O valoare născută dintr-un risc nebunesc – Jennifer Lopez

Jennifer Lopez
Foto credit: By Firdaus Latif – Jennifer Lopez

Jennifer Lopez s-a născut pe data de 24 iulie 1969 (oră necunoscută), în Bronx, unul din cartierele New York-ului. Anul acesta, JLo, așa cum mai este cunoscută, va împlini jumătate de secol de existență, existență pe care nu am putut să o omitem, ea fiind o artistă omniprezentă în presă.

Cuvântul prin care Jennifer se descrie cel mai des în interviuri este ”hard worker”, însemnând că se percepe ca pe o persoană care muncește mult. Un lucru destul de obișnuit pentru cineva care are Saturn în zodia Taurului.

Cu toate acestea aspectele de cuadratură din partea conjuncției Soarelui cu Mercur i-au adus și o oarecare dezorganizare a veniturilor în raport cu munca depusă, în special în tinerețe. Astfel, într-un interviu dat pentru Linkedln, Jennifer povestește cum a adus unei companii câștiguri de aproape două miliarde de dolari, iar ea s-a întors acasă cu mai puțin de 5% din câștig. Produsul unei munci creative, exprimat prin Soarele din Leu, și a contractelor semnate (conjuncția cu Mercur) a fost lipsit de un calcul corect al valorii sale. Nu întâmplător, cuadratura are loc cu Saturn din zodia valorilor personale și materiale, adică a Taurului.

Recunoscut ca fiind un profesor destul de dur, Saturn anunță o reevaluare a propriei valori și o disciplinare a acesteia. Deși a simțit că ceva nu este în regulă, Jennifer recunoaște că a înțeles mult mai bine cum să se aprecieze la propria sa valoare după ce Alex Rodriguez, partenerul său, i-a explicat în termeni de business cum stau lucrurile. Azi, după cum ea afirmă, are curajul să spună ”nu” proiectelor care nu o avantajează.

Nu este ascuns faptul că plasarea lui Venus în Gemeni în astrograma artistei, naște o preferință pentru parteneri inteligenți, iar Marte în Săgetător produce un cadru în care marea majoritate a partenerilor din viața artistei joacă roluri de ghizi sau profesori de la care ea învață. Alex nu este singurul partener pe care Jennifer îl apreciază ca mentor. Într-un interviu dat pentru People, ea recunoaște faptul că relația ei cu Diddy (cunoscut anterior sub numele de scenă Puff Daddy) a fost una de discipol-elev, unde, ea fiind la începuturile carierei sale, a învățat enorm de multe lucruri de la el și a fost dispusă mereu să îi asculte sfaturile.

Venus în Gemeni a predispus-o pe artistă și la un număr mare de experiențe sentimentale, printre care și 3 divorțuri. Pluto aspectează cu o cuadratură planeta Venus, astfel încât despărțirile sau chiar divorțurile aveau șanse mai mici de a fi evitate. Se cere o transformare a iubirii încununată de detașare, iar sufletul își va crea tot atâtea oportunități în plan sentimental, câte vor fi nevoie pentru a transcende această lecție la un nivel superior.

Totodată, Venus este în cuadratură și cu Nodul Nord, ceea ce aduce în atenție încă o dată nevoia de detașare, deoarece dacă nu va părăsi ea parteneriatul format, va pleca celălalt într-un mod sau altul. Avem aici exemplul povestit chiar de Jennifer Lopez într-un interviu după publicarea propriei cărți. Ea expune faptul că Marc Anthony i-a mărturisit cu câteva luni înainte de despărțire faptul că el nu este fericit. Un adevărat șoc pentru un Nod Nord în Pești care și-a plănuit parteneriatul pe toată viața.

În general, Nodul Nord în Pești dă peste cap mai mereu planurile făcute amănunțit. Nici Jennifer Lopez nu scapă, ea relatând într-un interviu dat pentru Linkedln faptul că viața ei este o sumă a unor evenimente neplănuite. Astfel că ea și-a dorit să devină dansatoare, dar viața a făcut să primească pe neașteptate rolul Selenei, apoi a venit de la sine și cariera muzicală care a mers concomintent cu cea de actorie. A fost un pion care a lăsat lucrurile să se întâmple în voie.

Mai mult, Nodul Nord în Pești aduce în discuție prezența Nodului Sud în Fecioară și predispoziții spre critică pe măsură, atât pentru propria persoană, cât și pentru ceilalți. Însă, ceea ce poate fi observat la cântăreață este faptul că în prezent ea tinde foarte mult să își echilibreze axa nodurilor și să renunțe la autocritică. Fiind întrebată dacă calculează atent ce postează pe Instagram, ea mărturisește că postează aleatoriu ce simte, lăsând intuiția să vorbească de la sine, fără a-și mai face griji vizavi de criticile care pot apărea în comentarii, pe care de multe ori nici nu le citește. Chiar dacă ar posta ceva greșit nu o interesează pentru că a ieșit din nevoia de a fi perfectă, a găsit perfecțiunea în imperfecțiune și se acceptă așa cum e, un lucru destul de dificil de realizat pentru un Nod Sud în Fecioară.

Prezentă în astrograma lui Jennifer Lopez este și cunoscuta configurație a Triunghiului Minor, în cazul ei multiplicat, deoarece se regăsesc grupate câteva planete în conjuncție în colțurile triunghiului. Trei dintre planetele Triunghiului, aflate în semne de foc, aduc un plus de curaj și inițiativă în scopul de a concretiza ceea ce își dorește să facă. Soarele și Mercur din Leu vin cu anumite talente și posibilități de factură creativă ce sunt alimentate de dorința de a-și explora propriile posibilități, dorință procesată de Marte în Săgetător.

Surprinzător de curajos, Marte în Săgetător aduce în viața lui Jennifer și un risc nebunesc, acela de a pleca de acasă. Familia nu a susținut-o în dorința sa de a deveni dansatoare. Asumarea acestui risc a avut urmări extrem de pozitive, având în vedere că vorbim despre un Marte armonios aspectat .

Jupiter din Balanță, zodie a artelor frumoase, a amplificat numărul artelor în care Jennifer și-a exprimat originalitatea și inventivitatea date de Uranus în conjuncție cu Jupiter. Și, astfel, Jennifer are astăzi o carieră bazată pe dans, actorie și muzică. Jupiter reprezintă și focarul prin care energia Triunghiului Minor trebuie să se scurgă pentru ca evoluția să fie una plină de succes. De remarcat ar fi că Jupiter este și guvernatorul tradițional al zodiei Pești, zodie în care se află Nodul Nord. Acest lucru face ca exprimarea lui Jennifer în arte și activarea acestora la un mediu social larg (latură pusă în practică de prezența lui Uranus lângă Jupiter) să o ajute să-și urmărească într-un sens pozitiv evoluția spirituală pentru care a venit în această încarnare.

În jurul vârstei de 61 de ani, Jennifer Lopez ar putea simți în interiorul său un impuls de a face o schimbare majoră în viața sa. Și pentru că vorbim despre planeta Venus tranzitată de Uranus, această schimbare se poate vedea în plan sentimental printr-o eventuală despărțire sau, în plan social, printr-o posibilă retragere din lumina reflectoarelor. Dar ar putea fi vorba și despre implicarea în proiecte sociale care pot ține de finanțări prin donații. Însă, va depinde de Jennifer dacă va alege ca acest impuls să râmănă la nivel profund în interiorul său sau îi va da o semnificație și în cursul evenimentelor exterioare. Totul depinde de liberul său arbitru.

Elena Stanescu

Elena Stănescu