Cine este pregatit sa traiasca in Era Varsatorului?…

de Aretya Ganea

AG-era-varsatorului
Foto: Aretya Ganea

„Liber-cugetatorii sunt aceia care vor sa-si folosească mintea fara teama de a inţelege lucruri care vin in contradictie cu propriile lor limite, privilegii sau credinte. Aceasta stare a mintii nu este obisnuita, dar este esentiala pentru a ajunge la dreapta judecata.” (Lev Tolstoi)

Pe 20 ianuarie 2013 (ora Romaniei 0.00 ), Soarele si-a facut modesta intrare pe taramul geros al Varsatorului de Apa, din plimbarea sa anuala prin intreg zodiacul, ajungand la 180 grade fata de caminul sau, din semnul Leului. Aflat in opozitie fata de domiciliul sau ori in exil, astrologic vorbind, astrul nostru central se simte confuz si izolat in vibratia Varsatorului, iar calitatile sale solariene ca: vitalitate, determinare, creativitate si iubire daruita pot fi accesate mai dificil pentru folosul personal, dar mai facil in aceasta perioada, pentru binele celorlalti oameni. Este o perioada favorabila pentru  actiuni caritabile prin care putem oferi o mana de ajutor semenilor nostri, testati mai dur de propriile lor alegeri.

Energia arhetipala a semnului Varsator poate activa valori inalt umane in constiinta colectiva, bineinteles daca le revendicam si daca ne sunt necesare: libertatea de expresie, altruismul, fraternitatea, originalitatea, serviabilitatea, umanitarismul si universalismul. Amprentati de energia tip Varsator vom fi mai originali, mai liberali, mai deschisi catre cunoasterea autentica, ce aduce progres in evolutia noastra.

Devenim mai activi social, mai altruisti si ne dorim sa fim inconjurati de mai multi prieteni de calitate, care ne inteleg, ne sprijina si impartasesc aceleasi idealuri, idei nonconformiste, ca si noi.

Pe langa nevoia intensa de socializare cu semenii nostri, specifica semnului Varsator, suntem invitati sa reflectam la cine suntem noi cu adevarat, la ce am devenit in prezent, ce masca am ales sa purtam in societate si la cat de prinsi suntem in plasa limitarilor, atasamentelor familiale sau profesionale.

Vrem sa fim apreciati pentru toate calitatile noastre, iar drepturile noastre sa fie recunoscute si respectate in societate, mai mult ca oricand. Ne putem detasa usor de orice fel de complicatii sufletesti dureroase si de relatii invechite, sufocante, din orice domeniu de viata.

Pasiunea scade in aceasta perioada, claritatea si asprimea mentala cresc. Nu ne mai dorim sa fim in randul lumii, vrem sa fim diferiti, sa spargem ordinarul, banalul, vechile obiceiuri, de aceea exista riscul sa devenim mai aroganti, snobi, critici, impulsivi, dar si mai solitari, daca exageram in actiunile noastre non-conformiste. Uneori, la persoane mai sensibile exista riscul de a cadea in depresie, generata de un individualism exacerbat si din constientizarea  brusca a umbrelor sufletului lor.

Este o perioada benefica companiilor multinationale, ce sprijina munca egala in echipa, fara discriminari de orice fel si care respecta drepturile civile ale angajatilor lor. La fel si pentru societatile non profit, ce organizeaza actiuni umanitare pentru colectare de bani si pentru sustinerea unor cauze nobile, cum ar fi: protectia si purificarea mediului inconjurator, dezvoltarea unor noi surse de energie neconventionala (regenerabila), descoperirea unor remedii medicale etc.

Vor fi, de asemenea, sustinute astral miscarile spirituale autentice, ce conduc in final, la cresterea nivelului de constiinta si la redescoperirea identitatii noastre cosmice. Meditatiile colective, armonizarile, vindecarile energetice si conexiunea cu Sinele Divin sunt alte actiuni preferate in aceasta perioada de timp, avand un rol esential in trezirea noastra spirituala. Vom fi mai inspirati, mai intuitivi, contemplativi, mai puternici pentru a ne accesa (lejer) propriul adevar.

Guvernatorul zodiei Varsator este excentricul Uranus, arhicunoscut prin forta sa eruptiva ce poate produce transformari inedite, radicale (daca este provocat ), in constiinta umana colectiva. El poate stimula gandirea progresiva, interesul pentru metafizica, astrologie, dar si pentru cercetarea stiintifica. Uranus acum traverseaza si revolutioneaza din mers semnul bravului Berbec, trezind in oameni o sete vie de independenta, rebeliune, libertate, entuziasm pentru nou, initiative curajoase si revelatii surpriza.

