Sfatul astro-financiar al lunii noiembrie 2012

de Fülöp László

sfat-financiar-2012Analizand luna noiembrie din punct de vedere financiar, primul lucru pe care-l observam este mersul retrograd al lui Mercur, intre 7 si 26 noiembrie. Asadar, dispunem de unda verde in afaceri doar in primele sase si in ultimele patru zile ale lunii.

In perioada 7 – 26 nu este recomandabil sa initiem proiecte de natura financiara – sa semnam contracte importante, sa infiintam firme, sa pornim afaceri noi – ci sa stam linistiti, sa studiem piata, sa pregatim in tihna viitoarele afaceri si sa lasam pasii concreti pentru o perioada mai favorabila.

Venus a intrat de curand in domiciliul ei, in Balanta, si pare sa favorizeze tot ce este legat de frumusete: moda, cosmeticele, relaxarea, vizitele la centre de agrement, bai termale si restaurante. Soarele aflandu-se in psihanalistul Scorpion, putem deduce ca intre 7 si 22 noiembrie ni se ofera sansa sa ne ocupam de noi insine – de sanatatea noastra, de visele noastre si de starea noastra de bine. Aceasta perioada va fi, mai mult sau mai putin, un fel de concediu astral.  

In primele 6 zile ale lunii inca nu vom fi in “concediu”. Aspectele dinamice pe care le primeste Venus, de la Pluton si de la Uranus, ne sugereaza sa fim atenti cu prezentele feminine din mediul nostru economico-financiar. Venus fiind in domiciliul ei, este posibil ca afacerile in care femeile au un cuvant de spus – industria de frumusete, excursiile, arta, consilierea psihologica, wellness-ul – sa fie cautate si profitabile.

Inceputul lunii, desi va crea impresia ca in adancurile noastre clocotesc sentimente profunde, la suprafata se arata a fi mai mult linistit, pentru ca Venus in domiciliul ei va lucra pentru aplanarea conflictelor. Anticipam ca tot ce poate aduce calm si liniste in aceasta perioada involburata, va putea constitui baza unor afaceri de succes. Ne referim de exemplu la promotii gandite in mod inteligent.

Cu totul altfel va fi, cu mare probabilitate, sfarsitul lunii. Dupa ce in dimineata zilei de 27 noiembrie Mercur va intra din nou in miscare directa, va incepe probabil o perioada efervescenta, chiar exploziva. Venus se va afla deja in exil in Scorpion, iar Marte se va activa mult, primind atat aspecte armonioase cat si disonante. Cuadratura pe care o va trasa spre Uranus si conjunctia formata cu Pluton vor tinde sa forteze aparitia unor ganduri, abordari si situatii noi. Este posibil sa apara solutii noi la problemele vechi, dar la fel de posibil este si sa apara tendinte anarhice. Noroc cu sextilul trasat intre Marte si conjunctia Venus-Saturn din Scorpion care va mai calma spiritele. In ultimele patru zile ale lunii vom putea intui probabil ce anume se va cere pe piata in viitorul apropiat si care vor fi miscarile importante in sfera economica.

Tot spre sfarsitul lunii – incepand cu 27 noiembrie – latura masculina a vietii va reveni in prim-plan, prin acest Marte foarte dinamizat, aflat in semnul sau de exaltare. Este posibil ca productia si vanzarea de masini si utilaje, constructiile si activitatile sportive sa aduca un profit semnificativ. Prin implicarea puternica a planetei Uranus – trigon trasat spre Soare si cuadratura primita de la Marte – vor fi favorizate ideile si abordarile noi. Nu in sensul de a vinde frigidere eschimosilor, ci in ideea de a ne largi sfera de interese, de a fi deschisi la noutatile care vor aparea, cu mare probabilitate. Uranus este si sufletul reclamei, deci este recomandabil sa ne cream si o imagine favorabila prin promotii lansate in mod inteligent si printr-o publicitate originala.

Incepand cu 27 noiembrie, astrele ne recomanda asadar sa operam deopotriva cu mult curaj si chibzuinta. Va dorim mult succes in afaceri.