Editorial

Romania

Romania
Romania

Iata ca au trecut alegerile, a trecut si ziua nationala, „La Multi Ani, Romania!”
In aceste conditii, nici nu stiu ce ar fi cel mai important: sa scriu despre alegeri sau despre ziua nationala? Si atunci, iata o idee ce le combina pe aamandoua, la care ar fi bine sa mediteze toti romanii: dintre atatia candidati, cu atatea promisiuni, ambitii si orgolii, oare cati au un program compatibil cu aspiratiile astrale ale tarii? Oare cati, prin ceea ce isi propun, fac sau promit, sunt in armonie cu vibratiile spirituale ale Romaniei?

Saptamana trecuta, inainte de alegeri, am participat la alcatuirea unei emisiuni la un post TV cu care colaborez foarte bine, ca sa analizam din punct de vedere astrologic candidatii locali. S-a muncit mult, emisiunea s-a conturat a fi de exceptie, redactorii au fost la inaltime, dar la final se pare ca CNA a considerat ca ar fi avut o influenta mult prea mare asupra votului alegatorilor, chiar daca am conceput comentariile ca echidistante, corecte si fara sugestii evidente oferite alegatorilor. Si atunci s-au difuzat doar secvente abia azi, dupa ziua nationala. Si tot din acest motiv am amanat si eu scrierea acestui articol.

Este absolut normal ca atunci cand pornesti o actiune sa te asiguri ca acea actiune este in conformitate cu mediul in care se desfasoara si ca scopul final corespunde cerintelor. Dar oare partidele politice care cu multa incrancenare incearca sa copieze succesele tarilor vestice, luandu-le ca modele, s-au intrebat daca ceea ce fac este in armonie cu tara pe care vor sa o conduca? Oare chiar asta trebuie pentru Romania? Oare nu cumva au ales o cale gresita si dupa aceea se mira ca nu au randamentul mult visat?

Oare ce „program” are Romania? Care ar fi misiunea ei? Ce anume i s-ar potrivi cel mai mult? Sunt intrebari absolut legitime, pe care politicienii se pare ca nu le iau in considerare asa cum ar trebui dupa toate normele si principiile ce guverneaza acest domeniu.
Ca sa alcatuiesc astrograma Romaniei am luat ca date natale ziua de 1 decembrie 1918, ora 11:30, Alba Iulia. Nu mai stiu in ce document-sursa scria ca proclamatia de la Alba Iulia a fost citita „cu o jumatate de ceas inaintea pranzului”. Un amanunt pentru astrologi: la acea data diferenta de fus orar fata de GMT era 1:44.

Astrograma Romaniei
Astrograma Romaniei

Si iata ca Romania are Ascendentul zodiacal in Varsator, planeta Neptun pe Descendent, Uranus in casa I-a si, ceea ce consider foarte important, o mica „aglomerare” (Soarele, Venus si Nodul Nord) in Sagetator, in casa a X-a (Placidus), in trigon cu Neptun.
Desigur, interpretarile sunt mult mai multe si mai complexe, dar toate acestea mie imi spun un lucru important: Romania are o misiune spirituala, ar putea deveni un lider spiritual pentru alte popoare. Si sa fie clar din start, cand vorbesc despre spiritualitate nu ma refer numai la biserici, manastiri, „sobor de preoti” si alte asemenea. Spiritualitatea in sensul sau adevarat inseamna mult mai mult, incredibil mai mult decat cred cei ce nu au aprofundat acest domeniu.

Acum, dupa ce ati ascultat atatea programe electorale si atatea promisiuni, pun si eu o intrebare fireasca: ati auzit macar un punct minor al vreunui program politico-electoral sau o promisiune cat de mica in acest sens? Ati cunoscut vreun candidat la alegeri sau vreun program electoral care sa fie in armonie cu misiunea Romaniei? Ma tem ca nu! Da, sunt absolut de acord ca traim intr-o lume moderna, nu suntem izolati, traim in planul fizic si atunci trebuie sa respectam legile sociale ale planului fizic, inclusiv Romania nu poate neglija asa ceva, dar…

Atat de mult au copiat politicienii programele altor tari, incat nu au fost atenti ca ele sunt potrivite pentru misiunile acelor tari si nu se potrivesc foarte bine misiunii principale a tarii pentru care candideaza, de parca ar candida pentru o alta tara si nu pentru Romania! Si dupa aceea se intreaba de ce nu merg bine lucrurile. Judecati voi mai departe…
„Desteapta-te, romane!”