Uranus detesta conventionalul, apatia, inertia, de aceea cand detecteaza orice frecventa de stagnare poate deveni brusc agresiv, prin descarcari energetice uneori chiar explozive, ce pot restaura echilibrul dinamic al zonei sau al individului in cauza. Cu siguranta nu ne vom plictisi si vom asista la multe rasturnari de situatii in societate, pe toate planurile, timp de 8 ani, cat se plimba Uranus in semnul Berbecului.

Tot Uranus ne vegheaza si ne indeamna sa ne trezim spiritual, folosind resursele native ale Berbecului : combativitatea, autoritatea, curajul si bucuria de a constientiza ca suntem co-creatori ai realitatii noastre si ca avem statut de fiinte divine.

Vibratia zodiei Varsator in care ne aflam acum, ne reaminteste faptul ca ne aflam la finalul Erei Pestilor si la granita cu celebra Era a Varsatorului ( de fapt, in plina perioada de tranzitie dintre cele 2 ere mentionate).

Omenirea, impreuna cu planeta Geea, se afla, datorita miscarii de precesie (deplasarea retrograda a punctului vernal de pe axa echinoctiilor), la trecerea dintre Era Pestilor la Era Varsatorului, aceasta trecere se face lent,  pentru a se asimila succesiuni de transformari complexe : fizice, sociale, spirituale. Asadar, cele 2 ere vor coexista pe perioada de tranzitie si cu cat aceasta perioada ia sfarsit, cu atat era Varsatorului se va manifesta mai puternic pe pamant.

Trecerea de la o era la alta este dublata de o alta trecere mai importanta, de la un ciclu cosmic la altul: se incheie Anul Cosmic sau Anul Platonic, de circa 26000 ani. Trecerea la un alt An Cosmic se numeste in metafizica « apocalipsa mare » iar trecerea de la o era la alta se numeste « apocalipsa mica ». Apocalipsa  inseamna transformare, revelatie.

Despre momentul cand incepe Era Varsatorului s-a vorbit foarte mult, unii astrologi (dintre care si Samuel Aun Weor) afirma ca semintele acestei energii au fost plantate pe pamant, odata cu eclipsa de Soare, din data de 05 februarie 1962, (ora 2.09 Romaniei), cand debuta anul chinezesc al Tigrului de Apa. In timpul acestei eclipse cele 7 planete traditionale (Soarele, Venus, Marte, Mercur, Luna, Jupiter si Saturn) se aflau toate in semnul fix, masculin al Varsatorului, activand  aceasta noua energie.

Energia erei Pestilor ajunsa la final, a avut ca principal scop : lectia credintei, a sacrificiului de sine, si intelegerea iubirii neconditionate.

Finalul tranzitiei catre Era Varsatorului este considerat (de unii astrologi) a fi  anul 2021, odata cu luna noua din semnul Varsatorului, ce anunta anul chinezesc al Bivolului de Metal, pe 11 februarie 2021 (ora  Romaniei 21.00). Din astrograma acestui nou an chinezesc observam ca 6 planete se afla in casa a V-a ( tinutul creativitatii, bucuriei si al iubirii oferite), reunite in zodia Varsatorului : Soarele, Luna, Mercur, Venus, Jupiter si Saturn (exceptie Marte care se afla in semnul Taurului).

Daca facem o rapida analiza a obiceiurilor si a modului general de comportare a oamenilor, de pe tot globul pamantesc, din viata de zi cu zi, obtinem din punct de vedere metafizic, rezultate surprinzatoare. Observam ca o parte dintre oameni inca mai traiesc in Era Berbecului, ei inca sacrifica animale ( fratii nostri mai mici de evolutie), pentru a le manca, principala lor preocupare este  hrana, confortul material si provocarea unor conflicte, agresiuni, pentru a domina si a cuceri anumite teritorii geografice.

O alta categorie de oameni traiesc sub vibratia Erei Pestilor, ei sunt acei adepti fanatici din anumite religii, care recurg la orice metode (crime, genocid cateodata) pentru a-si  raspandi convingerile religioase (lipsite de iubire) si acei care se declara atei, care (aparent) nu cred in Dumnezeu, dar cred in creatia lui Dumnezeu.

