Tranzitarium

Aspecte planetare importante in iulie 2011

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 iulie: cuadratura Soare – Saturn, opozitie Soare – Pluton, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Ceea ce putem remarca la inceputul lunii august este activarea planetelor karmei, Saturn si Pluton. Tragem concluzia ca desi este vara, totusi nu este cazul sa ne relaxam (inca). Suntem asteptati pe baricade, la datorie. Saturn si Pluton tind sa ne atentioneze ca este inca mult de lucru. Suntem invitati la munca. Este de asteptat sa ne simtim mai fericiti muncind decat destinzandu-ne la plaja.

La modul concret, cuadratura Soare – Saturn se poate infatisa ca un set de limitari frustrante. In primele zile ale lunii iulie va trebui sa fim pur si simplu impecabili: harnici, responsabili, profunzi. Cerul asteapta de la noi sa ne implicam cu tot sufletul in toate activitatile noastre. Saturn este intotdeauna cu ochii pe trecut: daca in ultimele saptamani am fost mai lejeri, acum vom avea ocazia de a ne revansa, de a dovedi ca putem fi capabili de mai mult. De mult mai mult.

Din fericire, Marte ne va sari in ajutor, trimitand un trigon spre Saturn. Este de asteptat sa dispunem de energia necesara indeplinirii sarcinilor noastre, insa este recomandabil sa nu iesim din ritmul nostru, sa ne concentram mereu pe o singura activitate, sa nu ne dispersam intre prea multe preocupari. Acest trigon uneste Gemenii cu Balanta, deci este posibil ca viata sa ne ofere mai multe piste de desfasurare a actiunilor. In alta ordine de idei, acelasi trigon ne poate ajuta sa comunicam mult si bine. Este de asteptat sa atingem subiecte de interes comun si mai ales, sa ne convingem ca prin comunicare eficienta, majoritatea problemelor existente pe aceasta planeta pot fi rezolvate.

Energiile lui Saturn lucreaza de obicei pentru realizarea unui grad mai mare de stabilitate in viata de zi cu zi. Colaborarea sa cu Marte tinde sa aduca concretizari in planul fizic. Marte aduce energia, iar Saturn nevoia de a o face utila, de a o manifesta in planul fizic. Pe seama acestui trigon, este de asteptat sa devenim mai rezistenti, mai harnici si mai eficienti. Saturn si Marte vor lupta impreuna sa distruga superficialitatea si mediocritatea. Vom prefera sa alegem calea cea sigura, evitand riscurile. Oamenii vor tinde sa-si planifice activitatile pe termen lung. Vom avea de castigat probabil si la capitolul robustete.

Soarele sta inca in opozitie cu Pluton. Ne putem astepta ca primele zile ale lunii iulie sa fie pline de dinamism si de provocari. Este posibil sa existe niste tensiuni generate de lupta pentru putere – pe scena politica, la locul de munca, poate si in familie si in relatii. Este indicat totusi sa gandim pozitiv si sa constientizam ca acestea ne ofera sansa de a ne apropia de limitele noastre actuale. Omul insa este fara limite si vom putea constata probabil ca vom fi capabili sa impingem barierele noastre spre infinit.

Pluton se afla in cuadratura cu Uranus. Conform naturii sale, acest aspect dinamic va lucra in planul subtil al energiilor care inconjoara planeta noastra, cu scopul de a produce transformari majore in viata societatii. Fortele plutionene vor incerca sa ne scoata din impas, din inactivitate, din nehotarare. Acestea ne vor plasa pe o orbita superioara de vibratie. Este de asteptat sa devenim mai activi, mai inventivi si mai intreprinzatori. Datorita implicarii lui Uranus, este posibil sa fim invadati de o multitudine de idei. Cele utilizabile in practica vor fi amestecate cu altele care se vor dovedi mai mult sau mai putin inutile. Cele care vor trece testul planului fizic vor avea sanse bune de realizare in practica, datorita profunzimii si hotaririi planetei Pluton.

Vom avea de trecut, mai mult ca posibil, niste dificultati, insa acestea vor sluji evolutia noastra spirituala.

Datorita cuadraturii Uranus – Pluton, pot aparea dificultati din senin pe care le vom putea depasi accesand resursele ascunse in profunzimile noastre. Luna iulie poate fi o perioada in care va fi scoasa la suprafata inventivitatea si ingeniozitatea noastra.

