Sfatul astro-financiar pentru luna mai 2012

de Antonia Panaitiu

investitii-contracteFirul conducator ce schiteaza tendinta generala a lunii, ar putea fi indicat de prezenta aspectului de quincunx dintre Jupiter si Saturn, ca planete determinante, esentiale  in economie si finante, intre 9-22 mai,  care pare sa incerce a ne invata echilibrul dintre exaltarea euforiei,  exagerarea  dorintei de amplificare a castigurilor  financiare, si maturizarea noastra prin rabdare, responsabilitate, precautie si efort continuu sustinut.

Saturn continua sa fie retrograd, deci trebuie sa fim in continuare precauti, sa masuram de doua ori inainte de a taia. Este indicat sa evitam intrarea in afaceri care promit “marea cu sarea”. Este mai bine sa intocmim planuri pe care sa le lansam mai tarziu, de exemplu in luna iunie, cand Saturn isi va relua mersul direct.

Luna mai debuteaza in primele 10 zile cu conjunctia Neptun-Chiron din casa a II-a a mijloacelor de trai, a banilor munciti, inspirand o stare generala de  “nisip miscator sub picioare”, putandu-se instala astfel senzatia de nesiguranta sau lipsa de realism in ceea ce priveste situatia financiara. Este posibil sa intampinam dificultati de gestionare a banilor. Daca apare imboldul de a face acte filantropice, este indicat sa ne gandim cu mintea rece daca este momentul potrivit sau nu. Desi Uranus din Berbec se afla tot aici,  in casa a II-a  si trimite ocazional impulsuri ideatice sclipitoare si originale pentru a demara actiuni care chiar pot creste concret finantele, apar si perioade de lipsa a inspiratiei, totul jonglind surprinzator si brusc. De asemenea, Pluton ca patron al marilor finante, aflat in Capricorn si in casa a XII-a, ne “sondeaza” subconstientul  initiind un proces psihic profund trasformator de restructurare a gandirii financiare macro. Acesta se poate “materializa” prin a potenta si creste dorinta unor oameni de afaceri  de a specula exagerat si de a risca sub influenta starii emotionale. Despre asta ne vorbeste trigonul dintre Pluton  si conjunctia Marte-Luna din casa a VIII-a. In 3 mai insa, sextilul dintre Mercur din casa a III-a si  Venus din casa a V-a  in Gemeni,  care face si trigon cu Saturn din casa a IX-a in Balanta (in exaltare), ne inspira sa facem speculatii financiare fericite, cu posibiltatea de a obtine rezultate favorabile prin parteneriate cu institutii de invatamint superior, cultura, comert exterior, prin agentii de turism realizand contracte atractive, prin edituri inflorind finantele, folosind  marketingul si publicitatea.

Venus din casa a V-a, fiind guvernatoarea Balantei din casa a IX-a unde Saturn, cu care face trigon, este in exaltare propune castiguri surprinzatoare in directiile indicate mai sus, in special provenite prin scris si activitati creative. Nu ar fi imposibile nici micile castiguri obtinute prin speculatii bine gandite,  efectuate la burse. De asemenea in 2-3 mai,  si Jupiter din casa a IV-a  face trigon cu Luna din casa a VIII-a,  aspectul fiind  favorabil dezvoltarii si amplificarii castigurilor financiare. Ziua de 2 mai este oportuna, provindentiala, trigonul Soare din casa IV-a – Luna din casa a VIII-a – Pluton din casa a XII-a, daruind o intuitie aparte si realizari financiare pe masura, cu conditia prudentei si calmarea agresivitatii, Luna fiind totusi in conjunctie nefavorabila cu Marte.

In  13 mai Mercur face trigon cu Marte din Fecioara si casa a VII-a, incitand la actiuni concrete, faurind momente prin care ne-ar impinge parca sa aplicam urgent strategiile gandite cu mai mult curaj, sa fim pragmatici si implicati in colaborarea cu partenerii de afaceri. Tratativele pot cunoaste atunci o efervescenta crescuta. De asemenea, Soarele este in conjunctie cu Jupiter, marele benefic care este si guvernator de casa a II-a,  in casa a IV-a a avutiei personale, a posesiunilor fizice pe termen lung (locuinte, sedii de firme, terenuri agricole, livezi si gradini, magazine, fabrici),  domenii in care se pot face tranzactii, speculatii financiare, mai ales cu Venus aflata momentan acolo, in casa a V-a. Oricum, cu Jupiter in Taur sunt sanse bune de a obtine credite financire.

Conjunctiei Soare din Gemeni si casa a IV-a, cu  Jupiter din Taur si casa a III-a , i se mai alatura si Mercur tot in Taur, in perioada 22-24  mai realizindu-se o tripla conjunctie.  Am putea beneficia astfel de un ajutor providential, daca ne hotaram sa punem in aplicare intreaga strategie financiara, legata de contactele  si angajamentele ce privesc propria avutie cu parteneri corecti, prin proceduri perfect legale si cinstite (unele persoane ar putea avea “noroc” prin frati mai mici,  sau invers, acestia sa fie avantajati ) . Asta ar insemna ca in pas lent dar sigur (Jupiter si Mercur in Taur)  putem reusi sa obtinem cele dorite prin scris,  editare, comert , traduceri, opere creative,  sau de ce nu,  si alte cistiguri semnificative banesti chiar din inchirieri de proprietati – dar asta in zilele de 26-27 mai cind am putea fructifica grozav pozitiile favorabile ale planetelor din casele semnificatoare, a IV-a (unde troneaza Soarele si mai apoi si Venus) si a VI-a in care se va afla Luna, aceasta indicand banii cash.

Ar putea fi de asemenea profitabile si vanzarile sau cumpararile, daca privim relatia dintre planetele din casa IV ,  Soare si Venus,  aceasta din urma facand trigon chiar cu Saturn in exaltare din casa VIII,  insa cu atentionarea de a fi precauti, rabdatori  fiind de preferat ca partenerii de afacere sa fie mai in varsta. Oricum , relatia cu acestia ar trebui construita cu atentie, pentru ca Marte din casa VII, ca semnificatoare a acestora, sa nu predispuna exagerat  la controverse si dispute prea aprige in cazul divergentelor de opinii. Este indicat sa acordam o atentie deosebita semnarii contractelor, mai ales in 29 mai,  cind si Luna va face conjunctie cu Marte din Fecioara in casa VII, predispunind, in functie de starea emotionala la accentuarea tendintei spre combativitate sau chiar cearta, mai ales ca perfectionismul, selectivitatea si critica, cu Marte in Fecioara, sunt la ele acasa.