloasă și supărată că altcineva putea să îi ia locul fiicei ei, Hebe, s-a înfuriat foarte tare! Cum acțiunile Herei aveau mereu impact asupra lui Zeus, în cele din urmă, se pare că acesta a găsit un alt loc pentru Ganymede în cer: a creat constelația Vărsătorului, reprezentată de o figură umană care ține între brațe o amforă din care se revarsă un lichid.

Detalii Tehnice

Sigur, putem continua povestea presupunând că Zeus a căutat să îl aibă cât mai aproape pe Ganymede. Această poveste a fost transpusă în realitatea astronomică atunci când unul dintre sateliții lui Jupiter (Zeus) a primit numele de Ganymede.

Acest satelit nu trebuie însă confundat cu Asteroid 1036 Ganymed, cel care face obiectul articolului de față.

Asteroid (1036) Ganymed a fost identificat în data de 23 octombrie 1924 de către astronomul Walter Baade, la Observatorul din Germania. Se afla la gradul 23.15 în Vărsător, la piciorul stelei fixe Deneb Algedi din Constelația Capricornului. Aceasta este o stea de natură saturniano – jupiteriană. Asteroid (1036) Ganymed are o perioadă orbitală de 4,34 ani. Înainte să aibă un nume, i-a fost atribuită seria de identificare: 1924TD.

Implicația astrologică

Înainte de orice, Ganymed semnifică în temele natale, nu doar în cele masculine, frumusețe, farmec, fascinație, un aer veșnic tânăr, feciorelnic – mai ales dacă acompaniază și planete personale.

Povestea lui e celebră datorită lui Zeus, altfel poate nu am fi știut nimic mai mult despre acest tânăr frumos, al cărui gând era mai mult proiectat către idealuri înalte, pure, de fericire, fără vreun nor de negativitate. Așadar recomand observarea acestui asteroid în propria temă natală, căutând și un eventual aspect cu Jupiter și Mercur natal!

În tema personală, Asteroid (1036) Ganymed indică un soi de magnetism prin care sunt atrași cei din jur. Evident, magnetismul tău poate fi o combinație între: aspect fizic, intelect, aptitudini, statut sau poate fi oricare dintre aceste lucruri. Indiferent cum, vorbim despre acel “ceva”ce este afișat de tine cu nonșalanță, cu naturalețe, poate chiar cu naivitate.

De asemenea, Ganymed ar putea fi de însemnătate în studiile de astrologie relațională, pentru că el are legătură cu fascinația, cu emanația personală. Așadar, ați putea încerca să vă amintiți ce v-a atras la partener, ce v-a fascinat la el, ce abilitate a sa v-a impresionat încă de la început.

Dar putem să observăm Asteroidul (1036) Ganymed și în temele administrativ – financiare, acolo unde se revarsă un parfum de entuziasm, dar și de imaturitate sau nesăbuință/ lipsă de experiență. Aici, în unele cazuri/proiecte, maturitatea nu și-a putut spune cuvântul, nu și-a putut aduce contribuția pe deplin.

Influența acestui asteroid, tot în temele financiare, ar putea semnifica o acțiune prematură dar chiar și așa, aceasta pare că asigură celui ce își investește entuziasmul, un soi de celebritate, un soi de recunoaștere într-o anumită branșă.

Asocierea cu Zodia Vărsătorului îi conferă asteroidului atribute în plus. Astfel, Asteroid (1036) Ganymed ar putea indica o ruptură de mediul familial/personal și o mare deschidere către binele colectiv.

Nu este exclus acum, mai ales în primele zile de februarie, cu ocazia eclipsei de Lună din Leu, să avem o prima replică seismică personală, asociată cu o desprindere. Fie ea de mediul familial, fie de un grup, fie de o obișnuință! Am putea avea cu toții un prim impuls către a ne identifica, noi pe noi, așa cum suntem sau ce mai suntem din ce am fost, pentru a deveni utili nouă înșine și celorlalți.

Asteroid (1036) Ganymed este în Leu de-a lungul lunii februarie, iar în timpul eclipsei de Lună din 11 februarie, stă în strânsă opoziție cu Mercur din Vărsător.

Nu ne va fi ușor să ne regăsim individual fără să fim absorbiți de o gândire în masă, dar este fix ceea ce trebuie să facem!

Iar cei ce îmbrățisează parcursul cu exuberanță, cu elan, cu viață pot ajunge către un soi de succes de care nu vor fi niciodată perfect conștienți. Rezultatul acțiunilor poate să nu fie vizibil imediat. Sau poate rămâne pentru totdeauna ascuns celui ce lucrează la el. Recunoașterea poate deveni evidentă și ar putea constitui o cale de urmat și pentru alții.

Aceasta ar fi și esenţa vremurilor în ton cu Vărsătorul: îți spui că nu eşti cu nimic diferit, dar alţii te văd un geniu și îți pot urma exemplul!

Otilia Mazilu

otilia-mazilu-autor