Kylie Minogue

de Andreea Talmazan

kylie-minogueKylie Minogue este una dintre cele mai fascinante femei ale show-bizz-ului international. A fost supra numita “Printesa muzicii pop” la sfaristul anilor ’80 inceputul anilor ’90, atunci cand s-a lansat pe scena internationala.

In 2012 implineste 25 de ani de cariera muzicala si va celebra acest an cu un album intitulat “25’, care contine hit-urile sale reinregistrate si reorchestrate in maniera acustica. Artista va pleca intr-un turneu mondial pe care l-a inceput la ea acasa, in Melbourne Australia.

Desi frumoasa si talentata, drumul lui Kylie nu a fost presarat numai cu succese. Dupa cinci ani in care a cucerit intreaga lume, au urmat cinci ani de cadere, dupa ce a semnat un contract dezavantajos cu o casa de productie din Marea Britanie. Orice incercare de a-si restabili cariera parea sortita esecului. Asta pana cand in 1999 a pus mainile pe haturi si a inceput sa hotarasca singura cu cine sa lucreze si care este strategia de promovare. Asa se face ca a avut colaborari importante printre care si cu Robbie Williams, care i-a compus cateva dintre piesele de pe albumul ce marcheaza o noua etapa in cariera, de aceasta data una de succes – “Light Years”.

Problemele lui Kylie nu au fost insa doar cele profesionale. In 2005 a fost diagnosticata si apoi operata de cancer la san. Kylie s-a alaturat luptei impotriva acestei maladii, si face echipa cu o alta australianca celebra, Olivia Newton John.

Este o luptatoare pentru drepturile homosexualilor. Anul acesta a deschis parada gay din Sydney.

Are in palmares sapte albume si numeroase single-uri, un Premmy Grammy si cateva roluri in filme si seriale de televiziune.

Dar sa vedem sub ce “stea norocoasa” s-a nascut frumoasa australianca.

Kylie Minouge
28 mai 1968, ora 11,00 a.m., Melbourne – Australia

Are un stelium in Gemeni cu Venus-Soare-Marte-Luna-Mercur, pe casele a X-a si a XI-a a carierei, statutului social, a succesului profesional, respectiv a multumilor, a idealurilor, a iubirii primite din partea celorlalti. Si daca ne oprim doar aici ne putem da seama ca australianca s-a nascut pentru succes, pentru succes obtinut cu gratie, prin comunicare, prin arta, dar si abordand cu curaj alte metode decat cele consacrate.

In astrograma sa Ascendentul se afla in Rac, iar in casa I si in Leu se afla Jupiter, care certifica ca s-a “nascut sub semnul norocului si al succesului”. Ascendentul in Rac o prezinta pe Kylie ca pe o persoana sensibila, emotionala, care reuseste sa transmita in exterior fiecare traire interioara, dar si necesitatea ca, in particular, sa cerceteze in amanunt latura emotionala a vietii sale, modul in care emotiile ii afecteaza sanatatea si viata. Mai poate arata si dorinta de a intemeia o familie, dar pe de alta parte frica de a nu face alegerea corecta pentru ea. Asc. este in relatie de sextil cu Lilith in Taur si in casa a X-a, care poate “ascunde” in spatele armoniei teama de a nu pierde tot ceea ce are in prezent, asumandu-si obligatiile ce ar reveni in cadrul unui camin. Steliumul din Gemeni insa pare sa o impiedice in a trai emotiile fara a le mentaliza. Conjunctia la grad intre Luna si Marte arata tendinta de a fi agresiva in exprimare si de a da drumul celor mai intime trairi cu violenta, cel mai adesea verbala. De altfel este recunoscuta pentru declaratii dure la adresa celor care i-au hotarat parcursul artistic, dar si la adresa medicilor atunci cand a primit diagnosticul de cancer. Dupa ce s-a vindecat, a revenit la sentimente mai bune si discursul sau s-a schimbat, cuvintele dure fiind inlocuite cu cele de admiratie si recunostinta fata de “purtatorii de halate albe” care salveaza vieti.

In perioada de convalescenta a scris o carte pentru copii, intitulata “The Showgirl Princess” care s-a vandut in milioane de exemplare, un impuls dat de planetele din Gemeni.

Acelasi stelium este, sa spunem  asa, responsabil pentru numeroasele duete pe care Kylie le-a avut de-alungul timpului, incepand cu Jason Donovan pentru piesa “Especially For You”, cotinuand cu remarcabila compozitie a lui Nick Cave – “Where the Wild Roses Grow” si ajungand la fascinantul Robbie Williams cu piesa “Kids”. Venus in Gemeni ii ofera un aer de inocenta si senzualitate care par a fi ingredientele principale in succesul artistic al lui Kylie. Ii place simplitatea nu numai in muzica, dar si in vestimentatie, artista fiind adepta tinutelor lejere, dar feminine.

Kylie este mandra pentru faptul ca inca de la inceput aparitiile sale au fost intotdeauna “live”, nimic trucat, nimic dublat, asumandu-si eventualele greseli ca fiind parte dintr-un spectacol adevarat. Nevoia de “live” este o alta consecinta a influentei pe care planetele din Gemeni o au asupra ei. Mercur in domiciliu nu se poate ascunde in spatele unor paravane. El are nevoie sa se manifeste pe deplin, sa se faca auzit. Si ce metoda mai buna, ca exprimarea libera, poate sa existe si sa-l onoreze?