Jupiter formeaza un trigon cu Pluton. Colaborarea acestor doua planete vorbeste despre profunzime si concretizare. Jupiter ofera ideea, iar Pluton aduce forta si vointa de a o transpune in planul fizic. Ideile noastre vor avea sanse bune de materializare. Faptul ca cele doua planete se afla in semne de pamant favorizeaza aceasta tendinta.

2 iulie: cuadratura Soare – Saturn, opozitie Soare – Pluton, trigon Venus – Neptun, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Venus se apropie de Rac si stabileste un trigon cu Neptun. Acest aspect pare sa ne spuna ca in pofida solicitarilor care ne ies in cale, exista si o parte frumoasa a vietii. Colaborarea celor doua planete feminine ne invita sa ne incarcam bateriile cu tot ce inseamna frumos si placut, de exemplu cu ajutorul artei. Poate n-am mai fost de multa vreme la o piesa de teatru, la o expozitie sau la un concert. Se pare ca a venit timpul sa ne acordam cate un pic de ragaz pentru a ne destinde, sa ne ocupam putin si de noi insine.

Inceputul lunii iulie se anunta a fi o perioada intensa, deopotriva cu munca si cu distractia. Este de asteptat sa ne traim viata din plin.

3 – 4 iulie: cuadratura Soare – Saturn, cuadratura Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, trigon Venus – Neptun, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton
Mercur incepe sa formeze un trigon cu Uranus si o cuadratura cu Jupiter.

Vom incepe sa comentam mai intai trigonul stabilit intre Mercur si Uranus.
Putem mentiona in primul rand disponibilitatea planetei Uranus de a ne oferi capacitatea de a depasi orice fel de dificultate, prin puterea mentala sporita datorita ajutorului primit de la Mercur. Acest trigon tinde sa deseneze zambete pe fetele noastre. Este de asteptat sa devenim mai deschisi si mai prietenosi. Este probabil sa dezvelim latura noastra originala, manifestandu-ne cu libertatea unui copil. Putem deveni mai inventivi, putem fi vizitati de idei ingenioase.

Uranus, activat prin aspectele primite de la Mercur si Pluton, tinde sa ne ofere capacitatea de a accepta schimbarile impuse de destin. Ca guvernator al Varsatorului (semnul prieteniei), Uranus va genera probabil imbolduri de a observa nevoile celor din anturajul nostru, de a sari in ajutorul lor.

In perioada 2 – 8 iulie, este posibil ca o buna parte a gandurilor noastre sa se refere la viitor. Vom visa, plini de speranta, despre viitor, dar este de asteptat sa si intreprindem actiuni concrete pentru a-l imbunatati. Este posibil sa percepem informatii subtile care ne vor ajuta sa aruncam o privire spre anii care vor veni. Vorbim foarte des despre necesitatea gandirii pozitive, iar acum vom avea ocazia si ajutorul celest de a o exersa.

Uranus este planeta care simbolizeaza aflarea solutiilor, chiar si in cazul problemelor foarte complexe. Fiind ajutat de catre Mercur, aceasta planeta va facilita probabil gasirea unor chei magice care vor putea deschide lacatele problemelor cotidiene.

Cuadratura dintre Mercur si Jupiter poate sta la originea unor dificultati care pot aparea in domeniul intelectual. Este posibil sa ne simtim coplesiti de o avalansa de idei si activitati si sa ne fie dificil sa alegem care sunt cele cu adevarat importante si care pot fi considerate secundare. Este posibil sa intervina o anumita imprecizie in planul informational, adica sa nu avem certitudinea ca datele pe baza carora ne luam deciziile sunt valide si corecte. Putem avea impresia ca bajbaim in intuneric. Este recomandabil sa nu promitem decat ceea ce suntem absolut siguri ca putem duce la bun sfarsit, fiindca pot aparea oricand elemente necunoscute care pot ingreuna indeplinirea sarcinilor. Putem intampina inclusiv dificultati de comunicare – ne putem balbai, informatia transmisa poate fi inteleasa altfel decat a fost emisa, etc.

5 iulie: cuadratura Soare – Saturn, cuadratura Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, cuadratura Venus – Uranus, trigon Venus – Neptun, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se formeaza o cuadratura intre Venus si Uranus. Acest aspect tinde sa creasca nevoia de libertate personala, chiar peste limitele admise. Sentimentele vor fi exprimate probabil intr-un mod cat se poate de deschis si direct, dar trebuie sa avem o mare grija sa nu devenim grosolani. Emotiile noastre pot arata o tendinta oscilatorie ridicata, putand trece dintr-o extrema in alta. Este posibil ca oamenii sa devina avizi de senzatii. Ei pot avea impresia (falsa) ca duc o lipsa acuta de iubire. Cerul ne supune la un test de verificare a capacitatii noastre de a absorbi energii de calitate inalta, prin chakrele noastre superioare.

