Aspecte planetare importante in august 2011

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 august: cuadratura Soare – Jupiter, opozitie Mercur – Neptun, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Daca ne uitam la aspectele astrale de la inceputul lunii august, constatam o puternica straduinta din partea Cerului de a armoniza planul material cu cel spiritual. Exista deopotriva tendinte care tind sa construiasca o colaborare fructuoasa intre cele doua nivele ale existentei si altele, de tip initiere, care ne provoaca sa cautam raspunsuri la aceeasi intrebare in profunzimile sufletului nostru. Inceputul lunii august se anunta a fi o perioada in care principala noastra preocupare va fi cautarea fericirii adevarate, a sentimentului profund care reuseste sa multumeasca toate partile fiintei noastre. Vom incerca probabil sa gasim atitudinea potrivita de a infrati, intr-un mod armonios, corpul fizic cu Eul nemuritor care traieste in profunzimile noastre.

Soarele si Jupiter se afla in cuadratura. Este posibil sa cautam ceea ce ne intereseaza pe noi insine, fara sa tinem cont de dorintele – rostite si nerostite – celorlalti. Semnele peste care este trasat acest aspect – Taurul si Leul, amandoua zodii fiind responsabile, intr-un fel sau altul, cu dragostea – sugereaza faptul ca oamenii vor cauta modalitatile prin care pot ajunge la fericire. Daca acestea vor fi placeri simple sau elevate, depinde de alegerea fiecaruia dintre noi. Exista o posibila tendinta catre egoism din care se pot naste tensiuni si chiar certuri. Este recomandabil sa cautam cel mai mare numitor comun al dorintelor noastre si ale celorlalti. Adica, sa evitam ca fericirea noastra sa se loveasca de fericirea celor din anturajul nostru.

Trigonul dintre Venus si Uranus ne va fi un aliat simpatic si puternic. Colaborarea armonioasa dintre cele doua planete naste veselie si buna dispozitie interioara. Cu ajutorul acestuia, este probabil sa gasim solutia de a iesi din orice impas sufletesc, de a desena zambete atat pe chipul propriu, cat si pe fetele celor din anturajul nostru. Este de asteptat sa gasim starea de fericire independenta de evenimentele lumii exterioare.

Opozitia dintre Mercur si Neptun tine in priza intelectul nostru. Mercur se afla in domiciliul sau, in Fecioara. Aceasta opozitie tinde sa stearga visarea excesiva si sa ne coboare cu picioarele pe pamant. Este adevarat ca tot ea elimina si poezia din viata noastra, dar macar ne determina sa intreprindem ceva concret pentru fericirea noastra.

Marte se afla in trigon cu Neptun. Energiile celor doua planete se combina relativ greu, insa ele ne pot ajuta sa gasim solutii artistice si diplomatice la problemele cotidiene aparute. In prima saptamana a lunii august este posibil sa simtim o forta energizanta in suflet. Marte va contribui la stabilitatea noastra sentimentala. Conform naturii lui Neptun, este posibil ca multi oameni sa inceapa o cercetare spirituala – eventual s-o intensifice – incercand sa gaseasca raspunsuri adecvate la marile intrebari ale existentei. Vom tinde sa cautam cauzele spirituale a tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Este probabil sa dispunem de multa inspiratie si de o intuitie ascutita.

Pluton se afla in cuadratura cu Uranus. Conform naturii sale, acest aspect dinamic va lucra in planul subtil al energiilor care inconjoara planeta noastra, cu scopul de a produce transformari majore in viata societatii. Fortele plutionene vor incerca sa ne scoata din impas, din inactivitate, din nehotarare. Acestea ne vor plasa pe o orbita superioara de vibratie. Este de asteptat sa devenim mai activi, mai inventivi si mai intreprinzatori. Datorita implicarii lui Uranus, este posibil sa fim invadati de o multitudine de idei. Cele utilizabile in practica vor fi amestecate cu altele care se vor dovedi mai mult sau mai putin inutile. Cele care vor trece testul planului fizic vor avea sanse bune de realizare in practica, datorita profunzimii si hotaririi planetei Pluton.

Vom avea de trecut, mai mult ca posibil, niste dificultati, insa acestea vor sluji evolutia noastra spirituala.

Jupiter formeaza un trigon cu Pluton. Colaborarea acestor doua planete vorbeste despre profunzime si concretizare. Jupiter ofera ideea, iar Pluton aduce forta si vointa de a o transpune in planul fizic. Ideile noastre vor avea sanse bune de materializare. Faptul ca cele doua planete se afla in semne de pamant favorizeaza aceasta tendinta.