Acelasi stelium pare a fi “responsabil” si pentru alura sa de adolescenta, de femeie care nu imbatraneste niociodata, cu sau fara interventii chirurgicale. Indiferent de numarul de riduri pe care le lasa sa se vada sau nu, ochii lui Kylie transmit siguranta unui om care a trait dezamagirea, umilinta si a vazut moartea cu ochii, dar si inocenta, bucuria de viata, scanteia vie pe care o au adolescentii atunci cand se indragostesc.

Jupiter in casa I a personalitatii si in Leu, zodie a jovialitatii si a succesului in arta, prin creativitate, este garant pentru succesul lui Kylie. Marele Benefic potenteaza prin pozitia sa, creativitatea, nobletea, dar si succesul. Energiile jupiteriene amplifica optimismul si credinta in valorile proprii. Important pentru Kylie, asa cum o arata si Axa Dragonului amplasata pe Balanta-Berbec, cu Destinul in Berbec in conjunctie cu Saturn, este sa invete sa ia hotarari, sa aibe incredere in instinctele sale, sa nu se “introduca” singura in niste canoane manageriale, si sa nu-si limiteze creativitatea incercand sa mearga pe carari batatorite. Jupiter in Leu arata o karma pozitiva legata de manifestarea emotiilor, a sentimentelor, a bucuriei de viata. Capacitatea de a darui este mare.

Din punct de vedere karmic, Kylie vine cu o puternica karma de indecizie, indicata de planetele pe semne mobile, karma pe care trebuie sa o echilibreze luand hotarari de una singura ce este bine pentru ea. Asumarea responsabilitatii pentru orice hotarare si implicit acceptarea consecintelor propriilor fapte si ganduri, este parte din misiunea sa in aceasta existenta.

Nodul Sud in Balanta si in casa a II-a la 2 grade distanta de cuspida casei a III-a, arata ca in alte existente, nu a fost straina de lumea artei. Cel mai probabil a facut parte din grupuri de actori si/sau cor, nefacandu-se remarcata. Apropierea de casa a III-a poate arata ca a castigat faima alaturi de fratii sau surorile sale sau cu alte tipuri de rude. O poveste similara a trait-o si in aceatsa existenta, ea incepandu-si cariera artistica ca si actrita, aparand in seriale de televiziune alaturi de sora sa Danii Minogue.

Destinul in Berbec si in casa a VIII-a in apropiere de a IX-a, arata ca misiunea personala pentru aceasta existenta este aceea de a-si gasi drumul propriu, de a avea curajul sa faca singura pasii importanti in ceea ce inseamna viata sa si cariera sa. Sa renasca din propria-i cenusa. Lucru pe care Kylie l-a facut, dupa cum afirma si celebra revista de specialitate NME in 1999, an care marca revenirea cu succes pe scena muzicala: “„Capacitatea de reinventare a lui Kylie este uimitoare”.

In conjunctie cu Nodul Nord se afla Saturn, care ii da capacitatea de a invata din propriile-i greseli si de a nu le repeta. Dar o ajuta sa vada si din alta perspectiva problemele ce presupun moralitatea, valorile, spiritualitatea, credinta. Poate ca aceasta ar putea fi explicatia astrologica pentru campaniile pe care Kylie le duce pentru acceptarea persoanelor homosexuale. Lupta pentru toleranta si acceptare si din acest motiv a fost numita de comunitatea mondiala gay “Printesa”. Asocierea cu cauza personelor homosexuale poate sa fi inceput ca o campanie de imagine, de castigare a unei nise prea putin “bagata in seama” de artisti, situatie explicata de cuadratura dintre Jupiter (casa I) si Venus (casa a X-a). Excentricitatea si dorinta de a iesi din comun, o caracteristica a personalitatii sale si-a pus amprenta si pe cariera. Un alt aspect puternic ce denota “excentricitatea” lui Kylie este conjunctia Luna-Marte, planeta emotiilor in comuniune energetica cu cea a sexualitatii masculine, din casa a XI-a a activitatilor umanitare. Aceasta nu isneamna ca artista are inclinatii homosexuale, ci doar ca a ajuns in timp sa inteleaga problemele cu care se confrunta aceasta minoritate si, pragmatic vorbind, implicarea in campanii ce ii vizeaza, o poate ajuta in cariera.

Pluton in conjunctie cu Uranus in casa a II-a si in Fecioara arata o frica pe care Kylie o poate trai cand vine vorba de bani si de sanatate. Ii este teama sa nu moara saraca sau o de boala lunga si grea desi relatia frumoasa pe care o au cu Venus nu indica ca aceste lucruri se pot intampla. Este posibil ca in perioada in care a fost descoeprit cancerul, in care a urmat tratamentul, dar si in perioada de convalescenta, Kylie sa fii depasit aceasta teama, “eliberand” energiile perturbatoare din acest sector. Ea spunea in acea perioada ca este binecuvantata de Dumnezeu pentru ca are banii necesari pentru a se vindeca, dar ca nu se poate impiedica sa nu se gandeasca la toate acele femei care nu au aceasta sansa. Cu acest gand in minte s-a alaturat campaniilor de lupta impotriva cancerului la san si periodic face donatii institutelor care se ocupa cu cercetarea in acest domeniu, dar si organizatiilor umanitare care au in grija femei bolnave.

Anul 2012 este un an aniversar pentru Kylie, un an in care ii putem asculta muzica intr-o alta prezentare, asa cum nu a mai facut-o niciodata, anume acustic. Poate avem ocazia si noi sa o vedem in concert atunci cand turneul mondial va ajunge si in Europa.