Tensiunea acestei cuadraturi poate fi depasita prin ridicarea vibratiilor spre niste planuri in care libertatea si iubirea pot fi traite in deplina puritate.

6 iulie: cuadratura Soare – Saturn, cuadratura Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, cuadratura Venus – Uranus, trigon Venus – Neptun, opozitie Venus – Pluton, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Venus incepe sa fie opozitat de catre Pluton. Atmosfera generala poate deveni crispata. Viata sentimentala se poate retrage intr-un con de umbra. Pot aparea neintelegeri si tensiuni in viata familiala si in relatii. Datorita naturii lui Pluton, pot iesi la suprafata niste emotii bine ascunse in adancul sufletului – rani sufletesti, sentimente de neimplinire, etc. Pot aparea inclusiv comportamente extreme, imbolduri de a ne domina semenii din punct de vedere emotional, diferite incercari de a fugi de realitate, abuzuri de incredere, etc.

Dat fiind faptul ca Venus primeste doua aspecte disonante, este recomandabil sa acordam o atentie deosebita respectarii legilor scrise si nescrise. Este indicat sa depunem eforturi constiente pentru pastrarea puritatii spirituale in sufletul nostru.

7 iulie: cuadratura Soare – Saturn, cuadratura Mercur – Jupiter, trigon Mercur – Uranus, sextil Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, trigon Venus – Neptun, opozitie Venus – Pluton, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Din fericire, Jupiter arunca un sextil spre Venus si astfel atmosfera generala isi poate pastra armonia, intr-o oarecare masura. Jupiter o ajuta pe Venus sa tina piept atacului lansat de catre Uranus si Pluton. Astfel, in viata de zi cu zi, este de asteptat sa fim capabili de a gasi dramul de umor, voie buna si gandire pozitiva care sa ne ajute sa surmontam conflictele care pot aparea.

8 iulie: cuadratura Mercur – Jupiter, sextil Mercur – Saturn, sextil Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, opozitie Venus – Pluton, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Venus pierde contactul cu Neptun. Atmosfera generala poate pierde din poezie. Centrul de greutate al vietii cotidiene se poate apropia de planul fizic.

De asemenea, se dizolva cuadratura dintre Soare si Saturn. Atmosfera generala se poate degaja.

Mercur stabileste un sextil cu Saturn. Acest aspect ofera siguranta si verticalitate intelectului nostru. Saturn introduce ordine in gandurile noastre, inlaturand superficialitatea. Oamenii pot deveni mai seriosi, mai credibili, mai harnici si mai responsabili. In aceste zile este de asteptat sa lucram mai sistematic, organizandu-ne munca pana in cele mai mici detalii. Fiind sfarsit de saptamana, nu vom lucra mult, insa vom cauta probabil sa fim utili, sa nu cautam neaparat calea cea mai usoara.

9 iulie: sextil Mercur – Marte, sextil Mercur – Saturn, sextil Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, opozitie Venus – Pluton, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Mercur primeste un sextil de la Marte. Primim un colac de salvare din partea intelectului. Lumea neutra a gandirii ne poate oferi un refugiu placut intr-un moment in care viata sentimentala poate suferi niste sincope.

Se pare ca vom beneficia de cateva zile in care vom avea realizari insemnate in domeniul intelectual si in cel tehnic. Mercur, beneficiind de energiile lui Marte, promite ganduri obiective, bine reliefate si focalizate pe subiecte concrete. Marte il ajuta pe Mercur sa-si utilizeze capacitatile pentru gasirea de solutii practice la problemele aparute in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca simtul practic de care dispunem sa iasa mai mult in evidenta. Vom dispune probabil de capacitatea de a trece direct de la idee la realizarea acesteia. Capacitatile noastre intelectuale ni se vor infatisa intr-o noua lumina: ele vor parea ca sunt mult fortificate si ca reusesc sa acopere o arie mult mai larga de interese.

Luarea deciziilor poate deveni o sarcina mai usoara. Este de asteptat sa suportam mai usor schimbarile care apar in viata noastra. Este posibil sa devenim mai energici, mai hotarati, mai harnici si mai plini de tenacitate.