2 august: cuadratura Soare – Jupiter, sextil Mercur – Marte, opozitie Mercur – Neptun, cuadratura Venus – Jupiter, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Mercur si Marte incep sa formeze un sextil. Se pare ca urmeaza cateva zile in care vom avea realizari insemnate in domeniul intelectual si in cel tehnic. Mercur, beneficiind de energiile lui Marte, promite ganduri obiective, focalizate si bine reliefate. Marte il ajuta pe Mercur sa-si utilizeze talentele pentru gasirea de solutii practice la problemele aparute in viata de zi cu zi. Este de asteptat ca simtul practic de care dispunem sa devina mai profund. Vom dispune probabil de abilitatea de a trece direct de la idee la realizarea acesteia. Capacitatile noastre intelectuale ni se vor infatisa intr-o noua lumina: ele vor parea ca sunt mult fortificate si ca reusesc sa acopere o arie mult mai larga de interese.

Este de asteptat ca luarea deciziilor sa devina mai usoara. Cu mare probabilitate, ne vom adapta mai usor la schimbari. In aceasta saptamana, este posibil sa fim energici, hotarati, harnici si plini de tenacitate.

Se infiripa si o cuadratura intre Venus si Jupiter. Aceasta simbolizeaza capcana utilizarii farmecului personal pentru a obtine niste favoruri. Este vorba despre caile ocolitoare, incorecte din punct de vedere spiritual, alese pentru rezolvarea problemelor aparute in viata.

In urmatoarele 7-8 zile, va trebui sa dovedim ca dispunem de suficient curaj pentru a ne confrunta in mod direct si deschis cu problemele noastre. Este recomandabil sa ne ridicam deasupra ispitelor planului fizic si sa nu le provocam cu buna stiinta.

3 august: conjunctie Soare – Venus, sextil Soare – Saturn, cuadratura Soare – Jupiter, sextil Mercur – Marte, opozitie Mercur – Neptun, trigon Venus – Uranus, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele incepe sa traseze un sextil spre Saturn. Acest aspect are darul de a stabiliza mersul evenimentelor. Saturn obisnuieste sa incetineasca viteza de mers a evenimentelor, dandu-ne ragazul sa constientizam natura problemelor cu care ne confruntam. Marele dar al lui Saturn este rabdarea de care vom beneficia probabil in urmatoarele 7-8 zile.

Vom deveni probabil mai hotarati, seriosi si organizati. Este de asteptat sa fim interesati din ce in ce mai mult de adevar si sa respingem ferm tendintele de falsificare a acestuia. De asemenea, este de asteptat sa devenim responsabili si harnici, organizandu-ne activitatile cu mai multa atentie. Este de asteptat ca increderea in ceilalti sa atinga cote mai inalte.

Soarele si Venus vor fi conjuncte in Leu, generand probabil o atmosfera plina de cordialitate. Leul ofera un plus de entuziasm vietii sentimentele.

Conjunctia Soare -Venus obisnuieste sa genereze nevoia de a fi in contact cu rudele si cu prietenii, de a impartasi cu ei sentimente alese. Aceasta tinde sa deschida inimile, ajutandu-ne sa descoperim micile frumuseti ale vietii. Cel mai important beneficiu al acestei conjunctii este faptul ca va genera probabil imboldul de a darui ceva bun din inimile noastre. Pana la sfarsitul lunii august, este de asteptat sa traim intr-o lume a iubirii.

4 august: conjunctie Soare – Venus, sextil Soare – Saturn, cuadratura Soare – Jupiter, sextil Mercur – Marte, opozitie Mercur – Neptun, trigon Venus – Uranus, cuadratura Marte – Uranus, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Marte intra in Rac si formeaza o cuadratura cu Uranus. Acest aspect tinde sa accelereze mersul evenimenelor, sa impuna un ritm alert vietii noastre. Este de asteptat sa fim foarte activi, impulsionati ori de catre imboldurile creative venite din interior, ori pur si simplu de catre evenimentele cotidiene, probabil foarte complexe.

Pot aparea diferite probleme: este posibil sa fim angrenati in prea multe activitati si sa ne fie dificil sa avem un randament adecvat in fiecare dintre acestea. Este posibil sa simtim ca multitudinea de activitati la care ne-am inhamat ne macina pur si simplu. Va trebui probabil sa depunem eforturi serioase pentru a ne putea concentra mereu pe sarcina actuala, sa nu fim mereu cu corpul fizic intr-un loc si cu gandul in alta parte. Unul dintre testele importante ale acestei perioade va fi cel referitor la lectia rabdarii.