Exista si o alta categorie de oameni, vizionari, care traiesc deja in energia Erei Varsatorului, ei invata din mers sa exploreze potentialele energetice ale acestei ere. Ei se scalda in apele vii ale cunoasterii, in energiile cosmice, ce se revarsa abundent, ca un har peste ei, invatand astfel sa le recunoasca, sa le asimileze si sa le gestioneze intr-un mod armonios. Dirijarea acestor noi energii se realizeaza de acesti oameni prin introspectie interioara, meditatie si respiratie constienta, toate conducand in final la autocunoastere, la recunoasterea faptului ca avem si o identitate energetica, multidimensionala (nu doar un corp fizic).

Energia Varsatorului poate produce constientizarea unitatii umane, pe masura ce ne reunim in grupuri comune, spirituale si ne ajutam unii pe ceilalti, prin idei inovatoare, proiecte creative, ce aduc beneficii celor implicati.

Daca toti suntem Una, fiecare gand, cuvant, fapta creata poate afecta intreaga umanitate, pe termen lung.

Responsabilitatea majora pe care trebuie sa ne-o asumam in totalitate in aceasta noua era (invatata in era Pestilor), este aceea de a fi iubitori, altruisti, generosi, plini de compasiune, empatici si iertatori in orice situatie de viata intalnita. Trebuie sa ne analizam cu atentie gandurile, emotiile, alegand cu claritate pe cele care le dorim sau nu, sa le traim. In permanenta, in noua era vom face alegeri constiente, deciziile nu se mai iau automat, pe baza unor motivatii inconstiente, specifice vibratiei Pestilor.

Daca suntem constienti de tiparele gandurilor noastre avem posibilitatea de a le schimba, de a modifica la alegere experientele noastre de viata. Ca fiinte pe deplin constiente, gandurile si emotiile noastre vor fi in permanenta sub controlul nostru direct, creand exact ce intentionam sa facem. Va fi ceva in genul: « daca nu poti spune ceva frumos despre cineva, atunci mai bine taci » !

Energia cosmica de tip Varsator, ce inunda acum planeta ne ajuta sa gasim curajul si determinarea de a schimba lumea prin iubire, singurul mod prin care lumea poate fi schimbata armonios este iubirea cristica din sufletele noastre.

Multi oameni traiesc acum, cu un picior in Era Varsatorului si cu celalalt in Era Pestilor, fiind in plin proces de testare vibrationala si de incorporare finala a calitatilor frecventelor din Pesti.

Am fost surprinsa cand am efectuat un mic sondaj de opinie, referitor la dorinta de a trece la vibratia noii ere, si am descoperit ca exista oameni care nu vor sa experimenteze deloc energia Varsatorului. O intrebare de baza din acest rapid sondaj a fost : sunteti vegetarian si daca nu, doriti sa renuntati la consumul de carne in viitorul apropiat ? Raspunsul in multe cazuri a fost nu…

Inevitabil se nasc urmatoarele intrebari : cati dintre noi dorim progresul cu adevarat sau cati ne dorim sa experimentam 100 % vibratia Varsatorului ? Si ce trebuie sa facem pentru a beneficia complet de aceasta energie? Daca la primele doua intrebari nu putem avea (deocamdata) un rezultat clar, la ultima intrebare avem mai multe potentiale de raspuns, in care vedeta principala este constiinta colectiva.

Constiinta colectiva este suma tuturor sistemelor de credinta, de valori cumulate in timp, intr-o civilizatie, ce moduleaza permanent realitatea. Ca sa se materializeze ideile revolutionare ale Erei Varsatorului, trebuie sa le implementam mai intai in sistemul nostru de credinte. Convingerile ne creeaza realitatea, iar ele trebuie sa fie realiste, pentru a putea fi acceptate deschis, de fiecare om si pentru a putea provoca schimbari majore in constientul colectiv.

In concluzie, virtutile energiei Varsator trebuie promovate si adoptate de fiecare dintre noi, ca sa devina o forta creatoare, modelatoare a civilizatiei umane actuale.

Inchei aici acest eseu, invitandu-va sa reflectati la ce ati dori sa plantati in aceasta noua energie, si daca va doriti sa traiti in aceasta luminoasa vibratie a Erei Varsator…

Suntem oare cu adevarat pregatiti pentru ea?

Inteleptul si vizionarul poet arab Rumi ne-a daruit cheia acestei energii, cu sute de ani in urma, in urmatoarele versuri: “Ieri eram deştept, aşa că voiam să schimb lumea. Astăzi sunt înţelept, aşa că încerc să mă schimb pe mine însumi. ”