10 – 11 iulie: sextil Mercur – Marte, sextil Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Saturn, cuadratura Venus – Uranus, opozitie Venus – Pluton, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Venus primeste o cuadratura de la Saturn. Este posibil sa intampinam alte dificultati in domeniul emotional. Sentimentele noastre pot ramane blocate in interiorul nostru sau pot fi interpretate gresit de catre anturajul nostru. Putem spune ca „pauza” din domeniul relational continua. Ne putem gandi insa ca beneficiem de un moment de ragaz in care ne este oferita sansa de a privi spre interiorul nostru si astfel putem sa ne reincarcam bateriile.

12 iulie: sextil Mercur – Marte, cuadratura Venus – Saturn, trigon Marte – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Atmosfera astrala se simplifica intr-o buna masura. Avand in vedere faptul ca se mentine inca aspectul disonant dintre Venus si Saturn, este probabil ca viata sentimentala sa se afle inca intr-un oarecare impas. Centrul de greutate al vietii cotidiene ramane definit prin activitatea intelectului, sustinuta de catre sextilul dintre Mercur si Marte.

13 – 15 iulie: sextil Mercur – Marte, cuadratura Venus – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Atmosfera astrala se simplifica in continuare. Avand in vedere ca sextilul dintre Mercur si Marte incepe sa slabeasca, greul cade pe umerii trigonului Jupiter – Pluton. Putem afirma ca spre mijlocul lunii iulie, principala noastra preocupare se va referi la transformare. Vom exersa probabil sa transformam raul in bine, lipsa de sensibilitate in implicare plina de responsabilitate, grosolania in bun simt. Este posibil sa simtim in aer o anumita lipsa de iubire, insa bazandu-ne pe convingerea ca un adevarat spiritualist trebuie sa reziste si in conditii austere, vom fi in stare sa ne pastram armonia.

16 iulie: cuadratura Venus – Saturn, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Numarul aspectelor interplanetare scade. Lumea astrala se linisteste si in consecinta vom dispune de mai mult liber arbitru. Nefiind ghidati foarte mult de catre planete, va iesi in evidenta posibilitatea de a exercita vointa noastra proprie.

17 – 22 iulie: trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se dizolva si cuadratura dintre Venus si Saturn. Atmosfera generala poate deveni mai degajata. Eventualele blocaje din viata sentimentala tind sa fie date uitarii.

In acest moment planetele personale stau linistite. Nu exista alte colaborari astrale decat cele existente intre planetele grele Jupiter, Uranus si Pluton. Astrele ne acorda un grad relativ mare de libertate. Putem face ceea ce dorim: sa ne permitem un mic concediu si sa ne odihnim, daca simtim nevoia, sau sa continuam sa lucram. Avand in vedere ca in acest moment Pluton este cea mai activa planeta, situandu-se in harnicul Capricorn, deducem ca sugestia Cerului se refera la a doua varianta. Putem percepe ca traim niste vremuri in care adevarata fericire poate fi accesata prin munca si creativitate. Daca optam pentru odihna, este recomandabil sa alegem niste variante active: drumetii, excursii pe apa, calarii, etc.

Pluton fiind planeta transformarii, este indicat sa nu ne retragem din fata testelor vietii. Datorita cuadraturii Uranus – Pluton, pot aparea dificultati din senin pe care le vom putea depasi accesand resursele ascunse in profunzimile noastre. Aceasta posibilitate va iesi in evidenta probabil la mijlocul si in a doua parte a lunii, cand atmosfera astrala va fi caracterizabila printr-o relativa liniste astrala.

23 – 26 iulie: trigon Soare – Uranus, opozitie Mercur – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele intra in Leu si este intampinat printr-un trigon de catre Uranus. In sfarsit, atmosfera astrala se schimba, dinamizandu-se.

Este de asteptat ca oamenii sa devina deschisi, veseli si dinamici. Trigonul dintre Soare si Uranus ne reaminteste ca viata este o joaca – nu trebuie luata excesiv de serios – si ca toate problemele pot fi rezolvate cu putina ingeniozitate, incredere in sine si in viitor. Uranus ne aduce in dar un profund sentiment de libertate: ne vom simti probabil ca artistul vizitat de inspiratie, intr-o lume in care nu exista decat Eul nostru si activitatea de Creatie.

Expresiile cheie ale sfarsitului lunii iulie vor fi probabil „imboldul de a crea” si „bucuria de a trai”. Este de asteptat sa traim momente de vesnica tinerete, resimtita in suflet.

In alta ordine de idei, vom afisa probabil latura noastra originala – insemnand cea mai buna varianta a fiintei noastre. Fiecare om va avea posibilitatea de a constientiza unicitatea sa si imensa valoare a partii divine cu care a fost inzestrat prin bunavointa si darnicia Creatorului. Mai putem mentiona aici ca aceste momente de constientizare nu ne vor conduce spre un miraj inactiv, ci ne vor face creativi prin inaltare sufleteasca.