In alta ordine de idei, cuadratura Marte – Uranus ne poate determina sa cautam ineditul cu orice pret, acceptand riscuri exagerate. Este posibil sa simtim ca nu ne poate satisface decat o experienta iesita din comun. Discernamantul si critica sanatoasa par sa fie plecati in concediu.

Asadar, este indicat sa ne controlam, respectand limitele impuse de bunul simt si de Legile Spirituale. Daca reusim aplicarea acestui autocontrol necesar, atunci vom putea observa si latura pozitiva a cuadraturii Marte – Uranus: faptul ca oamenii vor prefera sa-si revele originalitatea, sa-si arate adevarata lor fata. De asemenea, este posibil sa apara evenimente interesante la orizont.

5 – 6 august: conjunctie Soare – Venus, sextil Soare – Saturn, cuadratura Soare – Jupiter, sextil Mercur – Marte, opozitie Mercur – Neptun, cuadratura Marte – Uranus, opozitie Marte – Pluton, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Marte inainteaza in Rac si incepe sa-si opoziteze octava superioara, Pluton. Este de asteptat ca atmosfera generala sa devina dinamica. Pot aparea si diferite tensiuni, in familie si la locul de munca. In urmatoarele doua saptamani este posibil sa intampinam dificultati in ceea ce priveste realizarea armoniei intre cariera si viata familiala. Cel mai probabil, va trebui sa plasam in prim-plan una dintre acestea, avand incredere ca in viitorul apropiat vom reusi sa restabilim echilibrul dintre talerele acestei balante.

7 – 8 august: conjunctie Soare – Venus, sextil Soare – Saturn, sextil Mercur – Marte, opozitie Mercur – Neptun, cuadratura Marte – Uranus, opozitie Marte – Pluton, trigon Marte – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se dizolva cuadratura dintre Soare si Jupiter. Atmosfera generala poate castiga in armonie. Oamenii pot deveni mai altruisti si mai generosi.

9 – 14 august: conjunctie Soare – Venus, opozitie Mercur – Neptun, cuadratura Marte – Uranus, opozitie Marte – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Incepand cu 9 august, atmosfera astrala se simplifica. Aceasta va fi definita de conjunctia stabilita intre Soare si Venus, respectiv careul in T realizat de Marte, Uranus si Pluton. Pe de o parte, pe seama conjunctiei Soare – Venus, este de asteptat sa simtim ca iubirea pluteste in aer. Pe de alta parte, careul in T realizat in semne cardinale va tinde sa induca mult dinamism. Este de asteptat sa fim foarte activi, atat in planul fizic cat si in cel mental.

Este posibil sa apara diferite tensiuni ale caror rezolvari se ascund in natura lui Uranus, focarul careului. Probabil evenimentele cotidiene ne vor determina sa inventam solutii inedite, scoase practic din nimic.

Pana la mijlocul lunii august, cheia succesului personal va fi probabil utilizarea fortelor de tip masculin. Este recomandabil sa acceptam provocarile sortii, sa fim curajosi si plini de initiativa.

15 august: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Venus, conjunctie Mercur – Venus, opozitie Mercur – Neptun, sextil Marte – Jupiter, cuadratura Marte – Uranus, opozitie Marte – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

La inceputul acestei saptamani se realizeaza o tripla conjunctie intre Soare, Mercur si Venus. Este probabil ca aceasta sa genereze o armonie placuta. Este de asteptat ca gandurile si sentimentele noastre sa vibreze la unison. Saptamana care urmeaza va fi probabil favorabila comunicarii. Este drept ca Mercur se deplaseaza in sens retrograd, insa cu atat mai mult ne vom stradui probabil sa eliminam superficialitatile, optand pentru profunzime. Datorita faptului ca aceasta conjunctie se realizeaza in zodia Leului, este de asteptat sa comunicam direct si obiectiv, fara inflorituri.

Soarele va energiza structura noastra intelectuala, deci este de asteptat sa accesam idei bune si foarte bune. Gandirea poate fi lenta, insa va tinde spre complexitate si perfectiune.

In acelasi timp, Marte arunca un sextil spre Jupiter. Energiile celor doua planete se combina relativ usor, amandoua fiind de tip masculin si iubitoare de expansiune. Colaborarea lor genereaza de obicei un plus de energie, spirit de initiativa si curaj. Natura semnelor implicate – Taur si Rac – sugereaza faptul ca beneficiile de natura astrala, aduse de colaborarea celor doua planete, vor fi concretizate probabil in planul fizic. Marte va furniza energia necesara pentru scopurile proiectate intelept de catre Jupiter.

