Eseuri & ReflectiiFulop Laszlo

Apocalipsa practica

de Fülöp László

purificareLumea are o frica instinctiva cand aude de cuvantul „apocalipsa”.
Aceasta notiune este asociata cu sfarsitul si cu suferinta. Desi, dupa fiecare sfarsit exista si un alt inceput si dupa fiecare ploaie urmeaza macar cateva zile insorite.

Apocalipsa este un proces natural. Si se petrece in interiorul nostru. Este un proces de purificare, ridicare a vibratiilor si imbunatatire personala, condusa din Inalt. Cuvantul insusi, in varianta sa originala din limba greaca, inseamna „revelarea lucrurilor ascunse”.

Dar ca sa intelegem ce inseamna apocalipsa in mod practic, as vrea sa va povestesc despre o istorioara relatata de colega mea, o terapeuta haruita de Dumnezeu. Pasind de cativa ani buni pe calea dezvoltarii spirituale, ea a reusit in acest rastimp sa devina o fiinta cu adevarat luminoasa si armonioasa. Insa, ca orice om, si ea poarta pe corpurile ei subtile o anumita amprenta astrala. Cu alte cuvinte, fiinta pe care o percep ca fiind de natura angelica, are si o componenta umana. Dupa spusele ei, ea are inca tendinta de a raspunde cu ranchiuna ori de cate ori este criticata sau atacata verbal. I se pare ca cea mai buna metoda de a contracara atacul energetic ascuns in eventualele cuvinte veninoase ale celor din anturajul sau este de a raspunde cu aceeasi moneda. Mai bine zis, i s-a parut. Pentru ca „apocalipsa” a inceput si in sufletul ei.

Mi-a povestit ca intr-o noapte s-a trezit cu o „perie de sarma” sub pieptul ei. I s-a parut ca este o perie de sarma reala si a inceput s-o caute in pat. In cateva secunde si-a dat seama ca nu se afla nimic fizic acolo. Vizualizandu-se cu ochiul interior, a localizat „peria de sarma” aproximativ sub inima ei, in interiorul corpului ei astral. Intrebandu-se cum si de ce a aparut, a primit acest raspuns: „ori de cate ori te exprimi fara iubire, adaugi un fir de sarma la acea perie imaginara. Tu ai impresia ca te aperi, dar pretul de platit este formarea obiectului astral pe care-l simti ca fiind acea perie de sarma”.

Pentru a scapa de dureri, colega mea a simtit nevoia sa ceara iertare de la toti cei implicati in aceasta poveste. Privirea ei interioara a fost condusa astfel incat, rand pe rand, au aparut in fata ochilor sai imaginari oamenii care au abordat-o fara iubire iar ea le-a raspuns cu aceeasi moneda. Cerand iertare de la toate aceste persoane, ea a reusit pana la urma sa elimine „peria de sarma” din corpul ei astral.

S-a scris destul de mult despre intrarea lui Neptun in Pesti, dar m-am gandit ca este bine sa avem si un exemplu cat se poate de concret care sa evidentieze efectele posibile al acestui ingres. Conform povestii de mai sus, percepem ca Neptun in Pesti lucreaza in primul rand asupra privirii interioare. Aceasta este purificata, ascutita si fortificata. Reusim sa observam mult mai bine natura trairilor noastre interioare si sa luam masuri de a le corecta, in caz de nevoie.

„Perii de sarma” pot exista in campurile fiecaruia dintre noi. Acestea au existat si inainte de asa-zisa „apocalipsa”, insa nu le-am perceput si astfel nici nu ne-au deranjat. In prezent, Neptun din Pesti creaza spatiul energetic adecvat prin care reusim sa simtim prezenta acestora si astfel le putem elimina. Mai precis, suntem nevoiti sa le eliminam, pentru ca altfel ne fac sa suferim cumplit.

De fapt, ce sunt aceste formatiuni energetice? Acestea se integreaza perfect in simbolismul planetei Neptun, deoarece se nasc din greseli impotriva iubirii universale. Ori de cate ori pervertim, negam, ne ascundem de sau tinem piept fata de iubirea universala, se formeaza cate o „perie de sarma”.

Incet-incet, este de asteptat ca toti oamenii sa-si elimine „periile de sarma” si sa inventeze modele de comportament prin care sa reuseaca formarea altelor noi. Si atunci, ne vom situa in lumea frumoasa de dincolo de apocalipsa.