Neptun incepe sa fie opozitat de catre Mercur. Este posibil sa avem dificultati in a deosebi realitate pura (Mercur) de lumea fanteziei (Neptun) existenta in mintea noastra. Este posibil ca tipul de fericire pe care l-am visat (Neptun) sa nu se transpuna in realitate si ca va trebui sa ne multumim cu mai putin, cu ceea ce avem efectiv in planul fizic. Va trebui probabil sa reducem pretentiile noastre (fata de soarta, fata de ceilalti). Pana la sfarsitul lunii iulie (si chiar si in primele zile ale lunii august) va fi deosebit de important sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa ne temperam dorintele.

In ceea ce priveste domeniul economico-financiar, avand in vedere puternica implicare a planetei Mercur in aceasta sfera si caracterul cetos al lui Neptun, aceasta opozitie ne invita sa manifestam o corectitudine desavarsita fata de partenerii nostri de afaceri. In acelasi timp este recomandabil sa fim atenti ca sa nu fim inselati sau atrasi in capcane financiare. Cand Mercur se afla in aspect disonant cu Neptun este indicat sa cheltuim putin, sa fim foarte atenti unde dam banul, ca sa evitam risipele inutile.

27 – 28 iulie: cuadratura Soare – Jupiter, trigon Soare – Uranus, opozitie Mercur – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele traseaza o cuadratura spre Jupiter. Este posibil sa iasa in evidenta latura egoista a oamenilor. Semnele implicate fiind semne fixe (Taurul si Leul), conform naturii aspectului de cuadratura putem deduce ca oamenii vor tinde sa urmareasca in primul rand interesul financiar propriu.

In alta ordine de idei, Jupiter slabit printr-o cuadratura poate insemna entuziasm nejustificat (nesincer), acceptarea unor riscuri mai mari decat posibilitatile noastre reale si pericolul unei judecati gresite. Este recomandabil sa evitam efectuarea actiunilor cu implicatii financiare deosebite. Este indicat sa stam linistiti, sa rumegam ofertele de care dispunem, sa analizam situatiile in care ne aflam si sa asteptam vremuri mai linistite. Cuadratura Soare – Jupiter poate insemna si risipa resurselor de care dispunem, deci recomandarea de a economisi este de la sine inteleasa.

Natura semnelor implicate invoca intr-o anumita masura lupta dintre materialism (Taur) si spiritualism (prin entuziasmul creativ al Leului). Vom fi invitati sa depunem eforturi pentru a realiza un echilibru perfect intre cele doua directii.

29 – 31 iulie: cuadratura Soare – Jupiter, trigon Soare – Uranus, opozitie Mercur – Neptun, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Pentru sfarsitul lunii iulie avem vesti bune. Se stabilesc doua trigoane – intre Venus si Uranus, respectiv intre Marte si Neptun – care pot aduce diverse beneficii in viata noastra.

Colaborarile armonioase dintre Venus si Uranus tind sa ne ofere veselie si destindere. Va iesi la iveala probabil capacitatea de a ne detasa de rutina cotidiana, de problemele zilnice. Colaborarea celor doua planete ne asigura un profund sentiment de libertate interioara. Putem vorbi si despre capacitatea de a ne amuza pe seama oricarei intamplari – chiar si atunci cand aceasta este neplacuta.

Pe seama acestui trigon, atmosfera generala tinde sa devina placuta, vioaie si efervescenta. Este de mentionat si faptul ca trigonul Venus – Uranus obisnuieste sa „deschida inimile”: oamenii pot deveni mai disponibili sa interactioneze prin sentimente de iubire exprimate deschis.

Marte stabileste un trigon cu Neptun. Activandu-se, Marte incepe sa joace un rol de catalizator al vietii cotidiene. Desi energiile sale se amesteca greu cu cele ale planetei Neptun, totusi colaborarea lor ne poate oferi pe de o parte un plus de bun simt si noblete, iar pe de alta parte o deschidere mai constienta spre realitatile aflate dincolo de simturile noastre. Energiile de tip feminin ale planetei Neptun introduc elemente subtile in forta lui Marte, elevand-o.

Activitatile umane pot prinde o vizibila tenta artistica: este posibil ca oamenii sa manifeste frumosul si spiritualul in orice indeletnicire.

Trigonul Marte – Neptun poate readuce in prim-plan atitudinea altruista, tinand piept tendintelor egoiste simbolizate de cuadratura Soare – Jupiter.