In a doua parte a lunii avem sanse marite de reusita pentru orice lucrare am incepe. Vom dispune probabil de un plus de motivatie si ambitie, de o vointa otelita. Cheia fericirii noastre va fi probabil urmarirea obiectiva a scopurilor mai mult sau mai putin idealiste pe care ni le-am propus.

16 – 17 august: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Venus, conjunctie Mercur – Venus, sextil Marte – Jupiter, cuadratura Uranus – Pluton

Marte isi inceteaza colaborarile cu Uranus si cu Pluton. Atmosfera generala se detensioneaza si castiga in armonie.

18 august: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Venus, conjunctie Mercur – Venus, opozitie Mercur – Neptun, cuadratura Marte – Saturn, sextil Marte – Jupiter, cuadratura Uranus – Pluton

Se formeaza o cuadratura intre Marte si Saturn. Aspectele disonante dintre aceste doua planete obisnuiesc sa creeze o tensiune menita sa stimuleze atitudinea activa. Cuadratura este asemenea vantului puternic care stinge focul mic dar intareste focul puternic. Deci, ori constientizam necesitatea de a avea un foc intens in interior, ori ne lasam daramati. In mod obisnuit, cuadratura Marte – Saturn creeaza o stare tensionata – ne simtim stramtorati printre o sumedenie de activitati, dificil de dus la bun sfarsit. Ni se pare ca resursele noastre sunt limitate (Saturn), dar totusi conditiile exterioare ne determina sa ne continuam activitatile (Marte). De obicei, aceasta cuadratura induce sentimentul ca suntem prinsi intr-o “menghina”, ca directia de deplasare este blocata atat inainte cat si inapoi. Aceasta impune o mare concentrare din partea noastra, solicitandu-ne sa gasim solutii ingenioase la probleme dificil de rezolvat. Este probabil ca blocajul sa se afle in interiorul nostru, fiind identificat, conform naturii lui Saturn, cu lipsa de curaj sau cu lipsa de incredere in sine. Aceasta cuadratura ne obliga sa ne autodepasim pentru a putea dizolva blocajele de acest fel.

Pe de alta parte, fiind implicat si Marte, sunt de evitat solutiile agresive si simpliste, de tipul “taierea nodului gordian”. Saturn ne obliga la chibzuinta si rabdare, la gasirea unei solutii intelepte, prin efort propriu.

Asadar, in a doua parte a lunii august, cuvintele cheie care definesc succesul se vor gasi probabil in urmatoarea lista: efort, initiativa, responsabilitate, confruntare, curaj, autodepasire. Este posibil sa apara situatii in care sa fim nevoiti sa infruntam imposibilul – dar sa fim convinsi ca exista intotdeauna o iesire, chiar daca acesta nu apare din primul moment.

19 – 22 august: conjunctie Soare – Venus, opozitie Soare – Neptun, opozitie Venus – Neptun, cuadratura Marte – Saturn, sextil Marte – Jupiter, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele si Venus incep sa opoziteze planeta Neptun, astfel pot sa apara dificultati la orizont. Aceasta dubla opozitie poate sa scoata la iveala o caracteristica negativa a planetei Neptun: aceea de a ne atrage spre capcane, de a ne hrani cu iluzii. Este posibil ca Neptun sa ne acopere ochii cu un val si astfel sa nu putem vedea clar prin paienjenisul de probleme care ne poate inconjura. Putem avea impresia ca lumea inconjuratoare este prea complexa, aproape imposibil de inteles. Neptun fiind in miscare retrograda si afectata in acest moment, este de asteptat ca intuitia noastra sa nu functioneze prea bine. Astfel, este recomandabil sa verificam, mai ales prin metode clasice, orice pas pe care dorim sa-l efectuam in viitorul apropiat. Pe seama aspectului de sextil existent intre Marte si Jupiter, putem fi angrenati intr-o serie de activitati si este posibil sa apara multe oportunitati promitatoare la orizont, dar trebuie sa avem in vedere ca unele dintre ele pot fi capcane. Atentie deci unde investim banii si timpul nostru, fiindca este posibil ca unele activitati sa nu fie rentabile in viitor.

Opozitia dintre Neptun si tandemul Soare – Venus poate semnifica si dificultati relationale.

Mercur devine o planeta neaspectata si astfel intensitatea activitatilor intelectuale poate scadea. Este posibil ca gandurile noastre sa aiba un zbor mai plat, sa comunicam mai putin si asimilarea de informatii noi sa devina mai dificila.

