Ada CocosEditorial

Toamnă în Careu în T Mutabil, cu concentrat de Fecioară

Cam asta ne oferă, cel puțin prima jumătate a lunii septembrie. Ne bucurăm la începutul toamnei de tot sprijinul Fecioarei, semn din care ne îndeamnă la hărnicie și dichis Soarele (până la 23 septembrie), Mercur și Venus (până la 14 septembrie), dar și Marte (până la 4 octombrie). Chiar dacă ele nu reprezintă un Stellium clasic (Într-un Stellium clasic, două dintre planete ar trebui să fie altele decât Soarele, Mercur sau Venus.), nu putem spune că energia acestor planete la un loc nu reprezintă o forță demnă de luat în seamă, un fel de superputere pe care ne-o face cadou, ocazional, Cerul. Ca orice superputere, ea comportă riscuri și, poate ajunge să dăuneze, în loc să ne facă viața mai ușoară.

În cazul energiei Fecioarei, elanul muncitoresc se poate împiedica brusc de un detaliu, nesemnificativ de altfel, dar căruia îi dăm acum dimensiuni apocaliptice. Același elan spre a ne ocupa, acum ori niciodată, de o sumedenie de treburi deodată ar putea conduce la extenuare, de unde nervozitate și stres. Riscul cel mai mare, atunci când există aglomerări de planete într-un semn și/sau casă (indiferent dacă e vorba de un Stellium sau nu), este acela de a ne concentra energia acolo și de a ignora alte aspecte importante ale vieții noastre. De aceea, gestionarea corectă a energiei fizice și psihice, determinarea corectă a priorităților ne sporește eficiența, productivitatea și contribuie la liniștirea noastră sufletească.

Energia practică, organizată, analitică a Fecioarei trezește în mai toată lumea nevoia de concret, nevoia de a măsura rezultatele muncii, de a cântări ce am obținut în urma eforturilor depuse, dar și nevoia de certitudini și de perfecțiune. Noroc că, de peste drum, din Pești, Neptun mai destinde atmosfera. Și spre energia sa ar trebui să ne orientăm în zilele în care socotelile bine făcute de-acasă nu se potrivesc deloc cu cele din târg, în zilele în care perfecționismul ne gâtuie și ne paralizează inițiativa ori capacitatea de a ne șlefui cu măiestrie proiectele. De la Neptun am face bine să ne luăm câte-o doză de „Facă-se voia Domnului”, atunci când bilanțul zilnic nu ne e pe plac și când vinovățiile ne iau cu asalt.

De remarcat ar mai fi faptul că opozițiile care se formează în cursul lunii septembrie între planetele care se perindă prin Fecioară și Neptun din Pești, formează Careuri în T în semne Mutabile, cu Jupiter din Săgetător. Astfel, ni se poate reaminti tuturor că înțelepciunea, iluminarea și cunoașterea nu se capătă instantaneu, ci e nevoie de ceva transpirație marca Fecioară, alternată cu desprinderea de litera legii, cu visarea și credința în magie și nevăzut a Peștilor. Mărirea la care visează mulți, indiferent de natura sa, se obține doar prin muncă. Munca este cel mai bun mod de a ne curăța sufletul și mintea de iluzii, de vânare de vânt, dar și de filosofatul compulsiv. Am putea să o considerăm și o formă de terapie, până la urmă, mai ales dacă facem ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ceva care să ne confere un sentiment plăcut de utilitate.

De ajutor ne-ar putea fi și activarea conștientă a semnului opus Săgetătorului, Gemeni. Astfel, pentru relaxare și clarificare interioară, ne-ar putea ajuta diverse tehnici de respirație, timpul mai îndelungat petrecut în aer liber, dar și comunicarea relaxată, bazată pe schimbul de idei, nu pe impunerea concepțiilor proprii. Gemenii ne ajută să punem lucrurile cap la cap, să găsim relații între ele, o logică a întâmplărilor, astfel încât să ajungem, în final, la imaginea de ansamblu.

De asemenea, pentru a disipa agitația și pentru a ieși din rutină, am putea opta pentru un sport, de preferat cu mingea, dar și pentru gimnastică, dans. Aerisirea corespunzătoare a încăperilor e mai importantă ca oricând și putem opta cu succes pentru terapii cu oxigen sau cu ozon.

Iată așadar câteva idei și tehnici simple pentru a folosi cât mai constructiv impulsurile astrale ale acestei perioade, în special darurile Fecioarei. Energia sa ne permite rafinarea abilităților practice cu ajutorul intelectului, pentru a obține cele necesare unei vieți îndestulate și sănătoase.

Ada Cocos

Ada Cocoș
Redactor-șef