23 – 24 august: conjunctie Soare – Venus, opozitie Soare – Neptun, opozitie Venus – Neptun, trigon Venus – Pluton, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Uranus – Pluton

Venus, ajunsa in Fecioara, incepe sa formeze un trigon cu Pluton. Octava superioara a lui Marte sare in ajutorul planetei Venus. Pluton ne va sprijini probabil sa ne ridicam vibratiile si sa ne putem disocia de eventualul stres existent in planul emotional inferior.

Ajutorul dat lui Venus de catre Pluton este de obicei unul energetic, de tip vindecare a deficientelor emotionale produse in trecut. Este de asteptat ca rezultatul sa fie eliminarea superficialitatilor si trecerea la un nivel mai profund a relatiilor de prietenie si iubire. De asemenea, Venus il sprijina pe Pluton, si este posibil ca intuitia sa devina mai precisa. Este probabil sa putem percepe mai usor sentimentele semenilor nostri si sa putem raspunde in mod adecvat la acestea. Este de asteptat sa gasim relativ usor caile de rezolvare ale problemelor din sfera relatiilor.

25 – 26 august: conjunctie Soare – Venus, opozitie Soare – Neptun, trigon Soare – Pluton, trigon Venus – Pluton, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Uranus – Pluton

Inaintand in Fecioara, Soarele primeste un trigon de la Pluton. Datorita acestui aspect, este de asteptat sa manifestam mai mult curaj si o vointa intarita. Este posibil sa simtim nevoia de a lua fraiele sortii in mainile noastre, hotarati s-o schimbam in bine.

Trigonul Soare – Pluton inseamna de obicei un inceput nou, o schimbare de atitudine orientata spre valorile de tip masculin (fermitate, spirit de lupta, curaj, initiativa). Este de asteptat ca Pluton sa ne determine sa taiem legatura cu deficientele trecutului si sa ne uitam cu incredere spre viitor.

27 – 29 august: conjunctie Soare – Venus, trigon Soare – Pluton, trigon Venus – Jupiter, trigon Venus – Pluton, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Uranus – Pluton

In ultimele zile ale lunii, planeta Venus se activeaza puternic. La sfarsitul lunii august se pare ca vom beneficia de fericire, de o atmosfera destinsa.

Datorita celor doua trigoane la care participa Venus, atmosfera generala va deveni probabil efervescenta si placuta. Este de asteptat sa avem parte de vibratii benefice. Ultimele zile ale lunii vor aduce probabil oportunitati de a schimba sentimente deosebite, de simpatie si iubire.

Este de asteptat sa observam schimbari benefice in cadrul relatiilor noastre, acestea fiind umplute de sens si continut. Este posibil sa petrecem relativ mult timp cu prietenii nostri, in planul fizic sau in cel virtual. Trigonul dintre Venus si Jupiter este responsabil cu destinderea si voia buna, obisnuind sa “deschida inimile”. Este de asteptat sa primim si sa oferim multe zambete sincere.

Venus, Jupiter si Pluton isi unesc fortele pentru a energiza sufletele noastre. Este de asteptat sa realizam ca viata este frumoasa si ca merita traita. Datorita acestei energizari ne va fi mai usor sa uitam de stresul cotidian.

30 – 31 august: conjunctie Soare – Venus, trigon Soare – Jupiter, trigon Soare – Pluton, trigon Venus – Jupiter, cuadratura Marte – Saturn, cuadratura Uranus – Pluton

Spre sfarsitul lunii august, atmosfera generala tinde sa devina tot mai placuta. Se formeaza un trigon intre Soare si Jupiter. Este de asteptat sa beneficiem de un plus de optimism si entuziasm. Ideile noastre (Jupiter) pot prinde contur datorita Soarelui, planeta care tinde sa concentreze si sa concretizeze energiile care ii stau la dispozitie. Semnele implicate – Taurul si Fecioara – vor sprijini aceasta tendinta de concretizare in planul fizic a ideilor care apar in mintea noastra.

In acelasi timp, vointa (Soarele) gaseste un camp de actiune potrivit datorita gandurilor intelepte, emise de catre Jupiter.

Trigonul Soare – Jupiter obisnuieste sa scoata in evidenta latura noastra creativa si bunatatea sufletului uman. Cand un astfel de aspect este activ, se nasc imbolduri de a realiza opere marete care slujesc interesele unor mari comunitati. Vom fi animati probabil de sentimente profund umaniste. Este probabil sa devenim mai generosi si mai intelepti. Trigonul Soare – Jupiter obisnuieste sa ne faca mai altruisti. Gandurile noastre vor tinde sa zboare spre regiunile de vibratie inalta ale Creatiei.